9 خوراکی از بهترین‌ها
1 مهر 1399 ساعت: 20:7



انگور میوه‌‌ی سرشار از پلی‌فنول‌هاست که این مولکول‌ها به تقویت عروق خونی کمک می‌کنند. قندهای انگور از نوع قندهای سریع هستند که با افزایش سریع قند خون در تامین انرژی موثر است و به‌خصوص پیش از فعالیت‌های جسمانی توصیه می‌شود. البته به‌دلیل قند بالا نباید در مصرف انگور افراط کرد.
1. انگور: انگور میوه‌‌ی سرشار از پلی‌فنول‌هاست که این مولکول‌ها به تقویت عروق خونی کمک می‌کنند. قندهای انگور از نوع قندهای سریع هستند که با افزایش سریع قند خون در تامین انرژی موثر است و به‌خصوص پیش از فعالیت‌های جسمانی توصیه می‌شود. البته به‌دلیل قند بالا نباید در مصرف انگور افراط کرد.

2. قارچ: قارچ منبع غنی مواد معدنی به‌خصوص سلنیوم است که تاثیر آنتی‌اکسیدانی قوی دارد و از نورون‌های عصبی محافظت می‌کند. مس نیز دیگر ماده مغذی قارچ است و در بهبود عملکرد فلور روده‌ای و درنتیجه سیستم ایمنی بدن نقش دارد.100 گرم قارچ می‌تواند 20 درصد سلنیوم و 65 درصد مس مورد نیاز روزانه بدن را تامین کند.

3. کدو حلوایی: بتاکاروتن (پروویتامینA) یکی از بهترین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی است که در کدو حلوایی به‌وفور وجود دارد. بدن بتاکاروتن را با توجه به نیاز خود به ویتامین A تبدیل می‌کند که در برابر عوامل‌ مهاجم خارجی به‌خصوص پرتوهای فرابنفش خورشید نقش محافظت دارد و در عملکرد سیستم ایمنی، بینایی، سنتز برخی پروتئین‌ها و رشد استخوان‌ها نیز موثر است. کدو حلوایی حاوی فیبرهای فراوان است که سیستم گوارش را تحریک می‌کند. البته تریپتوفان فراوان در کدو حلوایی نیز در تولید سروتونین؛ هورمون شادی، نقش دارد و تاثیر آرام‌بخشی خواهد داشت.

4. بروکلی: مصرف بروکلی در تامین نیاز بدن به کلسیم نقش دارد. البته نمی‌توان از مقدار فراوان ویتامینC آن نیز غافل شد. گنجاندن کلم بروکلی به‌خصوص برای افرادی که تمایلی به مصرف لبنیات ندارند، انتخاب خوبی است و می‌تواند از کمبود کلسیم جلوگیری کند.

5. گردو: افسردگی فصلی یکی از تغییرات شایع خلقی با شروع فصل پاییز است. براساس تحقیقات، مصرف کافی امگا3 تاثیر جدی و مطلوب در مقابله با این وضعیت دارد. گردو منبع غنی اسیدهای چرب امگا3 است که علاوه بر بهبود وضعیت روانی و خلقی، در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی نیز تاثیر بسیار خوبی دارد. البته باید توجه داشت کالری گردو بالاست و نباید بیش از چند دانه در روز میل کرد.

6. گلابی: شاخص گلیسمی گلابی بسیار کم است و مانند سیب خوراکی‌های مفیدی برای حفظ تناسب اندام محسوب می‌شوند. البته به‌دلیل ویتامین‌های A،C وE، تاثیر آنتی‌اکسیدانی قوی دارد. این فواید بیشتر در پوسته گلابی وجود دارد و بهتر است میوه همراه با پوست میل شود. فیبرهای سرشار آن نیز در عملکرد سیستم گوارش و افزایش احساس سیری نقش دارد.

7. نارنگی: یکی از میوه‌های پرطرفدار پاییزی، نارنگی است که منبع بسیار غنی ویتامینC محسوب می‌شود. همچنین، این میوه حاوی ترکیباتی به ‌نام «مونوترپن» است که نقش محافظت از سیستم قلبی- عروقی دارد. تاثیر دیورتیک نارنگی را نیز نباید فراموش کرد.

8. تره‌فرنگی: مانند سیر و پیاز، تره‌فرنگی نیز فواید بسیاری برای سلامت به‌خصوص تقویت سیستم ایمنی دارد. تره‌فرنگی فاقد کالری است اما تاثیر دیورتیک خوبی دارد و برای حفظ تناسب اندام توصیه می‌شود. همچنین سرشار از ویتامین‌های B و Cاست. فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها نیز که ترکیباتی گوگردی هستند عامل بوی خاص تره‌فرنگی بوده و خواص آنتی‌اکسیدانی دارند.

9. کلم: انواع کلم را می‌توان در پاییز میل کرد که به حالت خام یا بخار‌پز می‌توانند بسیاری از نیازهای غذایی بدن را تامین کنند. کلم‌ها کالری پایینی دارند اما سرشار از فسفر، پتاسیم و کلسیم هستند. فیبرهای فراوان نیز به دفع مواد زائد کمک می‌کنند و در دوره‌های رژیم لاغری مناسب است. همچنین، این سبزیجات در پیشگیری از بروز سرطان‌ها نقش دارند.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد