بخشش، ما را قوی‌تر می‌کند!
5 مهر 1399 ساعت: 23:7



دالایی لاما می‌گوید:«اگر نسبت به کسانی که باعث رنج و عذابم می‌شوند احساسات بدی داشته باشم، این کار تنها آرامش روانی من را از بین می‌برد اما اگر آنها را ببخشم، ذهنم آرام می‌شود.»
حفظ کردن ناراحتی‎‌ها، خشم‌ها و دلخوری‌ها یکی از عوامل آسیب‌های روانی و جسمی است. اگرچه ممکن است هر فردی با رنج بزرگی در زندگی روبرو شده باشد، بهتر است آنها را رها کند و ببخشد زیرا بخشش برای سلامت روانی و جسمی فواید مثبتی دارد.

بخشش یک روند است که می‌تواند برای تمام سطوح درد و ناراحتی به کار برود. یافته‌ها حاکی از آن است که بخشش، سلامت روان‌شناختی و فیزیولوژیکی را بهبود می‌بخشد و در برابر ناراحتی‌های آینده محافظت می‌کند. بخشش باعث می‌شود افراد از نظر عاطفی قوی‌تر شوند، اعتمادبه‌نفس بیشتری را تجربه کنند و به طور فزاینده‌ای خوش‌بین باشند. قدرت بخشش، در بعضی مواقع به طرز دردناکی دشوار است اما می‌تواند زندگی را تغییر دهد و موجب داشتن دیدگاه مثبت‌تر و شادتر از زندگی شود.

مزایای بخشش

بخشش به معنای نادیده گرفتن رنج خود یا دیگران نیست بلکه در عوض ظرفیت ما را برای از بین بردن موانع عاطفی به منظور یافتن خوشبختی تقویت می‌کند. تحقیقات روان‌شناسی مثبت تایید کرده یادگیری بخشش باعث افزایش احساسات مثبت و کاهش احساسات منفی مانند سرزنش و عصبانیت می‌شود و به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند.

یکی از اولین مطالعات با تمرکز ویژه بر رابطه بین بخشش و فواید سلامت نشان داد حتی فکر کردن در مورد بخشش یک مجرم، سیستم قلبی- عروقی و عصبی افراد را بهبود می‌بخشد. خواب بهتر، فشارخون پایین‌تر، کاهش افسردگی، بیماری‌های قلبی- عروقی، افزایش و بهبود امید، شفقت و دلسوزی، اعتمادبه‌نفس، داشتن ارتباط بهتر با دیگران از دیگر مزایای بخشش هستند.

ابزار بخشش

برای شروع بخشش، باید مسوولیت احساس خود را برعهده بگیرید، به این معنا نیست که شما باید آنچه اتفاق افتاده را دوست داشته باشید یا آنچه اتفاق افتاده تقصیر شما بوده است بلکه به دست گرفتن کنترل عواطف و رفتار خود است.

 پذیرش؛ برای بخشش باید گذشته را بپذیرید زیرا اتفاق افتاده و قابل‌برگشت نیست. البته این موضوع به معنای پذیرش شکست نیست.
 مدیریت عواطف؛ مدیریت عواطف به شما کمک می‌کند احساسات خود را مدیریت کنید، نه اینکه آنها را سرکوب کنید. بهتر است از احساسات خود آگاه شوید، آنها را شناسایی و نامگذاری کنید.
 تغییر دیدگاه؛ تغییر دیدگاه‌ها به شما کمک می‌کند عقب بایستید و افکار و احساسات خود را مشاهده کنید.آگاهی از احساس بسیار متفاوت از تجربه آن است و می‌تواند فاصله روانی لازم برای حرکت به جلو را فراهم کند.
 همدلی و شفقت؛ همدلی به شما کمک می‌کند آنچه را که دیگری تجربه می‌کند، احساس کنید و دلسوزی شما را ترغیب می‌کند که برای کاهش آن رنج، اقدامی انجام دهید.
 مسوولیت‌پذیری؛ مسوولیت‌پذیری در برابر خود، اعمال، احساسات، افکار و رفتار خود. به جای اینکه با ترس یا فرار عکس‌العمل نشان دهید و انکار کنید که شما هیچ قدرتی در اتفاقات ندارید، باید اقدامی انجام دهید تا از رفتارهای مکرر و مضر جلوگیری کنید.

منبع: positivepsychology.com
ترجمه: سارا حق‌بین
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد