5 ویژگی رژیم مناسب سالمندان در دوران کرونا
4 مرداد 1399 ساعت: 07:5



سالمندان یکی از آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه در برابر ویروس کرونا هستند. از آنجایی که معمولا در دوران سالمندی با اُفت عملکرد سیستم دفاعی بدن مواجه هستیم و افراد سالمند به‌دلیل داشتن بیماری‌های زمینه‌ای (مانند فشار خون بالا، قند خون بالا، بیماری‌های قلبی و...) دارای سیستم ایمنی ضعیف‌تری هستند.

از این رو،  بسیار ضروری است که این افراد در زمان شیوع بیماری‌های همه‌گیر مانند کووید-19، تغییراتی را در برنامه غذایی‌شان ایجاد کنند تا با کمک آنها موجب بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن شان شوند. البته یکی از بهترین رژیم‌های غذایی که می‌توان برای سالمندان در دوران شیوع کروناویروس در نظر گرفت، دارای ویژگی‌های زیر است. 

 

1. مصرف فراوان میوه‌ها و سبزی‌های رنگی 


تمام سالمندان برای دریافت آنتی‌اکسیدان‌های فراوان در طول روز حتما باید میوه‌ها و سبزی‌هایی با رنگ‌های قرمز، سبز تیره، زرد و نارنجی را مصرف کنند. اگر به‌دلیل داشتن دندان مصنوعی نمی‌توانید صیفی‌ها یا میوه‌های مختلف را بجوید، بهتر است به‌جای حذف آنها از روش بخارپز، رنده کردن یا پوره کردن استفاده کند. در کل، مصرف حداقل 5 تا 7 وعده میوه و سبزی رنگی در طول روز به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و گوارشی سالمندان کمک می‌کند. 

 

2. استفاده روزانه از مغزها و دانه‌های خام 


مغزها و دانه‌های خام، علاوه بر ویتامین‌ها و املاح ضروری و مورد نیاز سیستم ایمنی بدن، حجم قابل‌قبولی از اسیدهای چرب مفید برای سالمندان را هم در خود جای داده‌اند. بعضی از سالمندان به‌دلیل عدم توانایی جویدن مغزها و دانه‌ها، آنها را از برنامه غذایی کنار می‌گذارند. بهتر است به‌جای حذف این مواد مغذی، آنها را به‌صورت آسیاب‌شده در انواع سالاد، ماست یا غذاهای خود استفاده کنند. به این ترتیب، نیازی به جویدن آنها نیز نخواهد بود. 

 

3. ضرورت مصرف غلات سبوس‌دار 


استفاده از غلات آرد سفید مانند نان‌های سفید، برنج سفید و پاستاهای سفید، احتمال افزایش التهاب و تضعیف بیشتر عملکرد سیستم دفاعی بدن سالمندان را به همراه دارد. بهتر است که سالمندان در این دوران حتما از غلات سبوس‌دار که حاوی ویتامین‌های گروه B و فیبر غذایی فراوان هستند، استفاده کنند. در کنار غلات سبوس‌دار، سالمندان در دوران شیوع کروناویروس باید مصرف جو کامل را هم به‌طور منظم در برنامه غذایی شان داشته باشند. 

 

4. انتخاب گوشت‌های سالم‌تر 


شاید خیلی‌ها دوست داشته باشند که برای ناهار روز تعطیل، یک وعده آبگوشت چرب یا چلوماهیچه چرب و نرم داشته باشند. اما سالمندان عزیز باید بدانند که گوشت‌های قرمز (خصوصا گوشت گوسفند و گوشت‌های حاوی چربی قابل مشاهده) حجم بالایی از چربی اشباع را در خود جای داده‌اند. دریافت چربی اشباع در دوران سالمندی برابر است با افزایش شدید کلسترول خون، ابتلا به بیماری‌های قلبی و اُفت شدید عملکرد سیستم دفاعی بدن. به همین دلیل هم توصیه می‌شود که در دوران سالمندی به‌جای گوشت‌های قرمز و پُرچرب بیشتر از ماهی، سینه مرغ و گوشت دیگر پرندگان استفاده کنید. اگر در دوران سالمندی گاهی گوشت قرمز هوس کردید، کم‌چرب‌ترین بخش‌های گوشت را انتخاب کنید و همراه با آنها حجم زیادی از سبزی‌ها را مصرف کنید. 

 

5. مصرف لبنیات غنی‌شده 


بیشتر ما می‌دانیم که استفاده از لبنیات در دوران میانسالی و سالمندی برای حفظ سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان یا شکستگی‌های استخوانی از اهمیت بالایی برخوردار است. با این‌حال، توصیه می‌شود که سالمندان، علاوه بر این‌که به مصرف شیر و لبنیات کافی در طول روز اهمیت می‌دهند، در صورت امکان سعی کنند که محصولات غنی‌شده با ویتامین D را هم خریداری کنند تا هم جذب کلسیم در استخوان‌ها را افزایش دهند و هم به افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن شان کمک کنند.

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع:WebMD 

در روزهای کرونایی، ماهی بخورید!​​​
بعد از غذا خوردن پیاده‌روی کنیم یا نه؟​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو