بهترین منابع کلسیم برای افرادی که لبنیات نمی‌خورند
15 آذر 1399 ساعت: 12:9



کلسیم، ماده ضروری برای سلامت بدن است که مهم‌ترین عملکرد آن، تشکیل و بازسازی بافت استخوانی‌ است البته در دیگر فرایندهای بدن مانند انتقال اطلاعات بین‌سلولی و انقباضات عضلانی و قلبی نیز نقش دارد. بدن روزانه به 900 میلی‌گرم کلسیم نیاز دارد که در دوره‌های بارداری، شیردهی و سالمندی افزایش پیدا می کند.

اما برخلاف تصور فقط لبنیات حاوی کلسیم نیستند و مواد غذایی دیگری نیز وجود دارد که می‌توان در شرایطی که لبنیات به مصرف نمی رسند، جایگزین کرد. در ادامه این مطلب به معرفی مهم ترین این مواد غذایی پرداخته ایم. 

 

انجیر خشک

انجیر خشک خوراکی عالی برای تامین کلسیم موردنیاز بدن است زیرا هر 100 گرم آن، 160 میلی‌‌گرم کلسیم دارد. البته دیگر میوه‌های خشک مانند خرما و آلو خشک نیز انتخاب خوبی هستند. البته باید توجه داشت که میوه‌های خشک کالری بالایی دارند.

 

ماهی ساردین

در صورتی که ماهی ساردین به‌شکل کنسرو یا کبابی البته همراه با استخوان خورده‌ شود، در هر 100 گرم 200 تا 400 میلی‌گرم کلسیم دارد. البته ماهی‌های دیگر کلسیم چندانی ندارند (40 میلی‌گرم در 100 گرم) اما میگو را نیز می‌توان به‌عنوان منبع کلسیم مصرف کرد.

 

بادام

بادام‌ غنی‌ترین مغز از نظر کلسیم است، 250 میلی‌گرم کلسیم در هر 100 گرم. البته می‌توان برای هضم و جذب بهتر، بادام خیس‌شده و پوست گرفته را همراه آب در مخلوط‌کن به‌شکل شیر میل کرد. گردو و فندق نیز تا حدی کلسیم بالایی دارند.

 

اسفناج

اسفناج در بین سبزیجات به‌عنوان منبع کلسیم شهرت دارد. البته نباید آن را آب‌پز کرد زیرا کلسیم کاهش پیدا می کند. البته کلم برگ و بروکلی نیز در ردیف بعد از اسفناج قرار دارند.

 

دانه‌های سویا

دانه‌های سویا جزء حبوبات هستند و مقدار کلسیم بالایی دارند. اما نباید این دانه‌ها را خام مصرف کرد و بهتر است برای دریافت کلسیم بیشتر از شیر آن استفاده کرد. در کنار سویا، لوبیا سفید نیز منبع غنی از کلسیم محسوب می‌شود. 

 

ترجمه: ‌مریم سادات کاظمی

منبع:Top Santé.fr

در روزهای سرد سال، خرما بخورید 

4 فایده دمنوش بابونه​​​
مهم‌ترین فواید اسفناج​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد