آیا کنار گذاشتن کامل چربی‌ها یک انتخاب سالم است؟
14 مرداد 1399 ساعت: 08:5



یکی از باورهای اشتباه در مورد کاهش وزن، حذف هر نوع چربی از رژیم غذایی است. این مسئله آنقدر رایج است که برخی رژیم‌های لاغری نیز چنین توصیه‌ای دارند. گرچه افراط در مصرف چربی‌ها جزء مهم‌ترین علت های اضافه وزن است اما بدن برای بسیاری از مکانیسم های حیاتی بدن به چربی ها نیاز دارد؛ البته چربی های سالم!

چربی‌ها یا لیپیدها گروهی از درشت ‌مغذی‌ها هستند که هر گرم شان معادل 9 کیلوکالری؛ دو برابر بیشتر از کربوهیدرات ها و پروتئین‌ها انرژی دارند. علاوه بر اینکه مهم‌ترین منبع تامین انرژی هستند، در تشکیل و رشد برخی اندام‌ها نقش دارند و جزء ساختار سلولی محسوب می‌شوند. همچنین در بسیاری از مکانیسم‌های حیاتی بدن مانند تنظیم هورمون‌ها، جذب و متابولیسم ویتامین‌های A،D،E وK  و عملکرد مطلوب سیستم عصبی و حفظ سلامت پوست و سیستم قلبی عروقی دخالت دارند. به عبارت دیگر، چربی‌ها بخشی ضروری در بدن هر فرد هستند و در نتیجه حذف کامل آنها بر سلامت عمومی تاثیر می‌گذارد. اما اتفاقاتی که با حذف کامل چربی‌ها در بدن می‌افتد، عبارت است از:

 

احساس گرسنگی مداوم


عدم دریافت کافی هر یک از درشت مغذی‌ها، بدن را دچار کمبود کالری می‌کند. به‌طور کلی، افرادی که روغن‌ها را کاملا از رژیم غذایی کنار می‌گذارند، این کمبود را با مصرف بیشتر کربوهیدرات ها جبران می‌کنند. براساس مطالعه‌ای که در مجله American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، چربی سرعت جذب دیگر خوراکی‌ها را کاهش می‌دهد. همچنین، احساس سیری طولانی‌تر خواهد بود و تمایل به پرخوری کم می‌شود. 

 

تاثیر بر سلامت قلب


گزارش نشریه New England Journal of Medicine حاکی از آن است که رژیم مدیترانه‌ای، با مصرف متعادل چربی‌های مفید، فواید بیشتری نسبت به رژیم بدون چربی برای سلامت قلب و سیستم عصبی دارد. اسیدهای چرب غیراشباع بر کلسترول خوب تاثیر می‌گذارند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهند. 

 

کمبود ویتامین‌ها


ویتامین‌های A،D، E وK محلول در چربی هستند و در این حالت جذب بدن می‌شوند. ویتامین‌ها پس از جذب، در کبد ذخیره می شوند تا در طولانی‌مدت استفاده شوند. زمانی که مصرف چربی‌ها ناکافی باشد، جذب ویتامین‌ها اتفاق نمی‌افتد و بدن دچار کمبود ویتامین می‌شود. 

 

تاثیر منفی بر سلامت روان


پژوهش‌های بسیاری نشان می‌دهد که رژیم مدیترانه‌ای با مصرف منابع چربی‌های مفید مانند گردو، ماهی و روغن زیتون می‌تواند به بهبود حافظه و کاهش خطر بیماری‌های سیستم عصبی کمک کند. در واقع، چربی مهم‌ترین ترکیب برای نورون‌ها و میلین است. میلین غشای پوشاننده اعصاب است و موجب برقراری ارتباط عصبی می‌شود. 

 

به‌خاطر داشته باشید...


آنچه در مورد تاثیر مثبت چربی‌ها ذکر شد الزما مربوط به چربی های مفید است. منابع اسیدهای چرب ترانس اصلا انتخاب سالم و مغذی نخواهند بود و باید از برنامه غذایی به طور کامل حذف شوند. این اسیدهای چرب در انواع فست فودها و خوراکی های فرایند شده (هله هوله ها) به وفور وجود دارد.

 

ترجمه: مریم سادات کاظمی

منبع:Améliore ta Santé.fr   

 6 اصل در رژیم لاغری برای کاهش وزن

​در تابستان خوراکی‌های سرشار از بیوتین بخورید!​​​
​بهترین مواد غذایی برای افزایش متابولیسم بدن​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو