10 اصل را پیش از رژیم لاغری به‌خاطر بسپارید!
31 شهریور 1399 ساعت: 14:6



تغییر در سبک تغذیه به‌منظور کاهش وزن این روزها عادی شده و بعضی افراد با توصیه‌های دوستان یا مطالب فضای مجازی ناگهان چنین تصمیمی را می‌گیرند اما باید دانست برای موفقیت در یک رژیم لاغری و البته حفظ سلامت بدن، لازم است ابتدا برخی اصول را در نظر داشته ‌باشیم. 

در ادامه این مطلب، به 10 اصل مهمی که بهتر هست قبل از شروع یک رژیم کاهش وزن اصولی رعایت شود، پرداخته ایم. این اصول عبارتند از:

 

1. تهیه بیلان از سبک زندگی

پیش از رعایت رژیم لاغری، لازم است مقدار اضافه وزن، وضعیت سلامت عمومی، اشکالات غذایی و سطح فعالیت جسمانی یادداشت شود. خوراکی‌های مصرفی روزانه و احساس گرسنگی در ساعت های مختلف نیز نباید فراموش شود. بدین ترتیب خیلی زود عادت های اشتباه غذایی و خوراکی‌های ناسالم مشخص می‌شود و در گام اول می‌توان به اصلاح تغذیه پرداخت.

 

2. اندازه‌گیری وزن

کاهش وزن باید براساس اهداف منطقی باشد؛ در واقع باید انتظار تغییر سایز متناسب با ساختار بدن، سطح چربی‌ها و متابولیسم را داشت. مشورت با متخصص تغذیه در این زمینه بسیار مهم است. همچنین اندازه‌گیری وزن و کنترل لباس‌ها تاثیری جز استرس نخواهد داشت. 

 

3. مدیریت زمان برای دوری از ریزه‌خوری

همه‌ی ما می‌دانیم که چه زمانی تمایل به ریزه‌خوری داریم. پس برای موفقیت در رژیم لاغری باید به آنها توجه کنیم و با تهیه خوراکی‌های کم‌کالری یا برنامه‌ریزی ورزشی در این ساعات، تمایل به تنقلات چرب و شیرین را کاهش دهیم.

 

4. خرید خوراکی‌های سالم

اگر کیک خامه‌ای، چیپس، نوشابه و چنین خوراکی‌هایی در یخچال باشد، واقعا چشم‌پوشی از آنها مشکل است. بنابراین، بهتر هست که میوه‌ها، سبزیجات و لبنیات کم‌چرب مهم‌ترین چیدمان یخچال باشند تا در صورت تمایل به ریزه‌خوری، از این خوراکی‌ها استفاده شود. 

 

5. انتخاب وسایل مناسب برای آشپزی

برای تغییر در سبک تغذیه، لازم است وسایل آشپزی نیز تغییر کند. یادتان باشد که ظروف تفلون، اسپری روغن و کاغذ جاذب برای کاهش مقدار روغن هستند. 

 

6. تغییر در طعم غذاها

حذف یکباره نمک، شکر و روغن نمی‌تواند نتیجه‌ی طولانی داشته‌ باشد. اگر تصمیم به کاهش وزن دارید، به‌تدریج انواع ادویه‌ها و سبزیجات معطر را در غذاهای تان بگنجانید تا ذائقه تان تغییر کند. 

 

7. 4 وعده غذا در روز

بهترین روش برای تقسیم دریافت غذا و جلوگیری از پرخوری و ریزه‌خوری، برنامه‌ی منظم غذایی است. در کنار سه وعده‌ی اصلی، عصرانه را نیز حتما در نظر بگیرید.

 

8. کاهش 20 تا 40  درصد غذا

اگر معمولا 2500 کیلوکالری در روز مصرف می‌کنید، کاهش این مقدار به 2000 تا 1500 کیلوکالری تاثیر خوبی در کاهش وزن دارد. برای این منظور، خوراکی‌های کم‌کالری انتخاب کنید، هنگام صرف ناهار یا شام فقط یک بار غذا بکشید، از بشقاب‌ کوچکتر استفاده کنید و نیمی از سهم غذای تان را سبزیجات در نظر بگیرید.

 

9. آهسته غذا خوردن

احساس سیری حدود 15 تا 20 دقیقه پس از شروع غذا در مغز ایجاد می‌شود. غذاخوردن سریع باعث دریافت حجم زیادی از غذا در این فاصله خواهد بود. پس از گذاشتن هر لقمه در دهان، قاشق و چنگال تان را در بشقاب بگذارید و از غذاخوردن حین تماشای تلویزیون نیز پرهیز کنید.

 

10. نوشیدن منظم آب

خیلی از اوقات کم‌آبی بدن به گرسنگی مربوط می‌شود اما در واقع علائمی مانند سردرد، بی‌حالی یا ضعف همیشه دلیلی برای غذا خوردن نیست. 

 

مترجم: مریم سادات کاظمی

منبع:SantéMagazine.fr

 8 انتخاب مناسب برای خواب راحت

5 انتخاب برای تقویت ایمنی و خلق و خو در پاییز
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو