18 تیر 1399 ساعت: 08:4
انواع کیکها و شیرینیهای میوهای در فصل تابستان طرفداران خاص خودشان را دارند. پایها جزو محبوبترین انواع شیرینیهای تابستانی هستند که با میوههای مختلف این فصل تهیه میشوند.

یکی از معروفترین پایهای تابستانی، پای گیلاس است که هم طعم بینظیری دارد و هم طرز تهیه آن چندان سخت نیست. برای تهیه این پای میتوانید از دستور زیر که جزو معروفترین دستورهای تهیه پای گیلاس است، استفاده کنید.
مواد لازم برای خمیر پای
- آرد چندمنظوره 2.5 پیمانه
- نمک نصف قاشق چایخوری
- کره سرد و خرد شده دوسوم پیمانه
- روغن قنادی یکسوم پیمانه
- آب کاملا یخ 8 تا 10 قاشق غذاخوری
مواد لازم میانی
- گیلاس بدون هسته 5 پیمانه
- شکر یک پیمانه
- آرد چندمنظوره یکسوم پیمانه
- آب لیموترش 2 قاشق چایخوری
- پودر دارچین 1 قاشق چایخوری
- عصاره وانیل یا عصاره بادام یکچهارم قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال تارت
- شکر یک قاشق چایخوری
- شیر یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
1. برای آمادهسازی این تارت جذاب تابستانی، ابتدا باید خمیر آن را آماده کنید. به این ترتیب که آرد را داخل ظرف گودی بریزید و باقی مواد خمیر را به آن اضافه کنید. بهتر است که ابتدا 8 قاشق غذاخوری از آب سرد را بریزید و خمیر تارت را بهآرامی ورز بدهید. اگر خمیر بیش از اندازه سفت بود، میتوانید 2 قاشق آب دیگر را هم به آن اضافه کنید.
2. اگر روغن قنادی در اختیار نداشتید، میتوانید از روغن جامد استفاده کنید.
3. خمیر تارت را بیش از اندازه ورز ندهید زیرا کره آب میشود و چربی بیش از حدی از خود پس میدهد. همینقدر که تمامی مواد به خورد یکدیگر بروند و خمیر منسجمی بهدست بیاید، کافی خواهد بود.
4. پس از اینکه خمیر آماده شد، آن را درون کیسه فریزر بگذارید و تا آماده شدن مواد میانی تارت، خمیر را در یخچال استراحت بدهید.
5. برای تهیه مواد میانی باید گیلاسهای بدون هسته را داخل قابلمه نچسبی بریزید و شکر را به آن بیفزایید. حرارت زیر ظرف را کم کنید تا شکر و گیلاسها بهخوبی با یکدیگر ترکیب شوند و دانههای شکر هم ذوب شوند. زمانی که گیلاسها کمی نرم شدند و شکر هم کاملا ذوب شد، میتوانید آرد را به ترکیبات درون ظرف اضافه کنید.
6. تمام مواد را کمی هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود و آب موجود در ظرف هم کاملا کشیده شود.
7. بعد از این مرحله باید آب لیموترش، پودر دارچین و عصاره وانیل یا عصاره بادام را هم به ظرف گیلاسها اضافه کنید و بلافاصله حرارت را خاموش کنید.
8. تمامی مواد را کمی هم بزنید تا طعم یکنواختی بگیرند.
9. خمیر پای را از یخچال خارج کنید و آن را با کمک دست یا وردنه روی سطح کار بهصورت گرد دربیاورید. در این مرحله میتوانید سطح کار را کمی آردپاشی کنید تا خمیر به سطح کار و دست نچسبد.
10. نصف خمیر پهنشده را داخل قالب پای بیندازید و مایه گیلاسی را درون خمیر بریزید.
11. نصف دیگر خمیر پهنشده را روی مایه گیلاسی بکشید و خمیر پای را از زیر و رو با کمک انگشتان دست به یکدیگر بچسبانید.
12. حالا باید یک قاشق شیر و یک قاشق شکری که در اختیار داشتید را با یکدیگر مخلوط کنید و با بُرس روی خمیر پای بکشید.
13. قالب را به مدت 40 دقیقه درون فِر با دمای 170 درجه سانتیگراد قرار دهید تا پای شما کاملا بپزد.
14. برای برشته شدن خمیر رویی پای هم میتوانید حدود 2 تا 5 دقیقه گریل فِر را روشن کنید.
15. قبل از سِرو میتوانید مقداری پودر قند روی پای گیلاس بپاشید.
16. شما میتوانید مواد میانی پای را بدون پختن و تنها با ترکیب کردن تمامی مواد با یکدیگر روی خمیر پای بریزید. اگر برای این منظور از گیلاس یخزده استفاده کنید، به نتیجه بهتری خواهید رسید.
ترجمه: ندا احمدلو
منبع: Reader’s Digestطرز تهیه کلوچه تابستانی خانواده سلطنتی انگلستان
5 خطاهای رایج تغذیهای در تابستان
9 عادت غذایی غلط تابستانی که چاق مان میکند!