تاکید دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در دوران قرنطینه خانگی
مواد غذایی تازه‌تر، سیستم ایمنی قوی‌تر
8 فروردین 1399 ساعت: 13:1



می دانیم که کلیه بیماری های ویروسی، درمان مشخصی ندارند و مهم ترین نکته آن است که با بهبود وضعیت تغذیه روزانه به عنوان یک عامل محیطی موثر، در هر گروه سنی و جنسی به تقویت سیستم ایمنی بدن پرداخته شود. در میان مواد مغذی مختلف، ترکیبات با خاصیت آنتی اکسیدانی به خصوص ویتامین‌ها و برخی از مواد معدنی به داشتن سیستم ایمنی قوی کمک می‌کنند که باید به طور روزانه دریافت شوند.
منبع اصلی این مواد مغذی، سبزی‌ها، صیفی‌ها و میوه ها هستند که باید به طور تازه به تازه مصرف شده و هر قدر فرایند کمتری بر آنها اعمال شود و آنها را به صورت طبیعی‌تر و اولیه‌شان به مصرف برسانیم، مواد مغذی و آنتی اکسیدان های بیشتری نیز دریافت خواهیم کرد. بنابراین، مصرف 5 وعده از آنها در وعده های اصلی و میان وعده ها توصیه می‌شود.

مواد معدنی مانند روی، آهن و سلنیوم نیز به تقویت سیستم دفاعی بدن کمک می‌کنند. متاسفانه کمبود روی و آهن در میان مردمس کشور ما شایع است بنابراین مصرف منظم منابع آنها در این ایام به خصوص در گروه های حساس ( به خصوص سالمندان) توصیه می شود. این منابع غذایی شامل انواع گوشت، غلات کامل و حبوبات هستند که توصیه می شود با منابع ویتامین C مانند لیمو، پرتقال، سیر و پیاز تازه به مصرف برسند.

البته دریافت پروتیین و ویتامین D نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. اما از آنجا که دریافت اضافه این ویتامین به شدت مسمومیت زاست، توصیه می شود که افراد طبق پروتکل کشوری به مصرف مکمل این ویتامین بپردازند. این ترتیب که اگر کسی در ۳ تا ۶ ماه گذشته مکمل این ویتامین را استفاده نکرده و بالای ۱۲ سال سن دارد، ۸ هفته و هر هفته یک مکمل ۵۰ هزار واحدی ویتامین D را مورد استفاده قرار دهد و بعد از آن ماهی یک عدد از این مقدار مکمل استفاده شود. برای افراد ۲ تا ۱۲ سال نیز ۴ هفته مکمل ۵۰ هزار واحدی و بعد از آن ماهانه یک عدد مکمل از این دوز توصیه می شود.

نباید فراموش کرد که تغذیه علم تعادل بوده و کمبود و زیادبود، هر ماده مغذی می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد. این موضوع در مورد ماده معدنی مانند سلنیوم و ویتامین D جدی تر است بنابراین افراد نباید به طور خودسرانه به مصرف مکمل های آنها روی بیاورند.

به عنوان نکته آخر نیز باید تاکید کنم که در این روزها مصرف انواع غذاهای سرخ شده و پرچرب، شیرین و فراوری شده باید به حداقل ممکن برسد زیرا تضعیف سیستم ایمنی را به همراه دارند. در کل، هر چه مواد غذایی طبیعی‌تر و با حداقل فرایند در بشقاب غذای ما قرار گیرند، بیشترین تاثیر را در تقویت سیستم ایمنی مان خواهند داشت به خصوص آنکه در ۳ وعده اصلی و ۳ میان وعده در ساعت های مشخص و فواصل زمانی منظم دریافت شوند.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو