7 خوراکی محافظت قلب
30 شهریور 1399 ساعت: 09:6



تغذیه نادرست می‌تواند زمینه‌ساز افزایش کلسترول خون و تجمع چربی در عروق، پرفشاری خون، اختلال خونرسانی، کاهش انعطاف عروق و... شود که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. اما بعضی مواد غذایی به‌دلیل خواصی که بر کاهش این فاکتورهای خطر دارند، در حفظ سلامت قلب و موثر خواهند بود. 

در ادامه این مطلب به 7 مورد از مواد غذایی اشاره کرده ایم که عادت به خوردن آنها می تواند در حفظ سلامت قلب موثر باشد. این مواد غذایی عبارتند از: 

 

1. سیر

سیر حاوی مقدار زیادی ترکیبات فعال گوگردی از جمله آلیسین است. مطالعات متعدد نشان می‌دهد که این ترکیبات در پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی نقش دارند زیرا تجمع چربی‌ها و پلاکت‌ها در عروق را کاهش می‌دهد، موجب رقیق‌شدن خون می‌شود و سطح کلسترول و دیگر چربی‌های خون را تنظیم می‌کند. آلیسین همچنین تاثیر آنتی‌اکسیدانی در محافظت از عروق نیز دارد و مصرف آن در کاهش پرفشاری خون نیز موثر است. 

 

2. ماهی‌های چرب

ساردین، سالمون و قزل‌آلا از جمله ماهی‌هایی هستند که گوشت آنها حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا3 است و از همین‌رو به ماهی چرب شهرت دارند. اسیدهای چرب امگا3 در رقیق‌شدن خون موثر هستند و به تنظیم کلسترول خون کمک می‌کنند. بر اساس تحقیقات، مصرف ماهی‌های چرب خطر حمله قلبی و فوت ناشی از اختلالات عروقی را کاهش می‌دهد. مصرف 2 تا 3 وعده ماهی چرب در هفته، نیاز بدن به امگا3 را تامین می‌کند. 

 

3. آووکادو

همانند ماهی‌های چرب، آووکادو نیز مقدار زیادی چربی مفید دارد که به کاهش کلسترول بد و تری‌‌گلیسرید خون کمک می‌کند. این میوه همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که از دیواره عروق محافظت می‌کند. می‌توان از آووکادو به‌عنوان جایگزین کره یا مایونز نیز استفاده کرد.

 

4. روغن زیتون

در رابطه با چربی‌های مفید باید به روغن زیتون اشاره کرد که سرشار از اسید اولئیک؛ اسید چرب ضروری غیراشباع است. البته روغن زیتون حاوی پلی‌فنول‌هاست که این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی از عروق خونی در برابر تجمع کلسترول محافظت می‌کنند. در کنار تغذیه متعادل، مصرف روغن زیتون خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد. 

 

5. گردو

گردو و دیگر مغز‌ها میان‌وعده‌‌ی سالم و مفید برای قلب و عروق هستند زیرا خطر افزایش کلسترول، فشار خون و تصلب شریان‌ها را کم می‌کنند. علاوه بر اسیدهای چرب مفید مانند امگا3 نباید ویتامینE  و اسید‌آمینه آرژنین را که در اتساع عروق نقش دارد، فراموش کرد. 

 

6. زردچوبه

زردچوبه آنتی‌اکسیدان قوی است و مصرف منظم آن توصیه می‌شود. این ادویه روند اکسایش چربی‌ها همچنین التهاب دیواره عروق را کاهش می‌دهد. بدین ترتیب، از تجمع چربی‌ها در عروق که عامل جدی بیماری‌های قلبی عروقی است، پیشگیری می‌شود.

 

7. انار

انار به‌خاطر پلی‌فنول‌های فراوان که آنتی‌اکسیدان‌های قوی هستند، شهرت دارد. از جمله این خواص می‌توان به نقش این ترکیبات در پیشگیری از تصلب شریان‌ها اشاره کرد. مصرف انار یا آبمیوه طبیعی  همچنین تولید نیتریک اکساید در خون را تحریک می‌کند که در اتساع عروق، تنظیم فشار خون و خونرسانی مطلوب نقش دارد. 

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:PenserSanté.fr

 4 دمنوش‌ برای آرامش سیستم تنفسی در دوران کرونا

چطور در دوران کرونا سبزیجات بیشتری مصرف کنیم؟​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد