چطور مقدار نمک غذاها را اندازه بگیریم
با چند تغییر ساده در رژیم غذایی میتوانید مقدار نمک مصرفی خود را کاهش چشمگیری بدهید.
چطور به اندازه نمک مصرف کنیم؟
30 آبان 1399 ساعت: 14:8
30 آبان 1399 ساعت: 14:8
با چند تغییر ساده در رژیم غذایی میتوانید مقدار نمک مصرفی خود را کاهش چشمگیری بدهید.

بعضی برچسبهای موادغذایی مقدار سدیم موجود در آن را نوشتهاند که البته همان مقدار نمک موجود نیست.
۱گرم سدیم = ۲.۵ گرم نمک& پس ۶ گرم نمک روزانه بنا بر توصیهٔ کارشناسان برابر با ۲.۴ گرم سدیم میشود.
نمکهای کمسدیم به جای کلرید سدیم، کلرید پتاسیم دارند. هر چند مقدار سدیم آنها کم است اما مصرف بیش از اندازه پتاسیم هم برای بعضی افراد باعث بیماریهای قلبی و کلیوی میشود.
نمک دریایی و نمک آشپزخانه هر دو کلرید سدیم هستند پس برای هر دو مصرف روزانه حدود ۶ گرم است. هر چند چون نمک دریایی دانههای درشتتری دارد، مقدار کمی از آن وزن کمتری از نمک آشپزخانه دارد.
چند راه ساده برای کاهش مصرف نمک
با چند تغییر ساده در رژیم غذایی میتوانید مقدار نمک مصرفی خود را کاهش چشمگیری بدهید:
۱. به میزان بالای نمک سسها و چاشنیها توجه کنید؛ بهویژه سس سویا و سس ماهیها، بهتر است کچاپ کمنمک بخرید.
۲. به مقدار نمک روی برچسبهای مواد غذایی توجه کنید. مواد غذایی به طور معمول بیش از آن مقداری که فکر میکنید نمک دارند، برای مثال یک قوطی لوبیا بهراحتی ۲.۴ گرم نمک دارد. از انتخابهای کمنمک استفاده کنید.
۳. غذاهای آماده و پیتزاهای بیرون را با احتیاط مصرف کنید. غذاهای بیرون معمولاً بیش از ۵ گرم نمک دارند که همان حدود میزان مجاز مصرف روزانه برای بزرگسالان است.
۴. سس و سوپها را تا میتوانید خودتان درست کنید. سرخکردنیها، سسهای پستا، سوپها و کاریها را اگر خودتان درست کنید هم خوشمزهتر میشوند و هم نمک کمتری خواهند داشت. میتوانید آنها را به مقدار زیاد درست کنید و در فریزر نگه دارید تا خیلی سریع بتوانید غذایی سالم داشته باشید. .
۵. از نمک به عنوان چاشنی غذا استفاده نکنید، از چاشنیهای دیگر تازه یا خشک دیگری مثل فلفل قرمز، سیر، زیره، آبلیمو و فلفل سیاه استفاده کنید.
۶. از گوشت و ماهی تازه استفاده کنید نه محصولات فرآوریشده، که به طور معمول نمک زیادی دارند.
۷. از خوردن چیپسها و میانوعدههای شور پرهیز کنید و بیشتر سبزیهای تازه، میوه و بیسکوئیتهای کمچربی بخورید
۱گرم سدیم = ۲.۵ گرم نمک& پس ۶ گرم نمک روزانه بنا بر توصیهٔ کارشناسان برابر با ۲.۴ گرم سدیم میشود.
نمکهای کمسدیم به جای کلرید سدیم، کلرید پتاسیم دارند. هر چند مقدار سدیم آنها کم است اما مصرف بیش از اندازه پتاسیم هم برای بعضی افراد باعث بیماریهای قلبی و کلیوی میشود.
نمک دریایی و نمک آشپزخانه هر دو کلرید سدیم هستند پس برای هر دو مصرف روزانه حدود ۶ گرم است. هر چند چون نمک دریایی دانههای درشتتری دارد، مقدار کمی از آن وزن کمتری از نمک آشپزخانه دارد.
چند راه ساده برای کاهش مصرف نمک
با چند تغییر ساده در رژیم غذایی میتوانید مقدار نمک مصرفی خود را کاهش چشمگیری بدهید:
۱. به میزان بالای نمک سسها و چاشنیها توجه کنید؛ بهویژه سس سویا و سس ماهیها، بهتر است کچاپ کمنمک بخرید.
۲. به مقدار نمک روی برچسبهای مواد غذایی توجه کنید. مواد غذایی به طور معمول بیش از آن مقداری که فکر میکنید نمک دارند، برای مثال یک قوطی لوبیا بهراحتی ۲.۴ گرم نمک دارد. از انتخابهای کمنمک استفاده کنید.
۳. غذاهای آماده و پیتزاهای بیرون را با احتیاط مصرف کنید. غذاهای بیرون معمولاً بیش از ۵ گرم نمک دارند که همان حدود میزان مجاز مصرف روزانه برای بزرگسالان است.
۴. سس و سوپها را تا میتوانید خودتان درست کنید. سرخکردنیها، سسهای پستا، سوپها و کاریها را اگر خودتان درست کنید هم خوشمزهتر میشوند و هم نمک کمتری خواهند داشت. میتوانید آنها را به مقدار زیاد درست کنید و در فریزر نگه دارید تا خیلی سریع بتوانید غذایی سالم داشته باشید. .
۵. از نمک به عنوان چاشنی غذا استفاده نکنید، از چاشنیهای دیگر تازه یا خشک دیگری مثل فلفل قرمز، سیر، زیره، آبلیمو و فلفل سیاه استفاده کنید.
۶. از گوشت و ماهی تازه استفاده کنید نه محصولات فرآوریشده، که به طور معمول نمک زیادی دارند.
۷. از خوردن چیپسها و میانوعدههای شور پرهیز کنید و بیشتر سبزیهای تازه، میوه و بیسکوئیتهای کمچربی بخورید
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد