نگاهی به گران‌ترین و ارزان‌ترین قیمت‌های نوشابه‌های گازدار در کشورهای مختلف
قیمت نوشابه در دنیا
3 شهریور 1399 ساعت: 20:6



هرچند تا حدود دو دهه پیش، آمریکا به‌عنوان اولین کشور مصرف‌کننده نوشابه در سطح جهان شناخته می‌شد، این روزها رتبه این کشور کمی پایین‌تر آمده و بعد از آرژانتین قرار گرفته است. 
تقریبا تا سال 2000 میلادی، کشورهای آمریکای جنوبی و آمریکای لاتین جایی در بالاترین رتبه‌های مصرف‌کننده نوشابه در جهان نداشتند اما طی 20 سال گذشته کشورهایی مانند آرژانتین، شیلی و مکزیک به‌دلیل تغییر شیوه زندگی و اصطلاحا غربی‌تر شدن نوع خوردوخوراک‌شان کنار فاصله گرفتن از مصرف غذاهای بومی، گرایش بیشتری به مصرف نوشابه‌های گازدار پیدا کرده‌اند. هرچند برخی دولت‌ها با تعیین مالیا‌ت‌های سنگین بر نوشابه‌های گازدار توانسته‌اند تا حدی مصرف این نوشیدنی مضر را کنترل کنند، برخی متخصصان معتقدند فرهنگ‌سازی بیشتر از قیمت‌گذاری بر کاهش یا افزایش مصرف نوشابه در کشورهای مختلف اثرگذار خواهد بود. اگر مسوولان متولی بهداشت در هر کشور بتوانند با برنامه‌های مدون، آثار مخرب نوشابه بر سلامت مصرف‌کنندگان را به مردم گوشزد کنند، گام بزرگی در کاهش مصرف این نوشیدنی مضر برخواهند داشت.

قیمت در گوشه و کنار دنیا

همان‌طور که گفته شد، مسوولان بهداشت برخی کشورها با افزایش مالیات ‌بر نوشابه‌های گازدار و بالا بردن قیمت آنها توانسته‌اند سرانه مصرف را کمی کنترل کنند اما این افزایش قیمت در تمام کشورها نیز مثمرثمر واقع نشده است، مثلا هرچند سوئیس با بالا بردن قیمت نوشابه کنار فرهنگ‌سازی کمک زیادی به کاهش مصرف این نوشیدنی گازدار کرده، کشورهایی مانند فرانسه و آلمان هنوز نتوانسته‌اند سرانه مصرف را با افزایش قیمت و تا جایی که مطلوب‌شان است، کاهش دهند.

نوشابه در کدام کشورها گران‌تر است؟

1. سوئیس: 99/3 دلار
2. نروژ 40/3 دلار
3. دانمارک: 29/3 دلار
4. اتریش: 96/2 دلار
5. ایسلند: 68/2 دلار
6. فرانسه: 68/2 دلار
7. فنلاند: 57/2 دلار
8. هلند: 49/2 دلار
9. آلمان: 48/2 دلار
10. بلژیک: 48/2 دلار

نوشابه در کدام کشورها ارزان‌تر است؟

1. مصر: 29/0 دلار
2. پاکستان: 30/0 دلار
3. بنگلادش: 30/0 دلار
4. آذربایجان: 33/0 دلار
5. هند: 41/0 دلار
6. ایران: 42/0 دلار
7. تونس: 42/0 دلار
8. نپال: 43/0 دلار
9. اکراین: 43/0 دلار
10. عراق: 44/0 دلار

7 ضرر عادت به خوردن این نوشیدنی

1. تخریب پوست و ناخن‌ها : اسید فسفریک موجود در نوشابه‌های گازدار، مخصوصا نوشابه‌های مشکی، کنار کافئین موجود در آنها باعث افزایش بیش از اندازه حجم ادرار و از دست رفتن ویتامین‌های بدن، حدود 60 دقیقه بعد از مصرف نوشابه می‌شود. مصرف مرتب نوشابه‌های گازدار با کم کردن سطح ویتامین‌های بدن، تاثیر مستقیمی بر پوسته‌پوسته شدن ناخن‌ها، خشکی موها و چروکیدگی پوست می‌گذارد.

2. تخریب دندان‌ها : نوشابه‌های گازدار هم مایعی اسیدی و هم ترکیبی بیش از اندازه شیرین هستند که می‌توانند باعث دفع کلسیم از بدن و پوسیدگی دندان‌ها شوند. علاوه بر اینها، از دست رفتن کلسیم در اثر مصرف نوشابه‌های گازدار، عوارضی مانند پوکی استخوان هم در پی خواهد داشت.

3. پرخاشگری و اضطراب : یکی دیگر از عوارض مصرف نوشیدنی‌های حاوی کافئین و اسید فسفریک، تاثیر منفی آنها بر مغز، ایجاد تنش‌های عصبی، خستگی مداوم، سردرد، افسردگی و پرخاشگری است که همه اینها به‌دلیل اختلال خواب ناشی از مصرف نوشابه‌های گازدار ایجاد می‌شوند.

4. چاقی : نوشابه‌های گازدار حاوی قند فراوانی هستند و شاید بتوان گفت اصلی‌ترین عارضه آنها ابتلا به اضافه‌وزن و مشکلات ناشی از آن مانند بیماری‌های قلبی، فشارخون بالا و ضعف سیستم ایمنی خواهد بود.

5. بیماری‌های قلبی : نوشابه‌های گازدار به‌دلیل حجم بالای قندی که دارند، می‌توانند به ‌مرور زمان باعث افزایش کلسترول خون و قرار گرفتن در معرض سکته یا حمله‌های قلبی شوند. محققان معتقدند افرادی که یک هفته روزانه یک قوطی نوشابه مصرف کنند، فشارخون‌شان در همان هفته ابتدایی بالا می‌رود و احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 به‌ مرور زمان و با افزایش وزن در آنها بالا می‌رود.

6. سرطان‌های گوارشی : متخصصان معتقدند مولکول‌های بنزن موجود در بسته‌بندی‌های پلاستیکی نوشابه‌های گازدار می‌توانند به ‌مرور زمان، احتمال ابتلا به سرطان‌های گوارشی را در طرفداران این نوشیدنی‌ها افزایش دهند.
7. از دست دادن کلیه‌ها : برخی افراد گمان می‌کنند نوشیدن نوشابه‌های رژیمی و بدون قند، ضرری برایشان ندارد. بهتر است این گروه از افراد بدانند نوشابه‌های رژیمی حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی هستند که مصرف آنها برای سلامت کلیه‌ها بسیار مضر است، به‌طوری که مصرف روزانه نوشابه‌های رژیمی با افزایش 50 درصدی احتمال از دست دادن کلیه‌ها همراه خواهد بود.

ترجمه: ندا احمدلو
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد