15 تیر 1399 ساعت: 12:4
بسیاری از افراد برای کاهش وزن تصمیم به تغییر در سبک تغذیه شان میگیرند. اما گاه پس از مدتی به نتیجه مورد نظر نمیرسند و حتی ممکن است دچار چند کیلوگرم افزایش وزن هم بشوند.

در واقع، بعضی از باورهای اشتباه در زمینه کاهش وزن نقش دارند که باید پیش از تصمیم به لاغری مورد توجه قرار گیرند. در این میان، 9 اشتباه رایج وجود دارد که عبارتند از:
1. تعیین هدف آرمانگرایانه
کاهش وزن سریع و پایدار هدف دلخواه همه افراد برای رسیدن به تناسب اندام است اما هر فرد با توجه به تغذیه و میزان تحرک باید انتظار کاهش وزن داشته باشد. از طرفی همیشه رسیدن به وزن مورد نظر را نمیتوان وزن متعادل دانست زیرا وزن باید با قد هماهنگ باشد. بنابراین پیش از تصمیم به لاغری، نمایه توده بدنی (BMI) متعادل تان را تعیین کرده و بر مبنای اصول صحیح اقدام کنید.
2. رژیم سختگیرانه
رژیمهای سختگیرانه مانند قطع مصرف شکر، روغن، غلات و... شاید در کوتاه مدت موجب کاهش چند کیلوگرم وزن شوند اما با قطع رژیم، بلافاصله وزن به حالت اول برمیگردد. بدن وضعیت محرومیت را میشناسد و با بازگشت به تغذیه عادی، مقدار بیشتری کالری را در بدن ذخیره میکند. یادتان باشد که تغذیه متعادل، متنوع و متناسب اصول تغذیه صحیح و سالم هستند.
3. کاهش وزن همانند شوهر!
رعایت رژیم لاغری همراه همسر به تقویت انگیزه کمک میکند. اما معمولا پس از مدت یکسان، خانمها با تغییر کمتری در وزن نسبت به همسر مواجه میشوند که موجب ناامیدی از ادامه رژیم خواهد بود. بهتر است بدانیم که بدن آقایان 10 تا 15 درصد و بدن خانم ها 20 تا 25 درصد چربی دارد و طبیعی است که آقایان زودتر وزن کم کنند.
4. پُر کردن معده با آب!
برخلاف تصور، آب خوردن زیاد و مداوم باعث لاغری نمیشود. حتی اگر فرد زمینه اختلال احتباس آب در بدن را نیز داشته باشد، این کار زمینهساز افزایش وزن نیز خواهد بود.
5. عدم فعالیت ورزشی
برای کاهش وزن پایدار، علاوه بر تغییر در رژیم غذایی باید به تحرک و ورزش نیز اهمیت داد. در این میان، 150 دقیقه ورزش در هفته طی 3 تا 4 روز ایدهآل است.
6. افراط در مصرف خوراکیهای رژیمی
بسیاری از محصولات رژیمی حاوی مقدار کمی چربی هستند اما معمولا برای حفظ طعم، مقدار زیادی شکر دارند. در نتیجه نباید در مصرف آنها افراط کرد. این نکته خصوصا در مورد نوشابههای رژیمی بسیار اهمیت دارد که خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
7. حذف یک وعده غذایی
برای کاهش وزن باید به مقدار متناسب در هر وعده غذا خورد و البته از ریزهخوری اجتناب کرد. گنجاندن پروتئینها، فیبرها و خوراکیهای با شاخص گلیسمی پایین در هر وعده بهخوبی پاسخگوی نیاز بدن و رفع گرسنگی هستند.
8. عدم خواب کافی
کمبود خواب بدن را به افزایش ترشح گرلین( هورمون اشتها) و کاهش لپتین( هورمون سیری) ترغیب میکند. همچنین در حالت خستگی به سختی میتوان تمایل به ریزهخوری را کنترل کرد.
9. خرید در حالت گرسنگی
فراموش نکنید که دیدن خوراکیهای مختلف سوپرمارکت در حالت گرسنگی تمایل به خرید و خوردن آنها را بیشتر میکند؛ حتی اگر در حالت عادی مراقب عدم مصرف این خوراکیها باشیم.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:Top Santé.fr
چطور الگوهای غذایی با شیوع کروناویروس تغییر کردند؟
5 خطاهای رایج تغذیهای در تابستان