18 آبان 1399 ساعت: 10:8
سرد شدن هوا و شیوع بیماریهایی نظیر سرماخوردگی و آنفلوانزا، لزوم توجه جدی به تغذیه سالم در فصل پاییز را میطلبد. این روزها که کرونا ویروس شیوع بالایی دارد، این مسئله اهمیت بیشتری پیدا کرده و لازم است خوراکیهای سرشار از ریزمغذیهایی نظیر ویتامینهای A و C همچنین آنتیاکسیدانها در رژیم غذایی گنجانده شود تا ایمنی بدن تقویت شده و زمینه ابتلا به بیماریها کاهش پیدا کند.

در ادامه این مطلب به معرفی 5 ماده غذایی پاییزی پرداخته ایم که عادت به خوردن آنها در این روزها می تواند به بهبود وضعیت تغذیه ای مان کمک کند. این مواد غذایی عبارتند از:
1. انواع کلم
علاوه بر اینکه انواع کلم بهعنوان خوراکیهای ضدسرطان شهرت دارند، منبع غنی از ریزمغذیها مانند پتاسیم هستند. بهعنوان مثال، 100 گرم کلمبرگ حاوی 447 میلیگرم پتاسیم است که در مقابله با پرفشاری خون نقش دارد و خطر ابتلا به سنگهای کلیه و همچنین سکته مغزی را کاهش میدهد. به علاوه، کلم قرمز بهخاطر خواص عالی آنتیاکسیدانی شهرت دارد و کاهوی چینی نیز سرشار از کلسیم است.
2. ذرت
ذرت منبع غنی ویتامینA است که برای تقویت ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریهای فصول سرد توصیه میشود. همچنین مقدار فراوان ویتامینهای گروهB و کاروتنوئیدها دارد که آنتیاکسیدانهای قوی برای حفظ سلامت چشمها هستند. البته ذرت فاقد گلوتن است و افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، میتوانند ذرت را جایگزین گندم و دیگر منابع حاوی گلوتن کنند.
3. چغندر
ترکیبات مغذی چغندر به حفظ سلامت چشمها کمک میکند و قوای بدن در زمان ورزش را تحریک میکند. لوتئین و زیگزانتین آنتیاکسیدانهای قوی و فراوان در چغندر هستند که در پیشگیری از بیماریهای چشمی مرتبط با افزایش سن نقش دارند. مصرف چغندر انتقال اکسیژن در بدن را تسهیل میکند و بهخاطر وجود نیترات موجب اتساع عروق خونی میشود.
4. کدوحلوایی
کدو حلوایی سرشار از فیبرهاست و یبوست را بهبود میدهد. همچنین وجود ترکیبی بهنام مانیتول در آن نیز تاحدی خواص ملین دارد. کدوحلوایی منبع غنی از بتاکاروتن است و خوردن 200 گرم آن نیاز روزانه بدن را تامین میکند و در مقابله با پیری سلولها و کاهش چروکهای پوستی نقش دارد. کاهش زمینهی خطر ابتلا به سرطانهای مری و روده از دیگر خواص این سبزی پاییزی است.
5. تره فرنگی
ترهفرنگی برای عملکرد مطلوب سیستم عصبی مفید است و توانایی بدن در جذب آهن را افزایش میدهد. البته ویتامینC فراوان آن نیز سیستم ایمنی را تحریک میکند. البته نباید فراموش کرد که خوردن ترهفرنگی در کلاژنسازی که برای حفظ طراوت و شادابی بدن لازم است، نقش دارد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Top Santé.fr
بهترین نوشیدنیهای پاییزی برای تقویت ایمنی و گرم شدن بدنبهترین میانوعدهها برای قبل و بعد از ورزش