12 مرداد 1399 ساعت: 08:5
گرچه نوشیدن آب در روزهای گرم بهترین راهکار مقابله با عطش است اما بعضی افراد بهخصوص کودکان و سالمندان معمولا تمایلی به نوشیدن آب ندارند. از همینرو، ترکیب آب با میوهها و سبزیجات نهتنها طعم دلچسبی بههمراه دارد بلکه به تامین بسیاری از ریزمغذیها نیز کمک میکند.

بهطور معمول، برای جبران آب از دسترفته ناشی از تعریق، تنفس، ادرار و مدفوع باید حداقل 1 تا 5/1 لیتر آب به بدن برسد که در روزهای گرم بیشتر خواهد بود. علاوه بر نوشیدن آب، میوهها و سبزیجات نقش مهمی در تامین این نیاز دارند. نوشیدن ناکافی آب باعث اختلال در متابولیسم بدن میشود و زمینهساز علائمی مانند سردرد، خستگی، خشکی پوست، بیحالی و... خواهد بود. البته برای نوشیدن آب نباید منتظر احساس تشنگی بود زیرا در این وضعیت بدن 1 تا 2 درصد آب را از دست داده است. بنابراین، در این روزهای گرم شربت های خانگی را که در ادامه شرح داده ایم، مورد استفاده قرار دهید:
1. شربت توتفرنگی و ریحان
10 توتفرنگی را به دو نیم برش بزنید و با چند برگ ریحان تازه درون یک لیتر آب و یخ بریزید. 2 ساعت درون یخچال بگذارید و سپس میل کنید.
2. چای هلو
چای را پیش از اینکه خیلی دم بکشد، درون فنجان بریزید و بگذارید سرد شود. پوست و هسته 2 عدد هلو را جدا کنید و با چند تکه یخ و 2 قاشق غذاخوری عسل درون غذاساز بریزید تا کاملا یکدست شود.
3. اسموتی سیب و کیوی
4 عدد کیوی و 1 عدد سیب را پس از پوست گرفتن درون غذاساز بریزید. چند برگ نعناع، کمی آب لیموترش تازه، 2 قاشق چایخوری عسل یا شکر و نصف لیوان آب را نیز به این مخلوط اضافه کنید. هنگام سرو، درون لیوان یخ بیاندازید و اسموتی را روی آن بریزید.
4. اسموتی هندوانه و نعناع
160 گرم هندوانه، 1 لیوان آب، کمی لیموترش و چند برگ نعناع را درون غذاساز بریزید. در صورت تمایل میتوانید اسموتی را از صافی رد کرده و با یخ سرو کنید.
5. نوشیدنی خیار و لیمو
درون قالبهای یخ برگ نعناع بگذارید تا یخ طعمدار داشته باشید. 2 عدد خیار کوچک و کمی پالپ لیمو ترش را درون آبمیوهگیری بریزید و با یخ سرو کنید.
6. نوشیدنی گلابی و زنجبیل
1 عدد گلابی را به شکل حلقههای نازک برش بزنید و با کمی زنحبیل تازه رنده شده و تکهای چوب دارچین و کمی وانیل درون پارچ بگذارید. 1 لیتر آب در این مخلوط بریزید و یک شب در یخچال بگذارید. البته یادتان باشد که این نوشیدنی را طی یک روز بنوشید.
7. اسموتی گوجهفرنگی
3 عدد گوجهفرنگی، 100 گرم توتفرنگی یا شاتوت و نصف خیار را درون غذاساز بریزید و با مقداری آب خوب هم بزنید تا یکدست شود.
8. اسموتی هندوانه و توتفرنگی
100 گرم هندوانه را با 10 عدد توتفرنگی و 1 لیوان آب پرتقال درون غذاساز بریزید. این نوشیدنی را پس از تهیه فورا میل کنید.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Top Santé.fr
سالمترین میانوعدههای تابستانی برای کودکان
چرا بهتر است در تابستان هندوانه بخوریم؟در تابستان خوراکیهای سرشار از بیوتین بخورید!