اهمیت رژیم مدیترانه‌ای در دوران کرونا
5 مهر 1399 ساعت: 09:7



رژیم مدیترانه‌ای برای دهه‌های متمادی جزو 5 رژیم برتر سال معرفی شده است. این رژیم غذایی، علاوه بر این‌که می‌تواند باعث حفظ تناسب اندام و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های متابولیک شود، نقش برجسته‌ای در بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری‌زا منانند کووید-19 دارد.

اگر دوست دارید بدانید که چرا پیروی از رژیم مدیترانه‌ای در دوران شیوع کروناویروس اهمیت دارد، بهتر است که ادامه این مطلب را دنبال کنید. 

 

جایگزین چربی‌های خوب با چربی‌های بد 

یکی از اصول اساسی در رژیم مدیترانه‌ای گنجاندن چربی‌های خوب در رژیم روزانه و حذف یا محدودیت کردن شدید چربی‌های بد است. در رژیم مدیترانه‌ای حجم بیشتری از روغن زیتون، بذر کتان، هسته انگور و کنجد در برنامه غذایی روزانه جای می‌گیرند و میزان استفاده از کره‌های حیوانی یا گیاهی، روغن‌های جامد و چربی‌های حیوانی به حداقل ممکن می‌رسد. همین مساله می‌تواند با افزایش چربی خوب خون (HDL) باعث کاهش التهاب در بدن شود و کمک بزرگی به حفظ سلامت قلب و تقویت سیستم دفاعی بدن برساند. 

 

مصرف مواد غذایی تازه 

از دیگر قواعد مهمی که در رژیم مدیترانه‌ای وجود دارد، استفاده فراوان از مواد غذایی تازه است. میوه‌ها و سبزی‌های تازه جایگاه بزرگی در رژیم مدیترانه‌ای دارند و یکی از اهداف این رژیم، این است که حتی گوشت‌ها نیز باید قبل از فریز شدن و به‌صورت تازه به تازه مصرف شوند. مصرف حجم بالای میوه‌ها و سبزی‌های تازه در کنار سایر مواد غذایی فریزنشده می‌تواند دریافت آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن را شدیدا افزایش دهد و باعث تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری‌زا شود. 

 

مصرف گوشت‌های بهتر 

یکی دیگر از قوانین رژیم مدیترانه‌ای که آن را به رژیم برتر تبدیل کرده، این است که گوشت‌های مفیدتر در این رژیم جایگزین گوشت‌های مضرتر می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، در رژیم مدیترانه‌ای سهم بیشتری به ماهی، غذاهای دریایی، سینه مرغ، سینه بوقلمون و گوشت دیگر پرندگان اختصاص داده می‌شود و میزان استفاده از گوشت‌های قرمز در مقایسه با این گوشت‌ها در رده پایین‌تری قرار می‌گیرد. با کاهش مصرف گوشت‌های قرمز در رژیم مدیترانه‌ای و افزایش مصرف ماهی، غذاهای دریایی و بخش‌های کم‌چرب انواع ماکیان و پرندگان، امکان افزایش کلسترول خون و چربی بد خون (LDL) شدیدا کم می‌شود و درنتیجه میزان التهاب و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا گوارشی هم کاهش پیدا می کند. همین مساله می‌تواند درنهایت به بهبود شرایط در عملکرد سیستم دفاعی بدن منتهی شود. 

 

جایگزین کردن چاشنی‌ها با نمک 

در رژیم مدیترانه‌ای، مصرف نمک نسبت به رژیم‌های غذایی معمولی کمتر است و براساس قوانین این رژیم سعی بر این است که مواد غذایی مختلف با چاشنی‌ سالم و مغذی مانند سیر، گشنیز، جعفری، رزماری، انواع فلفل، دارچین، آویشن، آب لیمو، آب غوره و آب نارنج یا انواع سرکه‌های طبیعی طعمدار شوند. این مساله در درازمدت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری پُرفشاری خون و افزایش التهاب ناشی از این بیماری را کاهش دهد. 

 

پیشگیری از گرسنگی 

شاید در بسیاری از رژیم‌های غذایی، فرد ساعت‌هایی از روز را با حس گرسنگی سپری کند. اما از آنجایی که در رژیم مدیترانه‌ای باید از غلات سبوس‌دار استفاده شود، بنابراین فرد برای مدت طولانی‌تری سیر می‌ماند، زیرا فیبر موجود در غلات سبوس‌دار به‌آرامی در دستگاه گوارش هضم می‌شود و جلوی گرسنگی زودهنگام را می‌گیرد. از طرف دیگر براساس رژیم مدیترانه‌ای می‌توانید انواع میوه‌ها، سبزی‌ها و مغزها را در میان‌وعده‌های صبح، عصر و قبل از خواب بگنجانید، درحالی که همین کار نیز به پیشگیری از ایجاد حس گرسنگی در طول روز کمک می‌کند. وقتی که در طول روز احساس گرسنگی مداوم نداشته باشید، کمتر به سراغ خوراکی‌های چرب، شور یا شیرین می‌روید و درنتیجه به کاهش التهاب در بدن و افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن تان کمک می‌کنید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: WebMD

 انتخاب کدام مواد غذایی در دوران کرونا بهتر است؟

غذاهای سرشار از منیزیم که باید توسط دانش‌آموزان مصرف شوند​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو