5 توصیه تغذیه ای برای رهایی از خستگی صبحگاهی
2 شهریور 1399 ساعت: 12:6



بسیاری از افراد از احساس خستگی و بی‌حوصلگی صبح که مانع از انجام صحیح فعالیت‌های روزمره می‌شود، شکایت دارند. حتی خواب کافی و مطلوب شبانه هم کمکی به‌ آنها نمی‌کند و همچنان صبح‌ها به‌سختی بیدار می‌شوند. گرچه دوری از اخبار ناگوار و کنار گذاشتن موبایل پیش از خواب یک توصیه ضروری است اما توجه به سبک تغذیه نیز در این زمینه تاثیر جدی دارد.

در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با 5 توصیه تغذیه ای آشنا کنیم که عبارتند از:

 

1. نوشیدن قهوه همیشه کارساز نیست!

برخلاف تصور، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه برای احساس نشاط نمی‌تواند انتخاب خوبی باشد. در واقع، کافئین قهوه با افزایش ترشح هورمون‌های آدرنالین و دوپامین باعث سرزندگی خواهد بود اما بدن خیلی سریع به این وضعیت عادت می‌کند و برای رسیدن تاثیر دلخواه باید مقدار قهوه بیشتری میل شود.  از این رو، چای سبز و دمنوش زنجبیل نوشیدنی‌های بهتری برای احساس نشاط و شادابی هستند.

 

2. آهن و منیزیم؛ مواد معدنی موثر بر سیستم عصبی

دختران و بانوان هر ماه طی دوران قاعدگی بخشی از ذخیره آهن شان را از دست می‌دهند. حال آنکه آهن در بسیاری از مکانیسم‌های کسب انرژی مانند انتقال اکسیژن، تقویت ایمنی بدن و سنتز دوپامین نقش دارد. کمبود آهن می‌تواند با بی‌حوصلگی صبحگاهی نمود پیدا کند که گنجاندن عدس، گوشت قرمز، ماهی و میگو، شکلات تلخ، جگر و نخود در رژیم غذایی به تامین نیاز بدن کمک می‌کند. البته انجام آزمایش خون برای اندازه‌گیری آهن دو بار در سال ضروری به‌نظر می‌رسد. منیزیم نیز در عملکرد آنزیم‌های مبدل قند و چربی به انرژی، انتقال پیام‌های عصبی و سنتز ناقل‌های عصبی تاثیر دارد. یادتان باشد که میگو، برنج و غلات سبوس‌دار، خشکبار و شکلات تلخ منابع غنی از این ماده معدنی هستند.

 

3. مراقب کمبود ویتامین‌ها باشید!

در مورد ارتباط خستگی با ویتامین‌ها باید به ویتامین C اهمیت داد زیرا این ویتامین از سیستم ایمنی محافظت می‌کند، جذب آهن را بهبود می‌بخشد و عملکرد غدد فوق‌کلیه که مسئول ترشح آدرنالین است را تحریک می‌کند. برای تامین نیاز بدن کافی است فلفل دلمه‌ای، جعفری، کیوی، پرتقال و بروکلی را در برنامه روزانه بگنجانید. البته ویتامین B نیز به احساس شادابی کمک می‌کند زیرا بر نورون‌ها و ناقل‌های موثر است. جوانه گندم را به‌عنوان منبع غنی این ویتامین نباید فراموش کرد.

 

4. انتخاب خوراکی‌های با شاخص گلایسمی پایین

قندها یا کربوهیدرات ها سوخت بدن هستند؛ پس باید در انتخاب آنها دقت کرد. گرچه خوردن صبحانه شیرین با بالارفتن قند خون به‌سرعت باعث افزایش انرژی می‌شود اما ترشح انسولین برای حفظ وضعیت طبیعی، قند را کاهش می‌دهد و این احساس، پایدار نخواهد بود. بنابراین، برای احساس انرژی و نشاط طولانی، بهتر است منابع با شاخص گلایسمی پایین مانند غلات سبوس‌دار انتخاب کنید. 

 

5. پروتئین‌ها و تقویت دوپامین

اسیدهای آمینه؛ اجزای اصلی پروتئین‌ها، در تشکیل ناقل‌های عصبی نقش دارند و در نتیجه این ترکیبات شیمیایی بر خلق‌وخو تاثیر می‌گذارند. اسیدهای آمینه موجود در پروتئین‌های حیوانی ترشح دوپامین را تسهیل و خستگی صبحگاهی را برطرف می‌کنند. البته هضم طولانی‌تر این خوراکی‌ها مانع از ضعف و تمایل به ریزه‌خوری نیز می‌شود. 

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:Top Santé.fr

 ماهی بخورید تا لاغر شوید!

بهترین میوه‌های کم‌کالری در دوران کاهش وزن​​​
شیرینی‌جات را در دوران اپیدمی کرونا کمتر مصرف کنید!​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد