7 سوپرفود برای بدن
29 مهر 1399 ساعت: 08:7



مطالعات مختلف نشان می‌دهند که تغذیه در پیشگیری از برخی سرطان‌ها نقش دارد. گرچه نمی‌توان یک خوراکی را کاملا مانع از بروز سرطان دانست اما گنجاندن بعضی از مواد غذایی تاثیر جدی در کاهش خطر ابتلا به این بیماری و پیشرفت آن دارد.

این خوراکی ها که به سوپرفودها نیز شهرت دارند، خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی داشته و مانع از عملکرد رادیکال‌های آزاد می‌شوند. در ادامه این مطلب به 7 مورد از مهم ترین های آنها پرداخته ایم. 

 

1. سیر

خواص ضدسرطانی سیر مربوط به ترکیبی گوگردی به‌نام آلیسین است که هنگام خرد شدن حبه‌های سیر آزاد می‌شود. به‌نظر می‌رسد آلیسین توانایی دفع ترکیبات سمی از بدن را دارد، مانع از رشد سلول‌های سرطانی می‌شود و روند نابودی خودبخودی این سلول‌ها را تسریع می‌کند. سیر به‌خصوص تاثیر محافظت در برابر سرطان‌های دستگاه گوارشی را دارد.

 

2. هویج

هویج نقش محافظ در برابر سرطان‌های ریه، پوست و پستان دارد زیرا منبع غنی از بتاکاروتن است که آنتی‌اکسیدانی قوی محسوب می‌شود. 

 

3. بروکلی

سبزیجات چلیپایی ( کلم برگ، شلغم، ترب و...) حاوی دو ریزمغذی به‌نام‌ ایندول3 کاربینول و سولفارافان هستند که به‌خصوص در کلم بروکلی همچنین کلم دکمه‌ای وجود دارد. این ترکیبات به از بین بردن سلول‌های سرطانی پیش از آسیب به بافت‌های بدن کمک می‌کنند. 

 

4. میوه‌های قرمز

میوه‌های قرمز مانند توت‌فرنگی، تمشک، شاه‌توت و... به‌خاطر آنتی‌اکسیدان‌های فراوان شهرت دارند. توت‌فرنگی حاوی پلی فنول‌هایی است که آنزیم‌های دخیل در روند عروقی تومورهای سرطانی را از بین‌می‌برد. 

 

5. انار

دانه‌های انار سرشار از ترکیباتی به‌نام آنتوسیانوسیدها هستند که در مقابله با سلول‌های سرطانی نقش دارند. البته پوسته انار نیز در این زمینه موثر است. انار و آبمیوه‌ آن در پیشگیری از برخی سرطان‌ها به‌خصوص سرطان پروستات، پستان و کولون موثر هستند.

 

6. چای سبز

چای سبز خطر ابتلا به سرطان‌های پستان، کولون، پوست، مثانه و پروستات را کاهش می‌دهد زیرا سرشار از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مانند پلی‌فنول‌ها همچنین کاتچین‌هاست که مانع از رشد عروق تومورها و متاستاز سلول‌های سرطانی می‌شود. البته بهتر است چای سبز سرد میل شود زیرا چای داغ خود عامل ابتلا به سرطان مری است.

 

7. گوجه‌فرنگی

تاثیر گوجه‌فرنگی در مقابله با سرطان ناشی از رنگدانه‌ای به‌نام لیکوپن است. لیکوپن از خانواده‌ کاروتنوئیدهاست که آنتی‌اکسیدانی قوی محسوب می شود. لیکوپن به‌خصوص در کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نقش دارد.

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:Top Santé.fr

 6 منبع ویتامینA برای تقویت سیستم ایمنی در روزهای کرونایی

بهترین گیاهان برای افزایش انرژی و تمرکز در پاییز​​​
بایدها و نبایدهای نوشیدن آب انار در فصل سرما​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد