۶ نکته برای طولانی تر نگه داشتن میوه و سبزیجات در دوران قرنطینه
10 فروردین 1399 ساعت: 08:1
10 فروردین 1399 ساعت: 08:1
در دوران قرنطینه نباید روزانه برای خرید مایحتاج از خانه خارج شد. بهترین توصیه این است که میوه و سبزیجات را هفتگی خریداری کنید و به کمک توصیههای زیر آنها را تازه و سالم نگه دارید.

۱- سیب زمینی، پیاز و سیر را دور از نور نگه دارید. برای نگهداری بهتر از سیب زمینی، پیاز و سیر آنها را در مکانی تاریک، خشک و خنک قرار دهید . نور میتواند سبب ایجاد طعم تلخی در سیب زمینی و گرما زمینه ساز رشد و جوانه زدن آنها شود.
برای پیاز بهتر است آنها را داخل یک جوراب شلواری قدیمی (تمیز) بریزید و بین هر پیاز گره بزنید تا با هم برخورد نداشته باشند. وقتی میخواهید از پیاز استفاده کنید، کافی است گره را باز کنید و به ترتیب از پیازها استفاده کنید. این توصیه در مورد سیر نیز صدق میکند. به این ترتیب پیاز جوانه نمیزند و تازه میماند. قرار دادن یک عدد سیب در میان سیب زمینیها نیز به دلیل تولید اتیلن سبب شادابی و تازگی سیب زمینیها برای چندین هفته میشود.
۲. دم موزها را بپوشانید. وقتی موز خوشهای میخرید آنها را از هم جدا کرده و دم آنها را با نایلون بپوشانید. به این ترتیب موزها4 تا 5 روز بیشتر عمر میکنند. برای ماندگاری بیشتر، آنها را در محیطی تاریک قرار دهید.
3. گوجه فرنگیها را در یخچال نگذارید. برخلاف تصور بسیاری از افراد یخچال جای مناسبی برای گوجه فرنگی نیست و باعث میشود که طعم خود را از دست بدهد. بنابراین، گوجه فرنگی را در مکانی خشک و خنک در جعبهای چوبی به دور از نور آفتاب قرار دهید.
۴. از پلاسیده شدن سالاد پیشگیری کنید. برگهای کاهو را در آب ولرم بخیسانید و با آب خنک، آب بکشید.البته ابتدا تمام برگها را بشویید و بعد خرد کنید. بعد از شستن، برگها را در دستمالی خشک کرده و قبل از قرار دادن در یخچال آن را در حوله کاغذی بپیچید. اگر پس از بیرون آوردن از یخچال برگها پژمرده بودند نیز آنها را برای یک ربع در آب ولرم بخیسانید و مجدد آب بکشید.
۵. سبزیها را فریز کنید. هر فرد به طور متوسط سالانه ۲۹ کیلوگرم مواد غذایی دور می ریزد. فریز کردن میوه و سبزی ها میتواند تا 10 ماه آنها را برای مصرف آماده نگه دارد و از دور ریزش مواد غذایی پیشگیری کند. برای شروع، بهتر است که بادمجان، کدو و سیب زمینی را ابتدا در آب جوش و بعد در آب سرد قرار دهید، بعد آنها را درون کیسههای فریزر بسته بندی کنید.
۶. میوهها را کنار هم نگه ندارید. اگر میخواهید برای طولانی مدت میوه و سبزیجات را نگهداری کنید، آنها را از هم جدا کنید. سیب و گلابی اتیلن آزاد میکنند که باعث میشود دیگر میوهها زودتر برسند. به استثنای سیب زمینی، سیب درختی را نزدیک هیچ میوه دیگری نگذارید. به این ترتیب، سیبها را در نایلون جداگانه ای ریخته و در قسمت دیگری از یخچال نگهداری کنید.
برای پیاز بهتر است آنها را داخل یک جوراب شلواری قدیمی (تمیز) بریزید و بین هر پیاز گره بزنید تا با هم برخورد نداشته باشند. وقتی میخواهید از پیاز استفاده کنید، کافی است گره را باز کنید و به ترتیب از پیازها استفاده کنید. این توصیه در مورد سیر نیز صدق میکند. به این ترتیب پیاز جوانه نمیزند و تازه میماند. قرار دادن یک عدد سیب در میان سیب زمینیها نیز به دلیل تولید اتیلن سبب شادابی و تازگی سیب زمینیها برای چندین هفته میشود.
۲. دم موزها را بپوشانید. وقتی موز خوشهای میخرید آنها را از هم جدا کرده و دم آنها را با نایلون بپوشانید. به این ترتیب موزها4 تا 5 روز بیشتر عمر میکنند. برای ماندگاری بیشتر، آنها را در محیطی تاریک قرار دهید.
3. گوجه فرنگیها را در یخچال نگذارید. برخلاف تصور بسیاری از افراد یخچال جای مناسبی برای گوجه فرنگی نیست و باعث میشود که طعم خود را از دست بدهد. بنابراین، گوجه فرنگی را در مکانی خشک و خنک در جعبهای چوبی به دور از نور آفتاب قرار دهید.
۴. از پلاسیده شدن سالاد پیشگیری کنید. برگهای کاهو را در آب ولرم بخیسانید و با آب خنک، آب بکشید.البته ابتدا تمام برگها را بشویید و بعد خرد کنید. بعد از شستن، برگها را در دستمالی خشک کرده و قبل از قرار دادن در یخچال آن را در حوله کاغذی بپیچید. اگر پس از بیرون آوردن از یخچال برگها پژمرده بودند نیز آنها را برای یک ربع در آب ولرم بخیسانید و مجدد آب بکشید.
۵. سبزیها را فریز کنید. هر فرد به طور متوسط سالانه ۲۹ کیلوگرم مواد غذایی دور می ریزد. فریز کردن میوه و سبزی ها میتواند تا 10 ماه آنها را برای مصرف آماده نگه دارد و از دور ریزش مواد غذایی پیشگیری کند. برای شروع، بهتر است که بادمجان، کدو و سیب زمینی را ابتدا در آب جوش و بعد در آب سرد قرار دهید، بعد آنها را درون کیسههای فریزر بسته بندی کنید.
۶. میوهها را کنار هم نگه ندارید. اگر میخواهید برای طولانی مدت میوه و سبزیجات را نگهداری کنید، آنها را از هم جدا کنید. سیب و گلابی اتیلن آزاد میکنند که باعث میشود دیگر میوهها زودتر برسند. به استثنای سیب زمینی، سیب درختی را نزدیک هیچ میوه دیگری نگذارید. به این ترتیب، سیبها را در نایلون جداگانه ای ریخته و در قسمت دیگری از یخچال نگهداری کنید.
ترجمه: سمیه مقصودعلی
منبع: ouest-france.fr
منبع: ouest-france.fr
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد