در زمستان فلفل تند بخورید!
13 دی 1399 ساعت: 08:10



یکی از جدیدترین مطالعات درباره فلفل‌های تُند نشان می‌دهد که خوردن این فلفل‌ها، احتمال مرگ در اثر بیماری‌های قلبی یا سرطان‌ها را کاهش می‌دهد و حتی طول عمُر شما را هم نسبت به کسانی که فلفل نمی‌خورند، افزایش می‌دهد. تا به امروز یافته‌های تحقیقاتی گوناگونی ثابت کرده‌اند که انواع فلفل‌های تُند دارای خاصیت‌های آنتی‌اکسیدانی، ضدالتهابی، ضدسرطانی و تنظیم‌کننده قند خون هستند. بسیاری از این خاصیت‌های مهم به ترکیبی به‌نام کپسایسین ربط دارند که حالت گرمازا و تُند فلفل‌ها را می‌سازد.

با توجه به فواید بسیار مهم فلفل‌های تُند می‌توانید در فصل زمستان از این فلفل‌ها همراه با غذا استفاده کنید تا هم از خاصیت گرمازایی آنها و هم از فواید مختلف شان بهره‌مند شوید. در ادامه به مهم‌ترین فواید فلفل‌های تُند اشاره می‌کنیم. 

 

تقویت سیستم ایمنی بدن 

انواع فلفل‌های تُند و قرمز مانند فلفل‌های چیلی شامل مقادیر قابل توجهی از ویتامین A هستند. بنابراین با مصرف فلفل قرمز نه‌تنها از خواص کپسایسین موجود در آن برخوردار می‌شوید بلکه ویتامین A زیادی هم به بدن می‌رسانید که هم در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد و هم به محافظت از سلامت چشم‌ها کمک می‌کند. فلفل‌های چیلی سرشار از ویتامین C هم هستند که برای عملکرد سیستم ایمنی بدن و روند بهبودیابی زخم‌ها اهمیت زیادی دارد. به‌گفته محققان، هر یک‌چهارم فنجان از فلفل چیلی خردشده می‌تواند تمام ویتامین C مورد نیاز بدن در طول یک روز را تامین کند. 

 

محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد 

ویتامین Aموجود در فلفل‌های قرمز و چیلی نوعی آنتی‌اکسیدان نیرومند است، درحالی که آنتی‌اکسیدان‌های مهم دیگری هم در این فلفل‌ها یافت می‌شوند؛ مانند بتاکاروتن، لوتئین، زیگزانتین و کریپتوکسانتین. همه این ترکیبات به محافظت از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند و بنابراین دریافت آنها در موقعیت‌های استرس‌زا و دوره‌های بیماری برای بدن بسیار مهم است. 

 

کاهش کلسترول بد خون یا LDL

یکی از مهم‌ترین فواید فلفل‌های تُند، توانایی ویژه آنها برای کاهش کلسترول بد خون (یا LDL) و تری‌گلیسیرید است. افزایش کلسترول خوب خون (یا HDL) و پیشگیری از لختگی خون در بدن را هم باید به این فواید اضافه کرد. مجموعه این اثرگذاری‌های مهم باعث می‌شود که مصرف منظم و مستمر فلفل‌های تُند به پیشگیری از حملات قلبی و سکته‌های مغزی کمک کند. طبق گزارش PLoS One در سال 2017، خوردن فلفل‌های تُند با کاهش 13 درصدی مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی مرتبط است. 

 

افزایش متابولیسم بدن 

بیش از دوسوم بزرگسالان آمریکایی به اضافه‌وزن یا چاقی مبتلا هستند، هرچند که این مشکل امروزه در بسیاری از جوامع جهان مشاهده می‌شود. اضافه‌وزن و چاقی از مشکلاتی هستند که می‌توانند خطر ابتلا به بیماری فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و بیماری عروق کرونر قلب را افزایش دهند. با این‌که همه این مشکلات از اضافه‌وزن و چاقی نشات می‌گیرند اما ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی می‌تواند به افزایش متابولیسم و در ادامه پیشگیری از آنها کمک کند. محققان می‌گویند که کپسایسین موجود در فلفل‌های تُند به‌واسطه افزایش متابولیسم می‌تواند کالری‌سوزی بدن را هم در اوقات استراحت و هم در اوقات فعالیت بدنی بیشتر کند و درنتیجه میزان بیشتری از چربی‌های بدن را بسوزاند. 

 

کاهش التهاب روده 

پس از خوردن فلفل‌های تُند، ذرات کپسایسین به گیرنده‌های مرتبط با سلول‌های بدن متصل می‌شوند و بلافاصله پیام گرمازایی و حرارت را به مغز منتقل می‌کنند. از طرف دیگر، همین ذرات کپسایسین به گیرنده‌های دستگاه گوارش هم می‌چسبند و باعث شکل‌گیری ترکیبی به‌نام آناندامید می‌شوند. محققان در سال‌های اخیر دریافته‌اند که شکل‌گیری آناندامید در دستگاه گوارش به کاهش التهاب در روده‌ها منتهی می‌شود.

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع:Health

 

تضعیف سیستم ایمنی به خاطر مصرف زیاد نمک​​​
6 خوراکی‌ کاهش‌دهنده استرس در دوران کرونا​​​
تقویت ایمنی بدن با رازیانه​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو