7 نشانه‌ی زیاده روی در مصرف شکر
11 شهریور 1399 ساعت: 08:6



شیرینی‌جات خوراکی‌های دلچسبی هستند اما مصرف زیاد شکر جزء عادت هایی است که به‌تدریج زمینه‌ساز مشکلات مختلف بر سلامت بدن خواهد بود. برخلاف تصور، دیابت الزاما به‌خاطر مصرف زیاد شکر و قند ایجاد نمی‌شود بلکه علائم دیگری نشان‌دهنده وابستگی بدن به شکر و دریافت بیش از نیاز است.

البته این تاثیرهای منفی مربوط به شکر سفید است که توصیه می‌شود شیرینی‌های طبیعی مانند عسل یا میوه‌ها البته بازهم در حد متعادل میل شود. در ادامه به 7 مورد از علائمی که نشانه مصرف زیاد شکر است، پرداخته ایم.

 

1. گرسنگی مداوم

براساس مطالعه‌ای که در نشریه NutricionHospitalaria منتشر شد، قندها نسبت به منابع نشاسته زودتر سیری ایجاد می‌کنند. البته این حالت کوتاه‌مدت است و معمولا فرد خیلی سریع تمایل به خوراکی خصوصا تنقلات خواهد داشت. مصرف نامتعادل خوراکی‌ها زمینه‌ساز اضافه وزن است که اگر بدون فعالیت جسمانی کافی باشد، حتما چاقی جدی را درپی‌دارد. تمایل به غذاخوردن مداوم می‌تواند نشان‌دهنده مصرف زیاد خوراکی‌های شیرین و فاقد ریزمغذی‌ها باشد.

 

2. خستگی مستمر

نوشیدنی‌های حاوی گلوکز معمولا برای تامین انرژی و رفع خستگی کاربرد دارد و به‌همین دلیل بسیاری از نوشیدنی‌های انرژی‌زا برای ورزشکاران حاوی شکر است. اما در این زمینه محققان دریافتند که کاهش مصرف شکر سفید موجب بهبود خلق‌وخو و همچنین خستگی می‌شود. البته خستگی تمایل به خوراکی‌های شیرین را افزایش می‌دهد که باعث تغییرات خلقی شده و این چرخه‌ی معیوب ادامه پیدا می کند. 

 

3. حساسیت دندانی

خوردن خوراکی‌های شیرین به‌خصوص اگر همراه با عدم‌رعایت بهداشت دهان و دندان نباشد منجر به ضعف مینای دندان می‌شود. علت این است که باکتری‌های زیادی در دهان زندگی می‌کنند که برخی مفید و برخی مضر هستند. شکر غذای باکتری‌های مضر است و زمانی که ذرات غذا تمام شود به مینای دندان می‌رسند و عامل تخریب مینا می‌شوند. بی‌توجهی به‌ این وضعیت، پوسیدگی‌های شدید و حتی شکستگی دندان ها را درپی‌دارد.

 

4. چروک‌های پوستی

نتایج پژوهشی که در نشریه Clinic in Dermatology منتشر شد، نشان می‌دهد که مصرف زیاد شکر زمینه پیری و چروک‌های پوستی را تسهیل می‌کند. این تغییر از آنجاست که این سبک تغذیه عامل تولید مولکول‌هایی به‌نام AGE می‌شود که به بافت کلاژن و الاستین پوست آسیب می‌رسانند. طبیعی است تخریب بافت‌های نگهدارنده پوست عامل پیری زودتر پوست می‌شود. 

 

5. درد مفاصل

دردهای مفصلی ممکن است پیامد مصرف زیاد شکر در رژیم غذایی باشد. براساس برخی از مطالعات، افراط در نوشابه‌ها با احتمال زیاد ابتلا به پلی‌آرتریت روماتوئید در خانم‌ها همراه است. مولکول‌های AGE علاوه بر تغییر در ساختار الیاف پوست، زمینه‌ساز التهاب هستند که در طولانی‌مدت دردهای مفصلی را ایجاد می‌کند. 

 

6. کمبود تمرکز

تجمع قند خون تاثیرات منفی بر قابلیت‌های شناختی و تمرکز دارد. شکر ماده‌ای است که وابستگی ایجاد می‌کند. در نتیجه، با افت قند خون، مغز نمی‌تواند به‌درستی عملکردهای خود را انجام دهد و بدن همواره به مقدار شکر بیشتری نیاز دارد. به‌همین دلیل، مصرف زیاد شکر می‌تواند عامل اختلال در برخی کارکردهای مغز باشد. 

 

7. ابتلا به سرماخوردگی مکرر

مصرف زیاد شکر موجب ضعف سیستم ایمنی می‌شود و بارزترین نمود آن، ابتلا‌ی مکرر به سرماخوردگی است زیرا توانایی بدن برای مقابله با ویروس‌ها کم می‌شود. در چنین شرایطی به‌جای مصرف مداوم دارو باید به تقویت سیستم ایمنی توجه کرد که یکی از جنبه‌های مهم آن، کنارگذاشتن عوامل تضعیف کننده ایمنی بدن است. 

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:Améliore ta Santé.fr

 5 نشانه‌ مصرف زیاد نمک

شام نخوردن؛ انتخاب سالم کاهش وزن؟!​​​
5 اصل غذا خوردن آگاهانه برای حفظ تناسب اندام​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو