ویروس کرونا و حیوانات: پای موشها هم به میان آمد
23 تیر 1399 ساعت: 19:4
23 تیر 1399 ساعت: 19:4
یک بررسی جدید نشان میدهد موشهایی که برای مصرف خوراکی در بازارها و رستورانهای آسیای جنوب شرقی عرضه میشوند، حامل چند نوع ویروس کرونا هستند.
به گزارش سلامت به نقل از همشهری آنلاین با اینکه گونههای ویروسهای کرونا در جوندگان با ویروس کرونا عامل همهگیری جهانی فعلی متفاوت هستند، پژوهشگران میگویند یافتههایشان خطرات انتقال شمار زیادی از حیوانات در همراه هم در فضاهای محصور در تجارت حیوانات وحشی را برجسته میکند.
این بررسی که با همکاری دانشمندان در ویتنام و آمریکا انجام شد، نشان داد نسبت آزمایش مثبت برای ویروس کرونا با در انتقال حیوانات زنده از مزارع به بازارها و رستورانها افزایش مییابد.
به گفته این دانشمندان، این نتایج نشان میدهد موشها حین نقل و انتقال با ویروسهای کرونا آلوده میشوند، آمیزش گونههای متعدد ویروس کرونا در این حیوانات خطری حداکثری برای مصرفکنندگان نهایی ایجاد میکند.
موشها یک منبع پروئینی رایج در بخشهایی از آسیا هستند و برخی از جوامع به عنوان منبع ارزان گوشت از آنها استفاده میکنند. سالهاست که دانشمندان درباره دادوستد حیوانات وحشی- از جمله بازارهای فروش حیوانات زنده- به عنوان محلی برای ظهور بیماریهای عفونی مانند ویروسهای کرونا هشدار دادهاند.
گرچه منشاء همهگیر کووید-19 هنوز دقیقا روشن نیست، کارشناسان تصور میکنند این بیماری از خفاشها شروع شده و از طریق یک حیوان واسطه احتمالا پانگولین (پولکپوست، نوعی مورچهخوار پولکدار) به انسان رسیده باشد. نتایج این بررسی که پیش از داوری کارشناسان مستقل در مجله bioRxiv منتشر شده 6 ویروس کرونای شناختهشده را در نمونههای به دست آمده از 3 ایالت جنوبی ویتنام در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ یافت.
میزان مثبت شدن نمونهها در طول زنجیره عرضه از مزارع تا رستورانها افزایش یافته و از حدود ۶ درصد به ۵۶ درصد رسیده بود.
گرچه این بررسی روی موشها انجام شده، پژوهشگران میگویند یافتههایشان ممکن است درباره سایر حیوانات وحشی فروختهشده مانند پانگولینها هم صادق است.
پانگولین که بیشترین قاچاق حیوانات میان پستانداران مربوط به آن است، هم به خاطر گوشتش که غذایی لذیذ شمرده میشود و هم استفاده از پولکهایش در داروهای سنتی در شرق آسیا بسیار مورد توجه است.
این بررسی که با همکاری دانشمندان در ویتنام و آمریکا انجام شد، نشان داد نسبت آزمایش مثبت برای ویروس کرونا با در انتقال حیوانات زنده از مزارع به بازارها و رستورانها افزایش مییابد.
به گفته این دانشمندان، این نتایج نشان میدهد موشها حین نقل و انتقال با ویروسهای کرونا آلوده میشوند، آمیزش گونههای متعدد ویروس کرونا در این حیوانات خطری حداکثری برای مصرفکنندگان نهایی ایجاد میکند.
موشها یک منبع پروئینی رایج در بخشهایی از آسیا هستند و برخی از جوامع به عنوان منبع ارزان گوشت از آنها استفاده میکنند. سالهاست که دانشمندان درباره دادوستد حیوانات وحشی- از جمله بازارهای فروش حیوانات زنده- به عنوان محلی برای ظهور بیماریهای عفونی مانند ویروسهای کرونا هشدار دادهاند.
گرچه منشاء همهگیر کووید-19 هنوز دقیقا روشن نیست، کارشناسان تصور میکنند این بیماری از خفاشها شروع شده و از طریق یک حیوان واسطه احتمالا پانگولین (پولکپوست، نوعی مورچهخوار پولکدار) به انسان رسیده باشد. نتایج این بررسی که پیش از داوری کارشناسان مستقل در مجله bioRxiv منتشر شده 6 ویروس کرونای شناختهشده را در نمونههای به دست آمده از 3 ایالت جنوبی ویتنام در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴ یافت.
میزان مثبت شدن نمونهها در طول زنجیره عرضه از مزارع تا رستورانها افزایش یافته و از حدود ۶ درصد به ۵۶ درصد رسیده بود.
گرچه این بررسی روی موشها انجام شده، پژوهشگران میگویند یافتههایشان ممکن است درباره سایر حیوانات وحشی فروختهشده مانند پانگولینها هم صادق است.
پانگولین که بیشترین قاچاق حیوانات میان پستانداران مربوط به آن است، هم به خاطر گوشتش که غذایی لذیذ شمرده میشود و هم استفاده از پولکهایش در داروهای سنتی در شرق آسیا بسیار مورد توجه است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد