آیا عوارض عصبی حتی در کووید19 خفیف هم می‌تواند رایج باشد؟
29 آذر 1399 ساعت: 20:9



سایت news-medical با دکتر پریا آناند در مورد تحقیقات وی بر کووید19 که نشان می‌دهد عوارض عصبی حتی در عفونت‌های خفیف نیز رایج است مصاحبه کرده است.
چه چیزی منجر به تحقیق شما در مورد کویید19 و عوارض آن شد؟
 
ما در ماساچوست از بیماران مراقبت می‌کردیم، که در ایالت متحده رتبه سوم را داشت چه از نظر مبتلایان بستری به کووید19 و چه از نظرتعدادبیماران در زمانی که ما مطالعه خود را انجام دادیم، بیمارستانی ایمنی با دومین رتبه مراجعه کننده مبتلا به کووید.

به دلیل تعداد بیماران کووید که در بیمارستان از آنها مراقبت می‌کردیم، این فرصت بی نظیر را داشتیم که طیف گسترده‌ای از عوارض عصبی را در اوایل بیماری همه گیر مشاهده کنیم و ما می‌خواستیم این یافته‌ها را برای سایر پزشکان کلینیک مراقبت از بیماران کووید19 در شرایط مشابه متنوع ثبت کنیم.
 
کووید19 می‌تواند منجر به چه عوارض عصبی شود؟
 
در مطالعه ما، طیف وسیعی از عوارض عصبی از جمله سکته مغزی، تشنج و تغییر وضعیت روحی را مشاهده کردیم.

عوارض کووید19 می‌تواند هر بخشی از سیستم عصبی را شامل شود، از جمله رگ‌های خونی، مغز، نخاع، اعصاب و عضلات.
 
ایده‌های کنونی سازوکارهای عوارض عصبی در نتیجه کووید19 چیست؟
 
طیف متنوعی از مکانیسم‌ها وجود دارد که توسط آنها کووید19 می‌تواند عوارض عصبی ایجاد کند. این عوارض می‌تواند در نتیجه پاسخ ایمونولوژیک بدن به ویروس (به عنوان مثال سندرم گیلن-باره، یک اختلال خود ایمنی که بر اعصاب تاثیر می‌گذارد)، از داشتن یک بیماری شدید سیستمیک (به عنوان مثال آسیب مغزی در نتیجه اکسیژن رسانی ناکافی)، از افزایش تمایل به لخته خون ایجاد شود (به عنوان مثال سکته مغزی)، که از بدتر شدن اختلالات عصبی قبلی و احتمالاً از درگیری سیستم عصبی توسط خود ویروس ایجاد می‌شود.
 
چه کسی در این مطالعه شرکت داشت و چه چیزی پیدا شد؟
 
این مطالعه با همکاری همکاران فوق العاده در بخش‌های مغز و اعصاب و بیماری‌های عفونی در مرکز پزشکی بوستون، از جمله دکتر آنا سروانتس-ارسلانیان، ناهید بهادلیا، دیویدسون هامر، لان ژو و دیوید گریر انجام شده است.

ما بر جمعیت بیماران بیمارستان خود، مرکز پزشکی بوستون تمرکز کردیم، جایی که بیش از نیمی از بیماران از خانوارهایی می‌آیند که سالانه بیش از 25000 دلار درآمد ندارند، دو سوم آنها را اقلیت نژادی و یا قومی هستند و بیش از یک سوم آنها خارج از کشور ایالات متحده متولد می‌شوند، در بیماران بستری با کووید19 طیف وسیعی از تشخیص‌های عصبی، از جمله سکته مغزی و تشنج را پیدا کردیم.
 
نتایج شما چگونه نشان داده است که عوارض عصبی ممکن است در بیماران با کووید19 متوسط و همچنین موارد شدیدتر شایع باشد؟
 
همه بیمارانی که در مطالعه ما حضور داشتند دارای عوارض عصبی بودند و اکثریت آنها به شدت بیمار نبودند، که نشان می‌دهد این عوارض فقط به بیمارانی که نیاز به مراقبت ICU یا ونتیلاتور دارند محدود نمی‌شود.
 
آیا فاکتورهای خاصی می‌تواند افراد را مستعد ابتلا به این عوارض و شدت آنها کند؟
 
شرایط بیماری زمینه‌ای ممکن است افراد را مستعد ابتلا به عوارض عصبی کند. به عنوان مثال، بیمارانی که از قبل به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستند، ممکن است برخی از عوارض عصبی ناشی از نارسایی کلیه را داشته باشند که در مطالعه خود مشاهده کردیم.
 
آیا سن عاملی مهم و تاثیرگذار در این عوارض است؟

اگرچه عوارض عصبی ممکن است در بیماران مسن، به ویژه در بیماران مستعد، بیشتر دیده شود، اما برخی مطالعات نشان داده‌اند که حتی بزرگسالان جوانتر با کووید19 در معرض عوارض عصبی شدید مانند سکته مغزی هستند.
 
آیا عارضه عصبی ناشی از کووسد19 به دلیل عدم تشخیص موارد، احتمالاً شایعتر از آن است که معمولاً تصور می‌شود؟
 
این واقعیت که ما عوارض عصبی را حتی در بیمارانی که به شدت بیمار نبودند مشاهده کردیم، نشان می‌دهد که حتی بیمارانی که کووید بدون علامت یا خفیف دارند و تحت مراقبت پزشکی قرار نمی‌گیرند، ممکن است در معرض عوارض عصبی باشند.
 
این تحقیقات در مورد نیاز به توان بخشی یا کمک بیشتر در طول بهبودی برای برخی از بیماران کووید19 چه چیزی نشان داده است؟
 
بازماندگان در مطالعه ما هنگام ترک بیمارستان از ناتوانی ”متوسط شدید“ برخوردار بودند و بسیاری از آنها به مراکز پرستاری یا بیمارستان‌های توان بخشی ارجاع داده شدند.

اگرچه ما اطلاعاتی در مورد دوره پس از بیمارستان آنها نداریم، این نشان می‌دهد که بیماران مبتلا به عوارض عصبی کووید19 حتی پس از ترک بیمارستان نیز احتمالاً به توانبخشی مداوم نیاز دارند.
 
مراحل بعدی این تحقیق چیست؟
 
در آینده، گروه ما امیدوار است که بیماران را برای چندین سال پس از عفونت اولیه آنها با کرونا ویروس2 دنبال کند تا عوامل خطر و مسیر عوارض عصبی و بهبودی طولانی مدت را بررسی کند.

مترجم: نرگس قاسمی پناه
منبع: news-medical
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد