15 آذر 1399 ساعت: 12:9
کلم بروکسل با توجه به تاریخچه کشت این کلم در کشور بلژیک به این عنوان نامگذاری شده است، همراه با گلکلم، بروکلی و... در خانواده سبزیهای چلیپایی قرار میگیرد و یکی از مغذیترین سبزیها است.
کلم بروکسل با توجه به تاریخچه کشت این کلم در کشور بلژیک به این عنوان نامگذاری شده است. کلم بروکسل که همراه با گلکلم، بروکلی و... در خانواده سبزیهای چلیپایی قرار میگیرد، یکی از مغذیترین سبزیهاست که کالری کمی دارد. هر یک فنجان از کلم بروکسل حدودا 40 کیلوکالری انرژی دارد و میزان کربوهیدرات موجود در آن هم به کمتر از 8 گرم میرسد، درحالی که همین میزان از کلم بروکلی حدودا 3 گرم فیبر غذایی به بدن میرساند. مجموعه متنوعی از انواع ویتامینها، املاح، آنتیاکسیدانها و مقدار کمی هم پروتئین گیاهی در کلم بروکسل یافت میشوند.
در ادامه برای شما توضیح خواهیم داد که چرا باید کلم بروکسل را هرچه سریعتر به بخشی ثابت از رژیم غذایی تان تبدیل کنید. این فواید عبارتند از:
سرشار از آنتیاکسیدانهای مهم
کلم بروکسل را میتوان همچون نیروگاهی از آنتیاکسیدانهای مهم توصیف کرد. یافتههای تحقیقاتی نشان دادهاند که مصرف حدودا 2 فنجان از کلم بروکسل در طول روز، آسیبهای سلولی را نزدیک به 30 درصد کمتر میکند که عدد قابلتوجهی محسوب میشود.
سرشار از فیبر غذایی
فیبر موجود در کلم بروکسل که در حالت پختهشده به حدود 4 گرم در هر فنجان میرسد، از جنبههای مختلفی برای سلامت انسانها مفید است. از مهمترین فواید این فیبر غذایی میتوان به چنین مواردی اشاره کرد؛ کمک به تنظیم قند خون، تقویت سلامت گوارشی، کمک به تغذیه کردن باکتریهای روده که نقش موثری در شکلگیری خلقوخوی مثبت دارد، تقویت سیستم ایمنی و همچنین مقابله با التهابات بدن.
منبعی غنی از ویتامین C
هر فنجان از کلم بروکسل پختهشده حدودا 150 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. این ماده مغذی برای بدن بسیار مهم است زیرا میتواند عملکردی آنتیاکسیدانی داشته باشد. از مهمترین مزیتهای ویتامین C میتوان به تقویت سیستم ایمنی، بینایی و جذب آهن اشاره کرد. ضمنا دریافت ویتامین C کافی در طول روز برای شکلگیری هرچه بیشتر کلاژن نیز ضروری است.
منبعی غنی از ویتامین K
هر فنجان از کلم بروکسل پختهشده بیش از 250 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین K را تامین میکند که عدد بزرگی به حساب می آید. این ماده مغذی مهم که برای لختهشدگی خون در بدن ضروری است، نقش مهمی هم در سلامت استخوانها بر عهده دارد و میتواند از استخوانها در برابر تضعیف و تحلیل احتمالی محافظت کند.
مفید برای کاهش التهاب
خاصیت ضدالتهابی کلم بروکسل بیش از هر چیزی خودش را در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن، ازجمله بیماریهای قلبی و انواع سرطانها نشان میدهد. ترکیبات ضدالتهابی کلم بروکسل که از سلولهای بدن در مقابل صدمات DNA محافظت میکنند، فواید مهم دیگری هم دارند؛ آهستهتر کردن روندهای پیری، کمک به مدیریت بیماریهای التهابی مانند دیابت نوع 2، آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده و چاقی. یافتههای تحقیقاتی حاکی از آن هستند که هرچه میزان کلمهای چلیپایی در رژیم غذایی بیشتر باشد، نشانگرهای التهاب نیز در خون و ادرار بیشتر کاهش پیدا می کنند.
محافظت از بدن در برابر بیماریها
ترکیبات موجود در کلم بروکسل عملکردی سمزدا دارند و به همین دلیل هم میتوانند ترکیبات شیمیایی آسیبزای راهیافته به بدن را غیرفعال کنند و هرچه سریعتر آنها را از بدن خارج سازند. علاوه بر این، سولفور موجود در کلم بروکسل نیز از رشد بیش از حد هلیکوباکترپیلوری جلوگیری میکند و همچنین مانع از چسبندگی باکتریها به دیواره معده میشود. مجموعه این دو عملکرد مهم در کنار همدیگر میتواند خطر ابتلا به زخم معده را کاهش دهد.
کمک به تنظیم قند خون
مطالعات متعددی نشان دادهاند که مصرف هرچه بیشتر سبزیهای چلیپایی (مانند کلم بروکسل، بروکلی، گلکلم و...) با کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت مرتبط است. این ارتباط بیش از هر چیزی به قدرت آنتیاکسیدان این سبزیها و فیبر مفید موجود در آنها ربط دارد. همین فیبر غذایی است که نقش موثری در تنظیم قند خون و کنترل سطح انسولین ایفا میسازد. بهعلاوه، آنتیاکسیدان خاصی بهنام اسید آلفالیپوئیک در کلم بروکسل وجود دارد که میتواند اثرات مثبتی برای عملکرد انسولین در بدن داشته باشد.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع:Health
4 دلیل برای گنجاندن میوه "به" در رژیم غذایی
برای تقویت سیستم ایمنی تان، گل کلم بخورید!شلغم؛ کمکالری اما مغذی