21 مرداد 1399 ساعت: 12:5
امروزه ارزش تغذیه ای کلم بروکلی باعث شده تا جزء بهترین خوراکیها در تغذیه صحیح جای بگیرد. این سبزی که بومی یونان و جنوب ایتالیاست، اوایل قرن شانزدهم به فرانسه و سپس از طریق مهاجران به ایالات متحده آمریکا رسید. در کنار همهی فواید، کلم بروکلی تاثیر عالی در پیشگیری از بسیاری از سرطانها دارد و مانع از رشد سلولهای سرطانی میشود.

کلم بروکلی مانند دیگر سبزیهای چلیپایی مانند شلغم، کلمبرگ و شاهی آبی و... حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی بهنام گلوکوسینولات است که تحتتاثیر آنزیم میروسیناس به ایزوتیوسیانات تبدیل میشود.
ایزوتیوسیانات ترکیباتی هستند که مانع از آسیب سلولهای سرطانی به سلولهای سالم خواهند بود. البته در صورت بخارپزشدن کوتاه کلم بروکلی و مصرف همراه با سبزیجاتی مانند تربچه و خردل میتوان انتظار فعالشدن این ترکیبات را داشت. مطالعات بسیاری نشان میدهد که مصرف منظم کلم بروکلی در کاهش خطر ابتلا به سرطانهای کولون، معده، ریه، پروستات و سینه نقش دارد.
مفید برای قلب و مفاصل
هر 100 گرم کلم بروکلی پخته 37 میلیگرم ویتامینC دارد که در تشکیل طبیعی کلاژن موثر است. کلاژن به عملکرد مطلوب عروق خونی کمک میکند و در صورتی که حداقل 5 نوبت در هفته میل شود، تاثیر خوبی در سلامت سیستم قلبی عروقی دارد.
سولفورافان موجود در کلم بروکلی نیز نقش محافظتی از مفاصل را دارد زیرا مانع از عملکرد آنزیمهای مخرب مفاصل و بروز التهابات میشود. البته سولفورافان در بهبود زخمهای گوارشی نیز نقش دارد زیرا هلیکوباکترپیلوری که باکتری عامل بسیاری از بیماریهای گوارشی است را از بین می برد.
مناسب برای خانمهای باردار
کلم بروکلی منبع غنی ویتامین B9 (اسید فولیک) است که در رژیم غذایی خانمهای در سنین باروری و باردار ضروری است زیرا در تشکیل سیستم عصبی جنین طی نخستین هفتههای بارداری نقش دارد. علاوه بر این، فولات در سنتز اسیدهای آمینه و تشکیل حجم طبیعی خون نیز نقش دارد. همچنین از سیستم ایمنی نیز محافظت کرده و خستگی را کاهش میدهد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Top Santé.fr
بهترین خوراکیها برای رفع ریفلاکس در گرمای تابستان
کسانی که پروتئین گیاهی بیشتری می خورند، عمر طولانی تری دارند!بهترین مواد غذایی برای افزایش متابولیسم بدن