اختلالات یادگیری کودکان و کمبود امگا3
16 شهریور 1399 ساعت: 10:6



نتایج مطالعات اخیر محققان نشان می‌دهد دانش‌آموزان 7 تا 9 سال که به‌اندازه کافی امگا3 دریافت نمی‌کنند، با اختلالات تمرکز و یادگیری مواجه هستند. امگا3 گروهی از اسیدهای چرب ضروری است که بدن قادر به سنتز آنها نخواهد بود و به‌همین دلیل باید از طریق تغذیه تامین شود.

اسیدهای چرب امگا3 با زنجیره طولانی (EPA و DHA) که در ماهی‌های چرب، میگو و آجیل به‌خصوص گردو یافت می شود، برای عملکرد مطلوب مغز ضروری است و به حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی و ایمنی بدن کمک می‌کند. متاسفانه عدم‌دریافت کافی منابع امگا3 و از ‌طرفی مصرف زیاد اسیدهای چرب امگا6 باعث شده تا امروزه بروز برخی بیماری‌های مزمن و التهابی در جوامع مختلف افزایش پیدا کند. 

 

عدم دریافت کافی "امگا3" در کودکان


نتایج آزمایش خون در مورد حدود 500 دانش‌آموز 7 تا 9 ساله در انگلستان نشان می‌دهد که از هر 10 کودک، 9 نفر کمتر از دو وعده ماهی در هفته می‌خورند و یکی از آنها اصلا ماهی را در برنامه غذایی خود ندارد. از همین‌رو، محققان بر این باورند که بیشتر کودکان دچار کمبود امگا3 هستند. این مسئله جای نگرانی دارد زیرا کمبود امگا3 در دوران کودکی تا بزرگسالی باقی می‌ماند و این افراد در آینده مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی خواهند بود. 

 

ارتباط "امگا3" با پیشرفت تحصیلی


مطالعات پیشین نیز نشان می‌داد که دریافت مکمل غذایی امگا3 می‌تواند توانایی خواندن و یادگیری را در کودکان تقویت کند و از ‌طرفی در بهبود رفتاری آنها موثر است. این مکمل‌ها همچنین برای کودکان مبتلا به بیش‌فعالی، اختلال نقص‌توجه و اختلال رشد نیز تاثیر مطلوب دارد. البته برای تامین نیاز بدن به امگا3، بهترین منابع مواد غذایی هستند. بنابراین، توصیه می‌شود حتما 2 وعده ماهی چرب مانند ساردین یا سالمون در تغذیه هفتگی کودک گنجانده شده و اصول تغذیه سالم یعنی تنوع، تعادل و تناسب رعایت شود. 

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:La Nutrition.fr

7 نشانه‌ی زیاده روی در مصرف شکر 

9 توصیه برای تشویق کودکان به تغذیه سالم​​​
3 فایده عادت به خوردن زغال اخته​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد