5 خوراکی‌ سرشار از آنتی‌اکسیدان در دوران کرونا
28 تیر 1399 ساعت: 13:4



این روزها که مردم سراسر جهان درگیر ویروس کرونا هستند، اهمیت داشتن یک برنامه غذایی سالم به‌منظور تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با این ویروس بیش از پیش حس می‌شود.

در میان خوراکی‌های مختلف، برخی از آنها آنتی‌اکسیدان‌های قوی‌تر و فراوان‌تری دارند. از این‌رو مصرف منظم آنها می‌تواند شدیدا باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب یا استرس اکسیداتیو در بدن شود. مهم‌ترین این خوراکی‌ها شامل موارد زیر هستند. 

 

1. شکلات تلخ 


شکلات تلخ (بالای 70 درصد) حجم بسیار بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدهای ضدالتهاب را در خود جای داده است و مصرف روزانه آن می‌تواند باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های متابولیک مانند فشار خون بالا یا قند خون بالا شود. زمانی که احتمال ابتلا به بیماری‌های متابولیک و التهاب در بدن کاهش پیدا می کند، سیستم ایمنی هم می‌تواند با قدرت بیشتری به انجام فعالیت‌های روزمره خود بپردازد. مصرف منظم شکلات تلخ به افزایش چربی خوب خون و کاهش چربی بد خون هم کمک می‌کند و از این طریق خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. شما می‌توانید برای بهره‌گیری از خواص شکلات تلخ، روزانه حدود 8 تا 15 گرم از آن را مصرف کنید. 

 

2. توت‌فرنگی و شاه توت


تا می‌توانید در این تابستان کرونایی توت‌فرنگی بخورید. توت‌فرنگی مانند شاه‌توت و توت سیاه، حجم بسیار فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین Cرا در خود جای داده است. از طرف دیگر، توت‌های رنگی حاوی ترکیباتی به‌نام آنتوسیانین به‌عنوان نوعی آنتی‌اکسیدان هستند که شدیدا باعث کاهش التهاب در بدن و افزایش قدرت سیستم ایمنی می‌شوند. علاوه بر این، آنتوسیانین‌های موجود در توت‌فرنگی، شاه‌توت و توت سیاه می‌توانند به کاهش چشمگیر چربی بد خون کمک کنند و باعث بهبود عملکرد سیستم قلبی‌ـ‌عروقی شوند. 

 

3. کنگر 


از دیگر خوراکی‌های سرشار از آنتی‌اکسیدان که می‌توان در فصل بهار و تابستان استفاده کرد، کنگر است. مصرف کنگر به پاک‌سازی کبد، افزایش دریافت فیبر غذایی، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضدالتهاب موجود در کنگر برای بیماران قلبی و افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار مفید هستند و می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی در بدن آنان کمک کنند. کنگر می‌تواند به‌صورت خورش استفاده شود یا به‌صورت بخارپز و در ترکیب با ماست به مصرف برسد. ضمن این‌که شما می‌توانید از کنگرهای تُرد و تازه به‌صورت خام در سالادهای تان استفاده کنید. 

 

4. کلم بنفش 


کلم بنفش که در فصل تابستان به‌وفور یافت می‌شود، سرشار از ویتامین‌های ارزشمندی مانند ویتامین C، K و A است. هر 3 این ویتامین‌ها جزو آنتی‌اکسیدان‌های بسیار قوی برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن هستند. از آنجایی که کلم بنفش هم مانند توت‌های رنگی حاوی آنتوسیانین است، بنابراین مصرف منظم آن به‌شدت باعث کاهش التهاب در بدن، محافظت از سیستم قلبی‌ـ‌عروقی و کاهش احتمال ابتلا به سرطان‌های خاصی مانند سرطان‌های گوارشی (خصوصا سرطان روده) می‌شود. جالب است بدانید که تفت دادن یا پختن برگ‌های کلم بنفش می‌تواند باعث افزایش حجم آنتی‌اکسیدان‌های آن شود. 

 

5. اسفناج 


اسفناج به‌عنوان یک سبزی برگ سبز تیره سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های فراوان است و در کنار این‌ها کالری بسیار پایینی دارد. ویتامین‌ها و املاح موجود در اسفناج باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی می‌شوند و ترکیباتی مانند لوتئین و زیگزانتین موجود در آن هم به بهبود عملکرد بینایی کمک می‌کنند. بنابراین، توصیه می‌شود که در این تابستان کرونایی حتما مصرف منظم اسفناج را در قالب بورانی‌ها، آش‌ها، سوپ‌ها یا سالادهای مختلف در برنامه غذایی داشته باشید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: Health Line

در این روزهای کرونایی، شاتوت بخورید!

اَبَرمیوه‌های تابستانی برای مبارزه با کرونا​​​
جوانه ها؛ منبع غنی ریزمغذی‌ها​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد