در فصل تابستان از میوهها غافل نشوید
21 تیر 1399 ساعت: 18:4
21 تیر 1399 ساعت: 18:4
همه ما میدانیم که بدن در فصل تابستان بهدلیل تعریق بیشتر نسبت به سایر روزهای سال در معرض کمآبی قرار میگیرد. کمآبی بدن میتواند مشکلات فراوانی (از اختلال در عملکرد سیستمهای مختلف تا کاهش متابولیسم و کاهش تمرکز) را در پی داشته باشد.

ازجمله راهکارهای مناسب برای پیشگیری از کمآبی بدن در تابستان، نوشیدن آب کافی در طول روز است. کنار آب، سایر مایعات هم میتوانند تامینکننده آب بدن در این روزهای گرم سال باشند.
خوشبختانه فصل تابستان، فصل میوههای مغذی، آبدار و سرشار از فیبر و آنتیاکسیدانهای فراوان است. تمام میوههای تابستانی میتوانند با تامین مقادیر قابلتوجهی از آنتیاکسیدانهای مورد نیاز بدن باعث تقویت سیستم دفاعی شوند، درحالی که این مساله در این روزهای کرونایی اهمیت بالایی دارد. میان میوههای تابستانی میتوان به انواع ملون، هندوانه، انواع آلو، انواع توت و... بهعنوان میوههای دارای آب فراوان اشاره کرد. شما میتوانید روزانه از این میوهها برای کاهش عطش، تامین آب بدن، ایجاد تعادل بین الکترولیتهای بدن و تامین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن استفاده کنید. حتی میتوانید انواع میوه را در قالب سالاد میوه، دسر یا بستنی خانگی آماده و مصرف کنید تا از فواید آن در این فصل از سال بهرهمند شوید.
علاوه بر توصیه به مصرف میوهها و سبزیهای تازه و فراوان در فصل تابستان برای تامین آب بدن، توصیه میشود از خوردن غذاهای حجیم، سنگین، چرب و سرخکردنی در فصل تابستان خودداری کنید زیرا فرایند هضم و جذب این غذاها به دفع آب زیادی از بدن نیاز دارد و این مساله میتواند بدن را در طول روزهای طولانی تابستان با کمآبی مواجه کند. بهتر است غذاهای تابستانی از میان غذاهای سبکتر مانند انواع سالاد سبزیجات که حاوی یک نوع پروتئین کمچرب و حبوبات هم باشد، غذاهای بخارپز، تنوری، غذاهایی با گوشت کمتر و تا حد امکان غذاهای غیرسرخکردنی انتخاب شوند. کنار توصیههای ذکرشده، این مساله هم بهشدت مورد تاکید است که در فصل تابستان برای پیشگیری از دفع آب بیشتر از بدن و جلوگیری از ایجاد کمآبی، از مصرف نوشیدنیهای سرشار از کافئین مانند چای پررنگ یا قهوه خودداری کنید زیرا این نوشیدنیها جزو خوراکیهای ادرارآور هستند و میتوانند بدن را در چنین روزهایی در معرض کمآبی قرار دهند.
دکتر محمدحسن انتظاری
مدیرگروه تغذیه دانشگاه علومپزشکی اصفهان
خوشبختانه فصل تابستان، فصل میوههای مغذی، آبدار و سرشار از فیبر و آنتیاکسیدانهای فراوان است. تمام میوههای تابستانی میتوانند با تامین مقادیر قابلتوجهی از آنتیاکسیدانهای مورد نیاز بدن باعث تقویت سیستم دفاعی شوند، درحالی که این مساله در این روزهای کرونایی اهمیت بالایی دارد. میان میوههای تابستانی میتوان به انواع ملون، هندوانه، انواع آلو، انواع توت و... بهعنوان میوههای دارای آب فراوان اشاره کرد. شما میتوانید روزانه از این میوهها برای کاهش عطش، تامین آب بدن، ایجاد تعادل بین الکترولیتهای بدن و تامین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن استفاده کنید. حتی میتوانید انواع میوه را در قالب سالاد میوه، دسر یا بستنی خانگی آماده و مصرف کنید تا از فواید آن در این فصل از سال بهرهمند شوید.
علاوه بر توصیه به مصرف میوهها و سبزیهای تازه و فراوان در فصل تابستان برای تامین آب بدن، توصیه میشود از خوردن غذاهای حجیم، سنگین، چرب و سرخکردنی در فصل تابستان خودداری کنید زیرا فرایند هضم و جذب این غذاها به دفع آب زیادی از بدن نیاز دارد و این مساله میتواند بدن را در طول روزهای طولانی تابستان با کمآبی مواجه کند. بهتر است غذاهای تابستانی از میان غذاهای سبکتر مانند انواع سالاد سبزیجات که حاوی یک نوع پروتئین کمچرب و حبوبات هم باشد، غذاهای بخارپز، تنوری، غذاهایی با گوشت کمتر و تا حد امکان غذاهای غیرسرخکردنی انتخاب شوند. کنار توصیههای ذکرشده، این مساله هم بهشدت مورد تاکید است که در فصل تابستان برای پیشگیری از دفع آب بیشتر از بدن و جلوگیری از ایجاد کمآبی، از مصرف نوشیدنیهای سرشار از کافئین مانند چای پررنگ یا قهوه خودداری کنید زیرا این نوشیدنیها جزو خوراکیهای ادرارآور هستند و میتوانند بدن را در چنین روزهایی در معرض کمآبی قرار دهند.
دکتر محمدحسن انتظاری
مدیرگروه تغذیه دانشگاه علومپزشکی اصفهان
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد