این خوراکی‌ها را کنار هم نگهداری نکنید!
16 تیر 1399 ساعت: 11:4



بسیاری از میوه‌ها و صیفی‌ها مانند گوجه‌فرنگی، موز و انواع ملون‌ها (طالبی، خربزه و...) گاز اتیلن تولید می‌کنند و این گاز همان‌قدر که باعث رسیدگی محصولات نام‌برده می‌شود، روند فسادپذیری آنها را هم سریع‌تر می‌کند. خیارها نسبت به گاز اتیلن حساسیت بیشتری دارند و بنابراین به‌منظور جلوگیری از فساد زودهنگام آنها باید کاملا جداگانه نگهداری شوند. 

بسیاری از افراد از این موضوع باخبر نیستند درحالی که اگر هر کدام از ما اطلاعات کافی درباره نگهداری محصولات غذایی مختلف داشته باشیم، قطعا مانع از فساد زودهنگام میوه‌ها، صیفی‌ها و محصولات دیگر می‌شویم. در ادامه توضیح خواهیم داد که کدام خوراکی‌ها نباید کنار همدیگر نگهداری شوند. 

 

انواع کدوها را در کنار سیب و گلابی قرار ندهید؛ انواع کدوها (خصوصا کدو حلوایی) دارای ماندگاری زیادی هستند و مقاومت بالایی در برابر فسادپذیری دارند، اما به شرطی که در کنار سیب و گلابی نگهداری نشوند. بهترین دما برای نگهداری انواع کدوها نیز بین 10 تا 12 درجه سانتی‌گراد است؛ یعنی دمایی که خنک‌تر از دمای اتاق ولی گرم‌تر از دمای یخچال است. 

 

سیب‌ها را در کنار پرتقال‌ها قرار ندهید؛ اگر دقت کرده باشید، بسیاری از ما ترکیب سیب و پرتقال در ظرف‌های میوه لذت می‌بریم و حتی این نزدیکی در بسیاری از نقاشی‌ها نیز به چشم می‌خورد. با این‌حال، این دو میوه نباید در یخچال کنار همدیگر نگهداری شوند. دلیل این ممنوعیت هم باز به گاز اتیلن برمی‌گردد. به‌گفته محققان، سیب را جداگانه در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری زیادی پیدا کند و پرتقال‌ها را نیز در کیسه‌های توری و با فاصله از سیب‌ها قرار دهید تا هوای مطلوبی در فضای بین پرتقال‌ها گردش داشته باشد. استفاده از کیسه‌های پلاستیکی برای نگهداری پرتقال‌ها به فساد زودهنگام این میوه‌ها منتهی می‌شود. 

 

موزها را جدا از همه میوه‌ها و صیفی‌های دیگر نگهداری کنید؛ موز از میوه‌های بسیار چشم‌نوازی است که دوره فسادپذیری را خیلی سریع سپری می‌کند و درنتیجه شکل اولیه خودش را سریع از دست می‌دهد. برای مقابله با این مشکل بهتر است که چند عدد موز را درون ظرف میوه و در فضای اتاق نگهداری کنید و باقی موزها را در یخچال و به دور از دیگر میوه‌ها و صیفی‌ها بگذارید. اگر می‌دانید که موزها را در فاصله 2 تا 3 روز آینده نخواهید خورد، آنها را بدون پوست در فریزر قرار دهید تا بتوانید در موقعیت‌های مختلف از آنها استفاده کنید. 

 

پیاز را کنار سیب‌زمینی قرار ندهید؛ بسیاری از مردم جهان به ترکیب سیب‌زمینی و پیاز علاقه دارند و خیلی از ما پیازها و سیب‌زمینی‌های خام را نیز در کنار یکدیگر نگهداری می‌کنیم، درحالی که نمی‌دانیم چنین کاری باعث فساد زودهنگام سیب‌زمینی‌ها می‌شود. بنابراین، سیب‌زمینی را در کیسه‌های کاغذی و به دور از رطوبت و نور نگهداری کنید و پیازها را نیز در کنار سیرها قرار دهید. البته محل نگهداری سیر و پیاز باید گردش هوای مناسبی داشته باشد و پوست کاغذی سیرها نیز تا قبل از استفاده جدا نشوند. 

 

آووکادوی نرسیده را کنار موز قرار دهید؛ آووکادو از میوه‌های گران‌قیمتی است که فواید زیادی هم دارد و درنتیجه نگهداری صحیح از آنها اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. اگر آووکادوی خریداری‌شده کال و نرسیده است، آن را کنار موز بگذارید تا روند رسیده شدن آووکادو سریع‌تر سپری شود. قرار دادن آووکادو درون یخچال نیز ماندگاری این میوه را بیشتر می‌کند. 

 

ذرت را در قسمت جلویی یخچال قرار دهید؛ اگر می‌خواهید که از شیرین‌ترین طعم ذرت لذت ببرید، باید ذرت را کاملا تازه مصرف کنید. قرار دادن ذرت در یخچال به حفظ رطوبت این محصول کمک می‌کند اما به شرطی که آن را درون کیسه‌های پلاستیکی یا کاغذی نگذارید و در قسمت‌های انتهایی یخچال نیز قرار ندهید. بهترین جا برای نگهداری ذرت‌ها، قسمت جلویی یخچال است که دمای گرم‌تری نسبت به دیگر قسمت‌های یخچال دارد. سرمای زیادی باعث خشکی زودهنگام ذرت می‌شود و بافت شیرین و آبدار آن را خراب می‌کند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: Reader’s Digest
آیا می‌توان ظروف پلاستیکی را در دوران کرونا گرم کرد؟​​​
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد