2 مهر 1399 ساعت: 10:7
موز یکی از میوههای محبوب در میان بسیاری از مردم جهان است اما یکی از مشکلات اساسی بعضیها با این میوه گرمسیری، این است که نمیدانند چطور میتوانند موز را برای مدت طولانیتری بهصورت سالم و بدون بروز لکههای قهوهای نگهداری کنند.

در ادامه این مطلب، چند راه بسیار ساده اما کاربردی برای نگهداری از موزها در خانه آموزش داده میشود که با رعایت آنها میتوانید موزها را برای مدتزمان طولانیتری سالم و تازه نگه دارید.
1. آویزان کردن موز
آیا تا حالا به این نکته دقت کردهاید که بعضی از فروشگاههای عرضه میوه و ترهبار، خوشههای موز را بهصورت آویزان نگهداری میکنند؟ در درجه اول بهتر است بدانید که فرآیند رسیدن موزها بهمحض چیده شدن سرعت میگیرد، زیرا هنگام چیدن موزها گازی بهنام اتیلن از سرشاخه آنها آزاد میشود که روند رسیدن موزها را سریعتر میکند. زمانی که شما موزها را از سرشاخه آویزان میکنید، امکان تماس بدنه میوه با گاز اتیلن موجود در سرشاخه کاهش پیدا می کند و احتمال قهوهای شدن سریعتر پوست موز کمتر میشود. بهتر است که موز را بلافاصله پس از خرید، از کیسه خارج کنید و آن را از جایی آویزان کنید که تمام بخشهای موزها در هوا معلق بمانند و با در، دیوار یا کابینت تماسی نداشته باشند. یادتان باشد که نگهداری موزها در دمای محیط کافی خواهد بود و نیازی به قرار دادن آنها در یخچال نیست.
2. خریدن موزهای سبز
اگر میخواهید که موز را چند روز قبل از مهمانی خریداری کنید یا زمان کافی برای خرید مداوم میوهها ندارید، به شما توصیه میکنیم که موزهای سبزتر را انتخاب کنید. موزهای سبز برای رسیدن، شیرین شدن و زرد شدن کامل پوست شان به حداقل 3 تا 5 روز زمان نیاز دارند و بنابراین، میتوان آنها را برای مدت طولانیتری نگهداری کرد. البته به یاد داشته باشید که بهتر است حتی موزهای سبز را هم بهصورت آویزان در خانه نگهداری کنید.
3. پوشاندن سرشاخه با نایلون
اگر میخواهید ماندگاری موز را افزایش دهید، باید جلوی پخش گاز اتیلن از سرشاخه موز را بگیرید. بهترین کار این است که سرشاخه را با مقداری سلفون یا هر نوع نایلونی که دم دست دارید، کاملا بپوشانید و سپس موز را آویزان کنید. این کار باعث میشود که موزها برای مدتزمان طولانیتری زرد و تازه باقی بمانند.
4. فریز کردن موزها
اگر مقدار زیادی موز برای مراسم یا مهمانی خاصی خریداری کردهاید و آنها را بهصورت شستهشده داخل ظرف مهمانی قرار دادهاید، حتما میدانید که دیگر نگهداری این موزها بهصورت زرد و تازه امکانپذیر نیست. در این شرایط توصیه میکنیم که پوست موزها را بگیرید و آنها را داخل کیسه پلاستیکی درون فریزر نگهداری کنید. فقط حواستان باشد که بعد از بستهبندی کردن موزها هوای داخل کیسه را کاملا خارج کنید. موزهای فریزشده میتوانند تا حدود 4 ماه بهصورت کاملا سالم داخل فریزر نگهداری شوند و برای تهیه انواع کیک، مافین، پودینگ، معجون، شیرموز، اسموتی و... مورد استفاده قرار بگیرند.
5. پیچیدن موزها داخل کاغذ
اگر موزهای باقیمانده از مهمانی زیاد نیستند و فکر میکنید که تا سه یا چهار روز آینده مصرف خواهند شد، بهتر است که موزها را ابتدا داخل کاغذ (مخصوصا کاغذ کاهی) بپیچید و سپس آنها را در یک نایلون یا ظرف دربسته قرار دهید. در این شرایط، موزها میتوانند سه یا چهار روز بهصورت کاملا تازه و سالم درون یخچال نگهداری شوند.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Tasteof Home
انتخاب کدام مواد غذایی در دوران کرونا بهتر است؟
8 انتخاب مناسب برای خواب راحتغذاهای سرشار از منیزیم که باید توسط دانشآموزان مصرف شوند