در تابستان کرونایی، کلم بروکلی بخورید!
18 تیر 1399 ساعت: 08:4



تابستان یکی از بهترین فصل‌ها برای ایجاد تنوع خوراکی در سبد میوه‌ها و سبزی‌های خانوار است. یکی از مغذی‌ترین سبزی‌های تابستانی، کلم بروکلی است که معمولا بایدها و نبایدهای فراوانی در مورد مصرف آن مطرح می‌شود. بعضی افراد بر این باورند که کلم بروکلی، خصوصا در تابستان نباید به‌صورت خام مصرف شود و در غیر این صورت ممکن است که فرد مصرف‌کننده به مشکلات گوارشی مانند نفخ شدید مبتلا شود.

اما برخی دیگر معتقدند که کلم بروکلی را می‌توان مانند سایر سبزیجات برگ سبز تیره به‌صورت خام نیز مصرف کرد و هیچ مشکلی با مصرف نوع خام آن نداشت. در ادامه بیشتر با بایدها و نبایدهای مصرف کلم بروکلی آشنا می‌شویم. 

 

بروکلی خام را خوب بشویید 


کلم بروکلی مانند هر نوع کلم دیگری از نظر ساختاری، ساختار بسیار منسجمی دارد. بنابراین، ممکن است حشرات ریز سبزیجات در لابه‌لای شاخه‌های بروکلی نفوذ کنند. از این‌رو، اگر بروکلی قبل از مصرف به‌خوبی شسته نشود، ممکن است که این حشرات همراه با کلم وارد بدن شوند و مشکلات گوارشی مختلفی برای شما ایجاد کنند. برای شستن صحیح کلم بروکلی باید ساقه اصلی آن را جدا کنید و بخش‌های شبیه به گل‌کلم را به قطعات ریز برش دهید تا تمام بخش‌های آن کاملا قابل‌مشاهده شوند.


 سپس تکه‌های بروکلی را برای چند دقیقه داخل یک ظرف پُر از آب بریزید و پس از آبکش کردن دوباره مقداری آب سرد روان روی کلم‌ها بگیرید. اگر بتوانید روی تکه‌های کلم بروکلی به‌صورت جداگانه دست بکشید و آلودگی‌های احتمالی را با مالش دست‌ها روی کلم از بین ببرید، اطمینان بیشتری از سلامت بروکلی خامی که قرار است مصرف کنید، خواهید داشت. بروکلی خام می‌تواند در انواع سالادها، سس‌های سالاد و پاستاها مورد استفاده قرار بگیرد. 

 

شرایط پخت کلم بروکلی 


بهتر است بدانید زمانی که بروکلی پخته می‌شود، مقدار زیادی از ویتامین C موجود در آن از بین می‌رود. تقریبا کلم بروکلی پخته 33 تا 38 درصد کمتر از کلم بروکلی خام ویتامین C دارد اما سایر ریزمغذی‌های بروکلی بعد از پختن نیز حفظ می‌شوند و می‌توانند برای بدن مفید باشند. بنابراین، اگر با خوردن بروکلی خام، خصوصا در فصل تابستان، که سیستم گوارشی کمی ضعیف‌تر عمل می‌کند، دچار نفخ‌های شدید می‌شوید، می‌توانید این کلم را قبل از مصرف حدود 5 تا 8 دقیقه بخارپز کنید. برای بخارپز کردن بروکلی لازم است که دستورالعمل شست‌وشوی آن که در بالا به آن اشاره کردیم را به‌خوبی رعایت کنید. 

 

نکته جالبی که درباره کلم بروکلی وجود دارد، این است که بخارپز کردن آن باعث فعال‌تر شدن آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بروکلی می‌شود ولی درعین‌حال بعضی از ویتامین‌های حساس به گرما مانند ویتامین C آن را کاهش می‌دهد. بنابراین، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که برای بهره‌گیری هرچه بیشتر از خواص بروکلی، بهتر است که در سالادها یا غذاها ترکیبی از بروکلی خام و بخارپز را داشته باشید. 

 

ضرورت مصرف کلم بروکلی 


کلم بروکلی جزو بهترین انواع سبزی برای بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا محسوب می‌شود و می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه‌ گوارش در فصل تابستان کمک کند. ضمن این‌که ریزمغذی‌های فراوان موجود در بروکلی می‌توانند با تقویت سیستم ایمنی، احتمال مبتلا شدن به بیماری‌های عفونی و ویروسی مانند کروناویروس را کاهش دهند. بنابراین، سعی کنید که این روزها کلم بروکلی را، چه به‌‌صورت خام و چه به‌صورت بخارپز، در رژیم روزانه خود داشته باشید. 

 

شما می‌توانید از کلم بروکلی به‌صورت پوره‌شده در انواع کوکو، کتلت، سوپ یا خورش‌های مختلف استفاده کنید. اگر اعضای خانواده نسبت به مصرف کلم بروکلی حس خوبی ندارند باید به‌جای حذف این ماده مغذی از رژیم غذایی، روش مصرف آن را عوض کنید. مثلا ترکیب کلم بروکلی بخارپز با روغن زیتون یا روغن کنجد به همراه آب‌لیموی تازه، سیر رنده‌شده، ‌نمک و کمی پودر فلفل، ترکیب خوش طعمی در انواع سالادهای شما خواهد بود. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: Health Line

این روزها، انبه بخورید!

ایمن‌ترین انواع گوشت برای مصرف کدامند؟​​​
چطور الگوهای غذایی با شیوع کروناویروس تغییر کردند؟​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد