قوانین شست‌وشو و مصرف میوه‌ها و سبزی‌های خام در دوران کرونا
9 فروردین 1399 ساعت: 12:1



در بحبوحه شیوع کروناویروس، عمل کردن به اصول بهداشتی و ایمنی مواد غذایی از همیشه اهمیت بیشتری پیدا کرده است. بنابراین، همه ما باید دست‌ها را چندین و چند بار در روز بشوییم، تاریخ مصرف مواد غذایی را بررسی کنیم و مطمئن شویم که دمای پخت‌وپز مواد غذایی به سطح استاندارد و ایمن رسیده است. با این‌حال، وقتی که موضوع مواد غذایی خام مطرح می‌شود، اوضاع کمی تفاوت پیدا می‌کند.
اولین موضوع مهم، توجه کردن به این موضع فعلی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) است؛ «هیچ مدرکی وجود ندارد مبنی بر این‌که مواد غذایی تولیدشده در ایالات متحده آمریکا می‌توانند کووید-19 را منتقل کنند. هیچ مدرکی هم مبنی بر تایید ارتباط بین مواد غذایی و بسته‌بندی محصولات غذایی با انتقال کووید-19 وجود ندارد». با این‌حال، میوه‌ها و سبزی‌های خام را نمی‌توان کاملا پخت تا از نابود شدن باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زای مختلف مطمئن شد. همچنین نمی‌توان این مواد غذایی را درون مواد ضدعفونی فرو بُرد یا به چنین موادی آغشته کرد. بنابراین چند راهکار ساده اما کاربردی به شما ارائه می‌دهیم.

وقتی از خرید به خانه برمی‌گردید، ابتدا و قبل از هر کار دیگری باید دست‌ها را بشویید و بعد لباس‌ها را تعویض کنید. سپس باید میوه‌ها و سبزی‌ها را زیر آب لوله‌کشی شست‌وشو کنید. آبکشی همه میوه‌ها و سبزی‌ها، ازجمله انواعی که گمان می‌کنید به‌خاطر پوست‌شان نیازی به آبکشی ندارند، ضرورت دارد. ضمن این‌که نباید از صابون یا محلول‌های سفیدکننده کمک بگیرید. در مواردی مانند انواع توت‌ها نیز باید از آب لوله‌کشی کاملا خنک برای شست‌وشو استفاده کنید.

به نظر بسیاری از متخصصان، بهترین روش‌ها برای شستن میوه‌ها و سبزی‌های مختلف پس از ماجرای همه‌گیری کووید-19 تغییر نکرده است یا مورد تجدیدنظر قرار نگرفته است. پس همان اصولی که همیشه از سوی متخصصان توصیه می‌شدند، همچنان باید با دقت جدی گرفته شوند.

در شرایط شیوع کروناویروس هم شستن میوه‌ها و سبزی‌ها با استفاده از آب لوله‌کشی کفایت می‌کند اما اگر واقعا به رعایت اصول بهداشتی بیشتر اصرار دارید، می‌توانید از محلول آب و سرکه استفاده کنید. نسبت صحیح این محلول باید 3 بخش آب و 1 بخش سرکه باشد. اگر همچنان احساس ناخوشایندی دارید، بهتر است فقط محصولاتی را خریداری کنید که می‌توان پوست آنها را در خانه جدا کرد (مانند موز، پرتقال، کیوی و...) یا آنها را در حالت پخته استفاده کرد.

فراموش نکنید که تا زمانی که دست‌ها را بشویید، از آلودگی متقاطع (cross contamination) جلوگیری کنید و فقط محصولاتی را بخورید که اصلا دارای نشانه‌های فساد نیستند و به این ترتیب می‌توانید همچنان به خوردن میوه‌ها و سبزی‌های خام ادامه دهید. از طرف دیگر، مصرف این مواد غذایی در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا همگی حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی و ویتامین‌های ضروری هستند که هم برای تامین انرژی بدن و هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن اهمیت زیادی دارند.

ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Delish
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد