ترفندهای مقابله با ریزه خوری در قرنطینه خانگی
6 فروردین 1399 ساعت: 11:1
6 فروردین 1399 ساعت: 11:1
ریزه خوری، یکی از عادت های غلط غذایی است. گرچه تغذیه نامتعادل و عدم دریافت کافی غذا در وعده های اصلی تمایل به تنقلات را افزایش میدهد، اما در بسیاری از موارد ناشی از استرس، هیجان و عصبانیت است. دوران قرنطینه خانگی نیز از جمله شرایطی است که این عادت را تشدید میکند.
ریزه خوری، یکی از عادت های غلط غذایی است. گرچه تغذیه نامتعادل و عدم دریافت کافی غذا در وعده های اصلی تمایل به تنقلات را افزایش میدهد، اما در بسیاری از موارد ناشی از استرس، هیجان و عصبانیت است. البته بعضی افراد نیز زمانی مدام در جستجوی یک خوراکی هستند که هیچ کار یا برنامه مشخصی ندارند و دائم در حال تماشای تلویزیون یا گشت و گذارهای اینترنتی هستند.
دوران قرنطینه خانگی نیز از جمله شرایطی است که این عادت را تشدید می کند زیرا افراد در منزل هستند و ممکن است برنامه های شغلی و تحصیلی را مانند همیشه نداشته باشند و از طرفی با استرس ناشی از بیماری نیز مواجه هستند. اما باید دانست که ریزه خوری تاثیرات جدی بر سلامت بدن دارد و می تواند عامل بروز چاقی و بیماری هایی نظیر دیابت و پرفشاری خون شود. پس هرچه زودتر با رعایت چند ترفند ساده، از این عادت دور بمانید:
- برنامه غذایی منظمی داشته باشید. سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده را در ساعت منظم میل کنید. البته در هر وعده اصلی غلات سبوس دار، منابع پروتئینی، سبزیجات و میوه ها را بگنجانید.
-صبحانه کامل بخورید. بدن پس از چند ساعت خواب شبانه به انرژی کامل نیاز دارد. صبحانه نخوردن یا اکتفا به یک فنجان چای و بیسکوییت، بدن را دچار کمبود می کند و تمایل به خوراکی های شیرین تا وعده ناهار افزایش پیدا می کند.
-در حالت نشسته و با آرامش غذا بخورید. مدت زمانی که مغز پیام سیری را ارسال می کند، 20 دقیقه است و به این دلیل اگر سریع بلعیده شود، این پیام به درستی صورت نمی گیرد و مدتی بعد دوباره گرسنگی احساس می شود.
-مایعات بنوشید. بین وعده های غذا به مقدار کافی آب و دمنوش گیاهی به خصوص چای سبز بنوشید. این نوشیدنی سرشار از پلی فنول هاست که علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی، قدرت چربی سوزی دارد و عملکرد هورمون های سیری را تسهیل می کند.
-آدامس بجوید. آدامس جویدن مغز را فریب می دهد و احساس سیری ایجاد می کند. البته بهتر است آدامس بدون قند جویده شود.
-مسواک بزنید. مسواک زدن نیز مغز را به اشتباه می اندازد و این پیام را دارد که غداخوردن تمام شده است. همچنین طعم تند خمیردندان نیز گرایش به خوراکی های شیرین را کم می کند.
-بخوابید. در صورت عدم خواب کافی و مطلوب، گرایش به ریزه خوری بیشتر می شود زیرا ترشح لِپتین؛ هورمون سیری کاهش پیدا می کند و برعکس ترشح گِرلین؛ هورمون تحریک اشتها بیشتر می شود.
-خشکبار بخورید. انواع میوه های خشک و مغزها میزان قند خون را تنظیم می کنند و مانع از افزایش ناگهانی انسولین که موجب تمایل به ریزه خوری می شود، خواهد شد.
-به آشپزخانه نروید. زمانی که واقعا گرسنه نیستید و صرفا برای کسب آرامش یا سرگرمی دنبال خوراکی هستید، سراغ یخچال نروید و به جای آن مجله بخوانید یا گشتی در اینترنت بزنید.
-لیمو را فراموش نکنید. لیمو علاوه بر آنتی اکسیدانی فراوان، سرشار از ویتامین C است. افزودن چند قطره آب لیمو به آب، طعم دلچسبی خواهد داشت و علاوه بر تمایل به نوشیدن آب بیشتر و پاکسازی بدن، احساس گرسنگی را نیز برطرف می کند.
-سیب بخورید. سیب یک میوه ضدگرسنگی است که اگر پس از غذا میل شود، تمایل به ریزه خوری و احساس گرسنگی مداوم را کاهش می دهد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: mariefrance
دوران قرنطینه خانگی نیز از جمله شرایطی است که این عادت را تشدید می کند زیرا افراد در منزل هستند و ممکن است برنامه های شغلی و تحصیلی را مانند همیشه نداشته باشند و از طرفی با استرس ناشی از بیماری نیز مواجه هستند. اما باید دانست که ریزه خوری تاثیرات جدی بر سلامت بدن دارد و می تواند عامل بروز چاقی و بیماری هایی نظیر دیابت و پرفشاری خون شود. پس هرچه زودتر با رعایت چند ترفند ساده، از این عادت دور بمانید:
- برنامه غذایی منظمی داشته باشید. سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده را در ساعت منظم میل کنید. البته در هر وعده اصلی غلات سبوس دار، منابع پروتئینی، سبزیجات و میوه ها را بگنجانید.
-صبحانه کامل بخورید. بدن پس از چند ساعت خواب شبانه به انرژی کامل نیاز دارد. صبحانه نخوردن یا اکتفا به یک فنجان چای و بیسکوییت، بدن را دچار کمبود می کند و تمایل به خوراکی های شیرین تا وعده ناهار افزایش پیدا می کند.
-در حالت نشسته و با آرامش غذا بخورید. مدت زمانی که مغز پیام سیری را ارسال می کند، 20 دقیقه است و به این دلیل اگر سریع بلعیده شود، این پیام به درستی صورت نمی گیرد و مدتی بعد دوباره گرسنگی احساس می شود.
-مایعات بنوشید. بین وعده های غذا به مقدار کافی آب و دمنوش گیاهی به خصوص چای سبز بنوشید. این نوشیدنی سرشار از پلی فنول هاست که علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی، قدرت چربی سوزی دارد و عملکرد هورمون های سیری را تسهیل می کند.
-آدامس بجوید. آدامس جویدن مغز را فریب می دهد و احساس سیری ایجاد می کند. البته بهتر است آدامس بدون قند جویده شود.
-مسواک بزنید. مسواک زدن نیز مغز را به اشتباه می اندازد و این پیام را دارد که غداخوردن تمام شده است. همچنین طعم تند خمیردندان نیز گرایش به خوراکی های شیرین را کم می کند.
-بخوابید. در صورت عدم خواب کافی و مطلوب، گرایش به ریزه خوری بیشتر می شود زیرا ترشح لِپتین؛ هورمون سیری کاهش پیدا می کند و برعکس ترشح گِرلین؛ هورمون تحریک اشتها بیشتر می شود.
-خشکبار بخورید. انواع میوه های خشک و مغزها میزان قند خون را تنظیم می کنند و مانع از افزایش ناگهانی انسولین که موجب تمایل به ریزه خوری می شود، خواهد شد.
-به آشپزخانه نروید. زمانی که واقعا گرسنه نیستید و صرفا برای کسب آرامش یا سرگرمی دنبال خوراکی هستید، سراغ یخچال نروید و به جای آن مجله بخوانید یا گشتی در اینترنت بزنید.
-لیمو را فراموش نکنید. لیمو علاوه بر آنتی اکسیدانی فراوان، سرشار از ویتامین C است. افزودن چند قطره آب لیمو به آب، طعم دلچسبی خواهد داشت و علاوه بر تمایل به نوشیدن آب بیشتر و پاکسازی بدن، احساس گرسنگی را نیز برطرف می کند.
-سیب بخورید. سیب یک میوه ضدگرسنگی است که اگر پس از غذا میل شود، تمایل به ریزه خوری و احساس گرسنگی مداوم را کاهش می دهد.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: mariefrance
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد