تاثیر ویتامینA و سرمای هوا در کاهش وزن
5 آبان 1399 ساعت: 10:8



کاهش وزن در زمستان راحت‌تر اتفاق می‌افتد؛ به‌خصوص اگر مقدار کافی ویتامینA نیز به بدن برسد! نتایج مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که مصرف کافی منابع ویتامینA در کنار سرمای هوا می‌تواند به جایگزینی چربی‌های خوب بیانجامد و چربی‌های مضر را از بین ببرد.

چربی مفید به سلول‌های چربی در بدن اطلاق می‌شود که پس از سوخت‌وساز انرژی تولید می‌کنند، امکان کم‌کردن آنها وجود دارد و برای گرم‌ نگه‌داشتن بدن ضروری هستند. اما چربی‌های مضر، بافت‌های چربی ذخیره ‌شده در بدن هستند که زمینه‌ساز بیماری‌های متعدد از جمله بیماری‌های عروقی می‌شوند. براساس مطالعات اخیر که در نشریه Science Direct منتشر شد، دریافت کافی ویتامینA در فصول پاییز و زمستان باعث می‌شود تا عملکرد سرمای هوا بر بدن افزایش پیدا کند و چربی‌های مفید (قهوه‌ای) جایگزین چربی‌های مضر (سفید) شوند. 

 

زمانی که بدن در مواجه با سرما قرار می‌گیرد، نیاز به دریافت بیشتری ویتامینA دارد. هویج، سیب زمینی شیرین و کدو حلوایی، شاه‌ماهی و انواع فلفل منابع غنی این ویتامین هستند. با افزایش دریافت این ویتامین، بدن سطح پروتئین‌هایی که برای انتقال ویتامین در خون ضروری است را نیز بیشتر تولید می‌کند. این پروتئین به رتینول؛ یکی از مشتقات ویتامین‌A، متصل می‌شود و ویتامین را به تمام قسمت‌های بدن می‌رساند. در نتیجه این انتقال و تحت‌تاثیر سرما، بر چربی‌های مضر اثر می‌گذارد و آنها را به چربی‌های مفید یا قهوه‌ای تبدیل می‌کند. به این ترتیب، چربی‌های مضر برای گرم‌ نگه‌داشتن بدن مورد سوخت‌وساز قرار می‌گیرند و نسبتا از بین می‌روند. محققان امیدوارند که این یافته‌های جدید می‌تواند به‌عنوان روشی موثر در مقابله با چاقی کاربرد داشته ‌باشد.

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:Top Santé.fr

8 خوراکی با خواص درمانی بی‌نظیر 

چطور اسموتی مناسب لاغری تهیه کنیم؟​​​
اهمیت خوردن هویج در روزهای کرونایی​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد