14 آبان 1399 ساعت: 09:8
نتایج مطالعات اخیر نشان میدهد افرادی که تغذیه سرشار از آنتیاکسیدانهای فلاون دارند، فشار خون پایینتری نسبت به دیگران خواهند داشت. چای، کاکائو، سیب و تمشک از منابع غذایی فلاونوییدها محسوب میشود.

بیماریهای قلبی عروقی سالانه باعث فوت 18 میلیون نفر میشود. بعضی از عوامل خطر در بروز این بیماریها با اصلاح سبک زندگی مانند تغییر عادت های غذایی و انجام فعالیتهای روزمره اجتنابپذیر هستند. فشار خون یکی از مهمترین آنهاست که کاهش آن میتواند خطر بروز سکته قلبی و مغزی را کاهش دهد.
برای کاهش فشار خون همواره توصیه به کاهش مصرف نمک و افزایش منابع حاوی پتاسیم میشود. اما نتایج مطالعهی جدید که در نشریه Scientific Reports منتشر شد، نشان میدهد که خوراکیهای سرشار از فلاونها نیز در کاهش فشار خون موثر هستند. فلاونها نوعی از آنتیاکسیدانها هستند که در متابولیسم نقش دارند، حافظه را بهبود میبخشند و در حفظ سلامت عروق مهم هستند.
در کل، تغذیه نقش مهمی در کنترل فشار خون دارد. در وهله اول توصیه میشود از منابع کربوهیدرات های با شاخص گلیسمی پایین در رژیم غذایی استفاده شود. همچنین، در صورت چاقی حتما کاهش وزن و رسیدن به وزن ایدهآل ضروری است. حذف غذاهای سرخ شده و فرآوری شده و مصرف بیشتر حبوبات و غلات سبوسدار نیز در این زمینه نقش دارند.
بر اساس مطالعات جدید، برای دریافت فلاونوییدها میتوان شکلات تلخ را در رژیم غذایی گنجاند زیرا سرشار از کاکائو است. چای و بعضی از میوهها مانند سیب و تمشک نیز حاوی این آنتیاکسیدانها هستند. البته توجه به تغذیه صحیح و داشتن عادت های سالم غذایی ضامن سلامت بدن از جمله کنترل فشار خون خواهد بود.
تزجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:La Nutrition.fr
5 دلیل برای خوردن کدوحلوایی در فصل پاییز
4 گزینه برای افزایش تمرکز در پاییز4 راهکار تغذیهای پیشگیری از یبوست در پاییز