12 شهریور 1399 ساعت: 11:6
زغالاخته، میوه خوشمزهای است که درخت آن بومی جنوب اروپا و آسیا شناخته میشود. طول درخت آن گاه به 8 متر میرسد و میوههایی ریز شبیه تخممرغ دارد. میوه نارس آن، ترشمزه و تاحدی طعم گس دارد اما رسیده آن شیرین و دلچسب است. علاوه بر میوهی تازه، زغالاخته در تهیه انواع مربا، ژله و کمپوت استفاده میشود و میوهی خشک آن نیز طرفداران زیادی دارد.
در ادامه این مطلب به 3 فایده اصلی عادت به خوردن این میوه اشاره کرده ایم که به ترتیب عبارتند از:
1. منبع غنی ویتامین C
زغالاخته یکی از بهترین منابع خوراکی ویتامینC است؛ بهطوری که هر 100 گرم آن 50 تا 100 میلیگرم ویتامین دارد. البته این میوه همانند دیگر میوههای قرمز حاوی آنتیاکسیدانهای فراوان از جمله آنتوسیانین است که تاثیر عالی در برابر رادیکالهای آزاد دارد.
یکی دیگر از ترکیبات مفید زغالاخته، پکتین است. پکتین بهعنوان فیبر طبیعی باعث افزایش دفع مواد زاید از روده و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش میشود که از همینرو در موارد اسهال میتواند مفید باشد.
2. محافظت از قلب
زغالاخته اساسا بهعنوان میوهی موثر بر سلامت قلب و خون شناخته میشود. این میوه نقش محافظتی از سیستم قلبی عروقی دارد و میتواند از بروز سکته قلبی پیشگیری کند. همچنین، در افزایش قدرت سیال بودن خون نیز موثر است و بهعنوان ماده غذایی ضدانعقاد شناخته میشود. این خاصیت زغالاخته مانع از تشکیل لختههای خون در عروق خواهد بود و احتمال بروز آمبولی و دیگر اختلالات جدی عروق مانند آنفارکتوس قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد.
زغالاخته میتواند ریتم قلب را بهبود ببخشد و به تسکین اختلال در تپش منظم قلب کمک کند. از آنجا که این تاثیر بر عضلهی قلب تایید شده، میتواند برای دورانهای پس از آنفارکتوس توصیه شود. همچنین حالت الاستیسیته عروق را افزایش میدهد و در نتیجه مانع از تصلب عروق میشود. خاصیت ضدالتهابی آن نیز باعث شده تا برای بهبود آرتریت موثر باشد و همانند دارویی قابض عمل میکند و درنتیجه مانع از ایجاد ترومبوز (لختهی خون در عروق) میشود.
3. کمک به بهبود عملکرد غدد
زغالاخته بر غدد تاثیر میگذارد و بههمین دلیل در بهبود گرگرفتگی ناشی از یائسگی موثر است. البته تاثیر آن بر غده تیروئید هم باعث بهبود اختلال پرکاری تیروئید میشود و در عملکرد مطلوب کلیهها نیز نقش دارد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: nature-en-tete.fr
5 عادت در طبخ سبزیجات که ارزش تغذیه ای شان را کم می کند!
کسانی که پروتئین گیاهی بیشتری می خورند، عمر طولانی تری دارند!12 نوشیدنی خانگی برای رفع عطش