5 فایده دانه چیا
29 مهر 1399 ساعت: 08:7



دانه چیا کوچک است اما فریب اندازه آن را نخورید. دانه چیا غنی از آنتی اکسیدان، کم کالری و کم کربوهیدرات، سرشار از فیبر، اسیدهای چرب امگا 3، مواد معدنی و پروتئین است و در عین حال مصرف آن در رژیم روزانه ساده است.

این دانه از خانواده نعناع است و در گذشته غذای اصلی آزتک ها و مایاها بود. با این وجود دانشمندان به تازگی به ارزش تغذیه ای این دانه پی برده‌اند و به ویژه به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی اش محبوبیت زیادی در میان متخصصان تغذیه پیدا کرده است. در این مقاله به چند دلیل خوب برای مصرف منظم این دانه در طول وعده‌های غذایی اشاره می‌کنیم:

 

1. دانه‌ای کم کالری و کم کربوهیدرات

هر 30 گرم دانه چیا 138 کیلوکالری انرژی دارد اما در مقایسه با این میزان کالری حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی است. 

 

2. منبع فیبر

این دانه ریز می تواند تا 10 برابر وزن خود آب جذب کند و به همین دلیل برای آبرسانی، ماده بسیار مناسبی است. فیبر موجود در آن سرعت هضم را کند کرده و به فرد کمک می کند برای مدت طولانی تری احساس سیری داشته باشد.

 

3. سرشار از اسیدهای چرب امگا 3

دانه چیا در مقایسه با سایر مواد غذایی گیاهی حاوی بالاترین سطح امگا 3 است. افزودن مواد غذایی حاوی امگا 3 به بالا بردن کلسترول خوب و محافظت در برابر حملات قلبی و مغزی کمک می‌کند.

 

4. سرشار از مواد معدنی و پروتئین 

دانه چیا منبع خوبی از مواد معدنی نگهدارنده استخوان از جمله کلسیم، آهن، منیزیم و روی است. به علاوه، حدود 30 گرم دانه چیا 4 گرم پروتئین است.

 

5. استفاده آسان 

دانه چیا طعم ملایمی دارد. بنابراین، می‌توانید آن را به اسموتی‌ها، کمپوت‌ها، ماست‌ و سس‌ها اضافه کنید یا آنها را روی میوه‌ها و غلات صبحانه بپاشید. 

 

ترجمه: سمیه مقصودعلی

منبع: santemagazine.fr

چگونه از سبوس جوی دوسر برای لاغری کمک بگیریم؟ 

8 خوراکی با خواص درمانی بی‌نظیر​​​
اهمیت خوردن هویج در روزهای کرونایی​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو