آیا میوه‌های رسیده‌تر، ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارند؟
12 آذر 1399 ساعت: 08:9



آیا تا حالا برای شما هم پیش آمده که یک میوه مانند پرتقال، نارنگی، خرمالو، سیب یا حتی موز را در شرایطی که کاملا رسیده نباشد، مصرف کنید؟ بسیاری از ما می‌دانیم که میوه‌های نارس ته‌مزه کمی تلخ و نسبتا گسی دارند. به همین خاطر هم مصرف آنها باعث ایجاد حس جمع شدن دهان می‌شود. 

 

حالا شاید این سوال برایتان مطرح شود که آیا از نظر ارزش تغذیه‌ای واقعا تفاوتی بین میوه‌های رسیده و نارس وجود دارد یا نه؟ و سوال بعدی این‌که آیا مصرف میوه‌های نارس ضرری برای بدن دارد؟ 

 

فرآیند رسیدن میوه‌ها 

برای پاسخ به دو سوال مطرح شده باید ابتدا فرآیند رسیدن میوه‌ها را بدانید. تغییرات شیمیایی خاصی که در میوه‌های رسیده نسبت به میوه‌های نارس اتفاق می‌افتد، به‌دلیل تغییر چگالی حجم فیبر و قند موجود در آنها است. به عبارت ساده‌تر، میوه‌ها در طول فرآیند رسیده شدن کامل مقداری از فیبر خوراکی خودشان را از دست می‌دهند و در عوض حجم قندشان بالاتر می‌رود. از طرف دیگر، زمانی که میوه‌ها فرآیند رسیدن را سپری می‌کنند و به زمان رسیدن کامل نزدیک می‌شوند، حجم بالاتری از ویتامین‌ها و املاح را از طریق خاک جذب می‌کنند و ارزش تغذیه‌ای‌شان افزایش پیدا می کند. اتفاق دیگری که در فرآیند رسیدن میوه‌ها رخ می‌دهد، این است که کربوهیدرات‌های پیچیده آنها که معمولا هضم سختی هم دارند، به ترکیبات کربوهیدراتی هضم‌شدنی‌تر برای دستگاه گوارش تبدیل می‌شوند. 

 

تفاوت ارزش تغذیه‌ای میوه‌های خام و رسیده 

براساس مطالعات فراوانی که روی تفاوت میوه‌های کاملا رسیده و میوه‌های نارس یا کمتررسیده انجام گرفته، مشخص شده است که میوه‌های کاملا رسیده به‌‌وضوح دارای آنتی‌اکسیدان‌ها و املاح بسیار بالاتری نسبت به میوه‌های نارس هستند. هرچقدر که فرآیند رسیدن میوه‌ها روی درخت یا بوته بیشتر طول بکشد، ارزش تغذیه‌ای میوه‌ها نیز بالاتر خواهد رفت. معمولا میوه‌های کاملا رسیده‌ای که از درخت چیده می‌شوند، دارای بالاترین میزان از آنتی‌اکسیدان‌ها، فلاونوئیدها و املاح هضم‌شدنی و جذب‌شدنی هستند. 

 

آیا مصرف میوه نارس خطری دارد؟ 

همان‌طور که گفته شد، میوه‌ها در طول فرآیند رسیدن شیرین‌تر می‌شوند و این شیرینی به‌دلیل تبدیل شدن کربوهیدرات‌های آنها به قند است. علاوه بر این‌که میوه‌های رسیده خوش‌مزه‌تر از میوه‌های نارس هستند، هضم آنها نیز در بدن ساده‌تر است. به عبارت دیگر، ‌میوه‌های کال یا کمتررسیده حجم قابل‌توجهی از فیبر و کربوهیدرات پیچیده‌ای که هضم سختی در دستگاه گوارش انسان دارند را در خود جای داده‌اند. بنابراین، ممکن است شما با مصرف مقدار زیادی از میوه‌های کمتر رسیده دچار مشکلات شدید گوارشی مانند دل‌درد یا پُری غیرطبیعی سرِ دل شوید. این مشکلات به‌دلیل وجود فیبرها و کربوهیدرات‌های هضم‌ناشدنی یا سخت‌هضم برای بدن انسان رخ می‌دهند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع:healthiana

برای تقویت سیستم ایمنی تان، گل کلم بخورید 

اهمیت مصرف پیاز قرمز در این پاییز کرونایی​​​
سالم‌ترین خوراکی‌ها برای کمک به افزایش وزن​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد