مدیریت پسماند را باید از دل خانه‌ها آغاز کرد
چند راه ساده برای کم کردن از حجم پسماند خانگی
2 مهر 1399 ساعت: 21:7



طرح کاپ (کاهش پسماند) مدتی است در تهران آغاز شده. جالب است بدانیم یکی از مشکلات مهم در مدیریت پسماند، حجم پسماند است که هزینه‌ها و مشکلات ناشی از انتقال زباله را افزایش می‌دهد.
اگر بتوانیم با اعمال روش‌هایی حجم پسماند را کم کنیم، قدم مهمی در راه بهتر شدن نظام پسماند شهری برداشته‌ایم. ژاپن به‌عنوان یک کشور پیشرفته، در محاصره دریاست و با محدودیت زمین مواجه است. به همین دلیل دفن پسماند را به‌عنوان آخرین راه و روش دفع برمی‌گزیند. فرهنگ مدیریت پسماند در کشور چشم‌بادامی‌ها یک فرهنگ نهادینه شده است. اگر این فرهنگ در میان شهروندان ما نیز به یک فرهنگ غالب تبدیل شود می‌توان در بسیاری از بخش‌ها صرفه‌جویی‌های قابل تاملی داشت. راهکارهای زیادی برای کاهش حجم زباله‌های خانگی پیشنهاد می‌شود که بدون همکاری شهروندان هیچ کدام عملی نخواهند شد. برای مدیریت زباله، باید نگاه مصرف‌محور خود را کنار بگذاریم و فکر کنیم می‌توان از چیزهای دورریختنی هم استفاده کرد. این نگاه کمک می‌کند تا مصرفمان را کمتر کنیم.

در اینجا چند راه‌کار برای کاهش حجم زباله‏های ‌تر و کمک به تفکیک زباله‏های تر و خشک پیشنهاد می‌کنیم:

 برای کاهش حجم زباله‏های ‌تر و کمک به تفکیک زباله‏های تر و خشک از چند سطل زباله با رنگ‏های مختلف در کنار هم استفاده کنید. پیشنهاد ما این است که از یک سطل زباله سبز برای پسماندهای خشک و یک سطل زباله قرمز برای زباله‏های تر استفاده کنید. پسماندهای تر شامل مواد غذایی دورریختنی و پسماندهای خشک شامل چیزهایی هستند مانند بطری‌های پلاستیکی و شیشه‌ای، انواع ظرف‌های پلاستیکی، کاغذ، فلزات یا مصنوعات دیگری هستند که با ورود به چرخه بازیافت می‌توان دوباره از آنها استفاده کرد. در صورتی که در خانه باغچه دارید یک سطل هم برای سبزی‏ها و پوست‏ میوه‌‏ها بگذارید و از آن برای تهیه کمپوست استفاده کنید. برای حفظ بهداشت، پیشگیری از آلودگی و مبارزه با حشرات زباله‏های تر را در سطل در دار قرار دهید.
 مقواها و بسته‏‌بندی‌‏ها را دور نریزید و در صورت امکان از آنها استفاده کنید. می‏توانید جعبه کفش را با کاغذ کادو و یا کاغذ رنگی بپوشانید و برای نگهداری سی‌دی و لوازم شخصی بچه‏‌ها از آن استفاده کنید.
 قوطی‏های شیشه‏ای و پلاستیکی را پس از مصرف شسته و خشک کنید و برای نگهداری مواد غذایی از آنها استفاده کنید. شیشه مربا، عسل و سس مایونز برای نگهداری سبزی‏های خشک مناسب است و موجب می‏شود عطر سبزی مدت زمان بیشتری حفظ شود. برای آنکه ظاهر این شیشه‌ها زیبا شوند، می‌توانید با رنگ‌های مخصوص شیشه روی آنها نقش‌های زیبا بکشید.
 هنگام خرید به برچسب قابل بازیافت دقت کنید و محصولاتی را خریداری کنید که زباله کمتری تولید می‏کنند. برخی تولیدکننده‏ها محصولاتی مانند عسل و سس مایونز و شکلات صبحانه را در ظرفی شبیه لیوان بسته‏بندی می‏کنند. پس از استفاده از این محصولات نه تنها زباله تولید نمی‌‏شود بلکه یک دست لیوان هم به لوازم آشپزخانه اضافه می‏‌شود که قابل استفاده است و دور ریخته نمی‏شود.
 کنار سینک ظرفشویی و دستشویی سرویس بهداشتی جای مایعی پمپی نصب کنید. با این کار می‏توانید مایع دستشویی و مایع ظرفشویی را در بسته‏بندی بزرگ خریداری کنید و به تدریج در این ظروف بریزید و علاوه بر استفاده راحت‏تر جای چندقوطی‏ پلاستیکی را در سطل زباله‏تان خالی کنید‏.
 با ظرف ماست و قوطی شیر برای بچه‌‏ها اسباب‌بازی و جامدادی لیوانی و قلک درست کنید و با رنگ اکریلیک روی آن را به سلیقه خودتان تزئین کنید.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد