چگونگی تغییرات مو در گذر عمر
16 آذر 1399 ساعت: 17:9



با گذشت زمان و در گذر ایام، بدن ما تغییرات زیادی می‌کند. موهای ما نیز از این قاعده مستثنا نیست. بسیاری از بانوان با افزایش سن، تفاوت در بافت، رنگ و ضخامت موهای خویش را مشاهده می‌کنند. هشدار دهنده‌ترین و چه بسا خطرناک‌ترین این تغییرات، ریزش موها است.

از دست دادن صد تار مو در طول یک روز پدیده‌ای کاملاً طبیعی است، اما زمانی‌که دوره رشد موها خیلی کوتاه می‌شود و موها با سرعتی فوق‌العاده می‌ریزند، ممکن است شاهد ریزش موی بیشتری باشید. اگر مشاهده کردید که موهایتان رشد قابل توجهی ندارد و این رشد حتی به روی شانه‌ها نیز نمی‌رسد، این نشانه آن است که پیازهای مو مانند سابق عمل نمی‌کنند.

 

این تغییرات ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. ژنتیک، رژیم غذایی، سبک زندگی، استرس، بیماری‌های احتمالی و روش مراقبت از موها همگی از عواملی هستند که دست به دست هم می‌دهند و منجر به ریزش قابل توجه موها می‌شوند. 

 

هورمون‌ها نیز نقش بسیار مهمی دارند. در ادامه آنچه را می‌توانید از نظر مو با توجه به سن خود انتظار داشته باشید، آورده شده است. 

 

بیست سالگی

 

به‌طور کلی در این سنین، موها در اوج هستند. ساقه‌ها ضخیم و کوتیکول‌ها از استحکام خوبی برخوردارند. به گفته متخصصان مو، تنها تغییراتی که ممکن است در این برهه از زندگی رخ دهند، با عواملی چون استرس، رژیم غذایی یا شیوه کنترل بارداری ارتباط مستقیمی دارند. 

 

سی سالگی

 

بارداری، زایمان و شیردهی، هورمون‌ها را تغییر می‌دهند و بر چرخه مو تاثیر می‌گذارند و درنهایت باعث ریزش، کم‌پشتی و چه بسا نازک شدن تارهای مو می‌شوند. درواقع بارداری، غدد چربی را که وظیفه روغن‌کاری و آبرسانی موها را برعهده دارند، تحریک می‌کند. نتیجه این که موها درخشان می‌شوند. اما پس از زایمان، کاهش هورمون‌ها باعث می‌شود تا موها کدر و شکننده به نظر برسند.

 

چهل سالگی

 

در سنین چهل سالگی، استرس زندگی خانوادگی و حرفه‌ای به نحوی است که جز شکنندگی موها نتیجه‌ای دیگری به دنبال ندارد. در این سنین، هنگامی که اولین موهای سفید ظاهر می‌شوند، بسیاری از بانوان رنگ‌آمیزی موهای خود را انتخاب می‌کنند، که نه تنها فایده‌ای ندارد که باعث آسیب بیشتر و تضعیف موها می‌شود.

 

پنجاه سالگی

 

در سن یائسگی، نوسانات هورمونی منجر به کوتاه شدن چرخه مو می‌شود. برخی از زنان در این مرحله موهایی سفید یا خاکستری دارند به‌طوری ‌که درنهایت کمبود ملانوسیت به شکنند‌گی موها نیز ختم خواهد شد. 

 

شصت سالگی

 

پس از پایان یائسگی و با ورود به دهه ششم زندگی، کاهش استروژن و افزایش تستوسترون بر پیازهای موی زنان (و البته مردان) تاثیر می‌گذارد. موها کماکان شکننده‌تر از هر زمان دیگری هستند، به همین دلیل بسیاری از خانم‌ها ترجیح می‌دهند موهای کوتاهی داشته باشند و درحقیقت قید موهای بلند را برای همیشه می‌زنند. 

 

ترجمه: عفت عباسیان

منبع: santemagazine.fr


برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد