عصاره‌های گیاهی شاهدانه تازه می‌توانند در برابر کووید-19 محافظت کنند
9 آذر 1399 ساعت: 18:9



محققان در کانادا مطالعه‌ای را انجام داده‌اند که نشان می‌دهد عصاره‌های کشت شده شاهدانه تازه ممکن است سطح گیرنده سلول میزبان را کاهش دهد که از کروناویروس جدید برای ورود به سلول‌های به بافت‌های هدف استفاده می‌کند.

کروناویروس جدید یا «سارس-کوو-۲» عامل مسئول بیماری همه‌گیر ویروسی کرونا در سال 2019 (کووید-19) است که همچنان کره زمین را تهدید می‌کند و سلامت عمومی و اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند.


تیمی - از دانشگاه لدبریج و شرکت پسوی آر ایکس، لدبریج- صدها رقم جدید کشت شده شاهدانه را تولید کردند و 23 عصاره را در مدل‌های انسانی سه بعدی مصنوعی از بافت‌های دهان، مجاری تنفسی و روده آزمایش کردند.


همانطور که اخیراً در مجله سالمندی یا ایجینگ گزارش شده است، 13 مورد از عصاره‌ها آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2 (ACE2) گیرنده سلول میزبان کرونا ویروس 2را نشان ندادند.


محققان می‌گویند: ”کاهش نمایش ژن آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2 توسط چندین عصاره آزمایش شده از ارقام جدید کشت شده شاهدانه، یافته‌ای جدید و حیاتی است.“


اولگا کووالچوک و همکارانش بیان می‌کنند: ”در حالی که عصاره‌های موثر ما به اعتبارسنجی گسترده دیگری نیاز دارند، اما مطالعه ما برای تجزیه و تحلیل اثرات شاهدانه پزشکی در آینده بر کووید-19مهم است.“
 

سارس-کوو-۲ و ویروس های مختلف کرونا از گیرنده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2 برای دسترسی به سلول‌های میزبان استفاده می‌کنند، و این گیرنده در طیف وسیعی از بافت‌ها از جمله ریه، مخاط بینی، کلیه و دستگاه گوارش وجود دارد.


مطالعه اخیر بیانگر سطح بالای حالت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2 در بافت‌های مخاطی دهان بود و پیشنهاد کرد که حفره دهان می‌تواند هدف مهمی برای استراتژی‌های پیشگیری باشد.


مطالعات بیشماری نیز بیانگر سطح بالای حالت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2 در دستگاه تنفسی تحتانی بیماران مبتلا به بیماری انسداد ریوی مزمن بوده است. این قبیل بیماران نسبت به کووید-19 و بیماری‌های جدی دیگر حساس‌تر هستند.


کووالچوک و همکارانش بیان کردند: ”کاهش سطح آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2 در بافت‌های دروازه ممکن است یک استراتژی قابل قبول برای کاهش حساسیت به بیماری باشد.“
 
شاهدانه کشت شده از کجا می‌آید؟
 
پیش از این نشان داده شده بود که شاهدانه کشت شده، به ویژه ارقام غنی از کانابیدیل (CBD) بیان ژن را تغییر داده و دارای خواص ضد التهابی و ضد سرطانی است.


با این حال، این تیم می‌گوید، اثرات شاهدانه کشت شده بر حالت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2 مشخص نیست.


محققان تحت مجوز تحقیقات بهداشت کانادا، بیش از 800 رقم و عصاره جدید شاهدانه کشت شده را تولید کردند. آنها سپس از مدل‌های انسانی سه بعدی مصنوعی استفاده کردند تا آزمایش کنند که آیا 23 مورد از عصاره هایی که مقدار زیادی کانابیدیل دارند، حالت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2  را در بافتهای کووید-19هدف تغییر می‌دهد یا خیر.


محققان با استفاده از مدل‌های انسانی سه بعدی مصنوعی از بافت‌های دهان، مجاری تنفسی و روده ، 13 عصاره شاهدانه کشت شده با کانابیدیل بالا را شناسایی کردند که به طور قابل توجهی حالت آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2  را نشان نداد.
 
پیامدهای این مطالعه چیست؟
 
محققان می‌گویند این یافته‌ها بنیادی برای تجزیه و تحلیل بیشتر در مورد تاثیرات شاهدانه کشت شده در بیماری‌زایی کووید-19و سایر بیماری‌های ویروسی است که گیرنده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2  به عنوان دروازه مولکولی استفاده می‌شود.

آنها بیان می‌کنند: ”اگر این نتایج بیشتر تایید شود، می‌توان از این عصاره‌های شاهدانه با کانابیدیل بالا برای توسعه استراتژی‌های پیشگیری جهت کاهش سطح آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین 2  در بافت دروازه پرخطر استفاده کرد.“

تیم نتیجه گیری کرد: ”عصاره‌هایی که بیشترین موفق را داشتند منتظر بررسی بیشتر هستند، و می‌توانند به یک افزودنی مفید و ایمن در پیشگیری و درمان کووید-19به عنوان درمان کمکی تبدیل شوند.“

مترجم : نرگس قاسمی‌پناه
منبع : news-medical.net.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو