27 تیر 1399 ساعت: 22:4
انگور بهعنوان یکی از قدیمیترین میوههای جهان جزو پرخاصیتترین انواع میوهها هم محسوب میشود. در تمام دنیا، گونههای بسیار متفاوتی از انگور با رنگهای مختلفی مانند سبز، قرمز، سیاه، زرد و صورتی وجود دارد که همگی ارزش تغذیهای فراوانی برای مصرفکننده به همراه میآورند.

متخصصان توصیه میکنند که همیشه در فصل فراوانی انگور که فصل تابستان است، از مصرف این میوه پرخاصیت غافل نشوید. امسال که تابستان با شیوع ویروس کرونا همراه بوده است، توصیه به مصرف فراوان انگور با تاکید بیشتری مطرح میشود زیرا ریزمغذیهای موجود در آن میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. انگور مقادیر فراوانی از ویتامین C و ویتامین K را در خود جای داده است. از طرف دیگر، این میوه پرخاصیت تابستانی، منبع خوبی برای دریافت ویتامینهای گروه B (بهجز B12)، پتاسیم، مس، منگنز و فیبر غذایی است. از اینرو، مصرف روزانه انگور در این تابستان کرونایی میتواند شدیدا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود و از آسیبهای سلولی پیشگیری کند.
انگور و بیماریهای مزمن
آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در انگور از طریق مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن جلوی افزایش استرس اکسیداتیو و آسیبهای سلولی را در بدن میگیرند و شدیدا باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت، انواع سرطان و بیماریهای قلبی میشوند. اگر همه افراد عادت کنند که مصرف منظم انگور، خصوصا انگورهای تیرهرنگ را در برنامه غذایی روزانه داشته باشند، تا حد قابل قبولی از ابتلا به بیماریهای مزمن و بیماریهای متابولیک (مانند فشار خون بالا، چربی خون بالا و...) در امان میمانند.
انگور و تقویت بینایی
انگور ترکیبی بهنام رزوراتول را در خود جای داده است و از اینرو، مصرف منظم انگور میتواند به حفظ سلامت بینایی و پیشگیری از مشکلات مربوط به بینایی (مخصوصا با افزایش سن) مانند آب سیاه، آبمروارید یا چشم دیابتی کمک کند. از طرف دیگر، انگورها آنتیاکسیدانهایی بهنام لوتئین و زیگزانتین دارند که هر دو از چشمها در برابر آسیبهای ناشی از نور آبی محافظت میکنند.
انگور و استخوانها
همانطور که گفته شد، انگورها مقدار قابلقبولی از منیزیم، منگنز و ویتامین K را در کنار پتاسیم، فسفر و کلسیم در خود جای دادهاند. نتایج هزاران تحقیق جهانی درباره رابطه مصرف انگور و حفظ سلامت استخوانها نشان میدهد که معمولا چگالی استخوان در افرادی که بیشتر انگور مصرف میکنند، بالاتر از سایرین است و این افراد کمتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان یا شکستگیهای استخوانی قرار میگیرند.
انگور؛ میوه ضدباکتری و ضدقارچ
از آنجایی که انگور منبع ارزشمندی برای دریافت ویتامین C محسوب میشود، بنابراین مصرف منظم آن میتواند از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به بیماریهای ویروسی، عفونی و قارچی را کاهش دهد. از اینرو، باز هم مصرف منظم انگور در این روزهای شیوع کرونا، اهمیت زیادی پیدا میکند.
انگور؛ کاهنده التهاب در بدن
انگورها ترکیبی بهنام رزوراتول را در خود جای دادهاند که بهعنوان یکی از قدرتمندترین ترکیبات ضدالتهاب شناخته میشود. کاهش التهاب در بدن باعث پیشگیری از اُفت عملکرد سیستم دفاعی میشود و بدن را در برابر عوامل بیماریزا ایمنتر میکند.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع:Health Line
تقویت سیستم گوارشی در روزهای قرنطینه به کمک زردآلو!اَبَرمیوههای تابستانی برای مبارزه با کرونا