فراخوان ایمپلنت‌های سینه به دلیل سرطان‌زا بودن
آیا ایمپلنت های سینه سرطان‌زاست؟
14 مرداد 1399 ساعت: 10:5



نتایج بررسی‌های اخیر نشان داده بافت ایمپلنت‌های سینه ساخت کارخانه داروسازی Allerga- ممکن است موجب ابتلا به نوعی سرطان نادر شود. کشور آمریکا بنا به تقاضای سازمان غذا و داروی آمریکا به تمامی مراکز بهداشتی برای جمع‌آوری این پروتز فراخوان داده است.
بنا بر ادعای سازمان غذا و داروی آمریکا، در سراسر جهان 573 مورد ابتلا به سرطان و 33 مورد مرگ ناشی از سرطان گزارش شده که در 481 مورد کاملا می‌توان رد پای ایمپلنت‌های این کارخانه را یافت. سازمان غذا همچنین اعلام کرده داده‌های جمع‌آوری شده درباره 33 مورد مرگ ذکرشده نشان می‌دهد پروتز به‌کاررفته در 12 مورد ساخت این کارخانه بوده است.
سازمان غذا و دارو در عین حال اعلام کرده خانم‌هایی که این پروتز را دارند و دچار هیچ مشکلی نشده‌اند نباید نگران باشند و این فراخوان تنها برای مراکز بهداشتی و پزشکان است تا دیگر از این پروتز در جراحی‌ها استفاده نکنند و پروتزهای موجود را به کارخانه بازگردانند.

محصولاتی که فراخوان شده‌اند شامل محصولات «بایوسل» از جمله ایمپلنت پستانی پرشده با «ناترل سالین»، «ناترل سیلیکون»، «ناترل اینسپیرا سیلیکون» و ایمپلنت‌های پستانی «ناترل 410» به شدت چسبنده است. فراخوان همچنین شامل tissue expander‌ها هم می‌شود که بیماران قبل از جراحی استفاده می‌کنند.

سازمان غذا و دارو مدعی است بیماران پس از عمل جراحی پروتز سینه دچار سرطان «لنفومای آناپلاستیک سلول‌های درشت» شده‌اند که نوعی سرطان نادر خون است. در این بیماری در اطراف ایمپلنت بافت سرطانی تشکیل می‌شود. اگر بیماری زود تشخیص داده شود، با برداشتن ایمپلنت و بافت‌های اطراف آن بیمار بهبود می‌یابد و در غیر این صورت موجب مرگ بیمار می‌‌شود. نتایج بررسی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد خانم‌هایی که جراحی زیبایی بزرگ کردن سینه داشته‌اند یا خانم‌هایی که به دلیل سرطان پستان‌‌های آنها برداشته می‌شود و برای ترمیم محل سینه از پروتز استفاده می‌شود دچار این عارضه شده‌اند.

علامت عمده لنفوما معمولا تورم و جمع شدن مایع در اطراف ایمپلنت است. در صورت مشاهده این علائم پزشک مایع را تخلیه می‌کند و برای تشخیص به آزمایشگاه می‌فرستد.

آنچه موجب ایجاد لنفوما می‌شود، سیلیکون یا سالین، ماده درونی پروتز نیست، بلکه این پوسته یا به عبارتی پوشش بیرونی پروتز است که عامل ایجاد سرطان است. لایه بیرونی پروتز ممکن است از نوع صاف یا زبر باشد. ایمپلنت‌های دارای بافت متفاوت که تا حدی زبر هستند به بافت طبیعی بدن می‌چسبند و به همین علت در جای خود ثابت باقی می‌مانند و همین نوع پوشش عامل ابتلا به سرطان شناخته شده است.

هرچند کارخانه‌های بسیاری ایمپلنت‌های نوع زبر را تولید می‌کنند، موارد ابتلا به سرطان بین خانم‌هایی دیده شده که از ایمپلنت‌های ساخت کارخانه Allerga- استفاده کرده‌اند.
ایمپلنت‌های زبر تنها 5درصد ایمپلنت‌هایی را تشکیل می‌دهد که در کشور آمریکا برای بیماران استفاده می‌شود اما مصرف این ایمپلنت‌ها در کشورهای اروپایی متداول‌تر است و به همین دلیل در این کشورها هم برای جمع‌آوری این محصول فراخوان داده شده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا فروش ایمپلنت‌های زبر سینه را ممنوع اعلام نمی‌کند


با وجود اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا مبنی بر سرطان‌زا بودن این ایمپلنت‌ها و فراخوان این محصول در بسیاری از کشورها و از جمله خود آمریکا، این پروتز هنوز در کشور آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد و سازمان غذا و دارو فروش آن را ممنوع نخواهد کرد.

این سازمان مدعی است اگرچه خطر سرطان این پروتز افزایش یافته، هنوز آمار موارد ابتلا آنقدر بالا نیست که فروش آن را ممنوع اعلام کند. همچنین کارشناسان این سازمان ادعا می‌کنند در بسیاری از بیمارانی که به سرطان مبتلا شده‌اند کارخانه سازنده ایمپلنت مشخص نیست بنابراین ایمپلنت‌های صاف نباید از بازار جمع شوند.

دکتر مارک کلمنس، جراح پلاستیک و متخصص سرطان در مرکز پزشکی «هاتسن» می‌گوید: «سرطان لنفوما در این خانم‌ها اختصاصا به علت استفاده از پروتز زبر است. در هیچ جای دیگر دنیا خانم‌هایی که برای آنها ایمپلنت صاف گذاشته شده دچار این معضل نشده‌اند. البته تعدادی از خانم‌هایی که ایمپلنت صاف داشته‌اند هم دچار سرطان شده‌اند اما اینها افرادی هستند که قبلا برای آنها از ایمپلنت زبر استفاده شده است.»

وی از محافظه‌کاری سازمان غذا و دارو انتقاد کرد.

تنها 10درصد ایمپلنت‌هایی که در کشور آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد زبر هستند اما میزان مصرف این ایمپلنت در کشورهای دیگر 80درصد است.

فراخوان به دنبال کنفرانسی که در ماه مارچ برگزار شد، به اجرا درآمد. در این کنفرانس جراحان زیبایی دانسته‌ها و داده‌های خود را ارائه کردند و خانم‌هایی هم که تحت این عمل جراحی قرار گرفته بودند بیماری‌هایی را که در اثر جراحی به آن مبتلا شده بودند، شرح دادند.

یکی از جراحان زیبایی در این کنفرانس گفت: «ما معتقدیم خانم‌هایی که قرار است تحت این عمل جراحی قرار بگیرند باید از عوارض احتمالی آن آگاهی داشته باشند.»

در این کنفرانس کارشناسان سازمان غذا و دارو متعهد شدند اقداماتی به عمل بیاورند تا مطمئن شوند بیمار و درمانگر هر دو از عوارض احتمالی ایمپلنت آگاهی دارند. در همین راستا سازمان از مراکز درمانی خواسته فهرستی از عوارض احتمالی استفاده از این ایمپلنت تهیه کنند و با گنجاندن آن در فرم رضایتنامه عمل بیمار، از آگاه شدن بیمار و پزشک مطمئن شوند.
بیماران از اینکه سازمان غذا مصرف این ایمپلنت را ممنوع نکرد، ابراز نارضایتی می‌کنند اما از سوی دیگر، اقدامات این سازمان برای روشنگری نسبت به عوارض آن کورسوی امیدی را برای آنها روشن می‌‌کند.

یکی از شرکت‌کنندگان در کنفرانس می‌گوید: «کارخانه سازنده یک بروشور 60 صفحه‌ای برای این محصول در اختیار بیماران می‌گذارد که مسلما کمتر کسی حاضر به مطالعه تمامی این صفحات می‌شود بنابراین باید تمامی عوارض در یک صفحه به صورت خلاصه ارائه شود تا بیمار و پزشک بتوانند با هم آن را بررسی کرده و سپس برای انتخاب پروتز تصمیم‌گیری کنند.

منبع: New York Times
سیما اخلاقی
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد