21 آبان 1399 ساعت: 09:8
زنجبیل یکی از ریشههای گیاهی پُرخاصیت است که مصرف آن در تمامی طول سال و خصوصا در فصلهای پاییز و زمستان از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر میخواهید درباره فواید زنجبیل در این پاییز کرونایی بیشتر بدانید، بهتر است در ادامه این مطلب با ما همراه شوید.
1. کاهش التهاب در بدن
مصرف زنجبیل شدیدا باعث کاهش التهاب در بدن میشود. زمانی که التهابات بدنی کاهش پیدا می کند، عملکرد سیستم ایمنی بهتر خواهد شد و در نتیجه بدن میتواند بیشتر در برابر عوامل بیماریزا مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کروناویروس مقاومت کند. از طرف دیگر، کاهش التهابات بدنی به کمتر شدن دردهای مفصلی که معمولا با سرمای هوا تشدید میشوند، کمک میکند.
2. کمک به کاهش وزن
یکی از مشکلاتی که ممکن است در روزهای سرد سال برای خیلیها اتفاق بیفتد، ابتلا به اضافهوزن ناشی از کمتحرکی است. امسال و با توجه به شیوع کووید-19 در سراسر جهان، میزان فعالیت فیزیکی افراد مانند پیادهروی یا ورزش در فضای آزاد از گذشته هم کمتر شده است. همین مساله میتواند شدیدا بر افزایش ناخواسته وزن و بهدنبالش افزایش خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک مانند فشار یا قند خون تاثیرگذار باشد. بهعلاوه، تحقیقات ثابت کردهاند که چاقی و اضافهوزن میتواند مستقیما بر اُفت عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارد. از اینرو، توصیه میشود که علاوه بر اصلاح الگوی غذایی و داشتن فعالیت فیزیکی در خانه، مصرف روزانه زنجبیل در قالب چاشنی غذا یا دمنوش را داشته باشید. استفاده از خوراکیهایی مانند زنجبیل و فلفل بهطور مداوم میتواند باعث افزایش سوختوساز بدن و کمک به کاهش وزن شود.
3. بهبود عملکرد سیستم گوارشی
از دیگر مشکلاتی که گاهی اوقات بعضیها با سرد شدن هوا و کمتحرکی دچارش میشوند، اُفت عملکرد سیستم گوارشی و عدم هضم و جذب مناسب مواد غذایی در بدن است. مصرف منظم زنجبیل در پاییز و زمستان، علاوه بر افزایش سوختوساز بدن، باعث بهبودی در عملکرد سیستم گوارشی در هضم و جذب مواد غذایی هم میشود و به بهبودی در عملکرد رودهها برای دفع مواد زائد هم کمک میکند. از اینرو، استفاده از دمنوش زنجبیل در وعده صبحانه یا عصرانه و یا استفاده از زنجبیل بهعنوان چاشنی در غذاهای مختلف میتواند کمک خوبی برای بهبود عملکرد سیستم گوارشی در فصل پاییز باشد.
4. بهبودی عملکرد مغز
همانطور که گفته شد، زنجبیل بهعنوان یک ریشه خوراکی ضدالتهاب شناخته شده است. از آنجایی که ابتلا به التهاب مزمن میتواند زمینه تضعیف عملکرد مغز را بهدنبال داشته باشد. بنابراین، توصیه میشود که همه افراد مصرف متعادل و منظم زنجبیل را در رژیم غذایی داشته باشند. استفاده از زنجبیل، علاوه بر کمکرسانی به افزایش تمرکز در روزهای سرد سال، تا حد قابل توجهی به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف مربوط به مغز مانند آلزایمر یا اختلال شناختی کمک میکند.
5. مبارزه با عوامل عفونی
خوشبختانه زنجبیل بهعنوان یک خوراکی طبیعی میتواند عامل خوبی برای مبارزه با بیماریهای عفونی و پیشگیری از رشد باکتریهای مختلف در بدن شود. تحقیقات ثابت کردهاند که مصرف منظم و متعادل زنجبیل از طریق افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن، راه ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی فصلی در فصلهای سرد سال را تا حد قابلقبولی کم میکند.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Health Line
5 سوپرفود پاییزی را در رژیم غذایی تان بگنجانید!
بهترین نوشیدنیهای پاییزی برای تقویت ایمنی و گرم شدن بدن4 گزینه برای افزایش تمرکز در پاییز