ایمن‌ترین انواع گوشت برای مصرف کدامند؟
14 تیر 1399 ساعت: 07:4



از زمان انتشار خبرهای مربوط به کروناویروس، بخشی از مردم نسبت به ایمنی گوشت‌های مصرفی نگران شدند. با این‌حال، دکتر دونالد شافنر (استاد میکروبیولوژی مواد غذایی در دانشگاه راتگرز) همراه با بسیاری از متخصصان دیگر تاکید می‌کند که هیچ مدرکی مبنی بر انتقال کووید-19 از طریق مصرف مواد غذایی اثبات نشده است.

گوشت‌ها مانند گذشته ایمنی هستند اما این اصل به معنای بی‌خطر بودن مطلق گوشت‌ها نیست. بنابراین، در ادامه این مطلب به مهم‌ترین نکات درباره ایمنی انواع گوشت‌ها می‌پردازیم. 

 

زنجیره غذایی 


همیشه ممکن است که گوشت‌ها در یکی از مراحل زنجیره تامین آلوده شوند. بعضی از عوامل بیماری‌زا مانند ای‌.کولی و سالمونلا به‌طور طبیعی در دستگاه گوارشی بسیاری از حیوانات وجود دارند و درنتیجه احتمال آلودگی در هر کدام از مراحل فراهم‌سازی تا بسته‌بندی و پخت‌وپز گوشت‌ها را نباید انکار کرد. در حالت عادی اگر حیوان مورد نظر سالم باشد و هیچ باکتری مضری در بافت‌های عضلانی‌اش وجود نداشته باشد، همچنان ممکن است که سطوح آلوده دیگر باکتری‌ها را به این بافت‌های سالم منتقل کنند. این اتفاق می‌تواند در کشتارگاه، قصابی، فروشگاه یا حتی خانه رخ بدهد. 

 

گوشت‌های دریایی پخته‌شده 


گوشت‌های دریایی پخته‌شده، علاوه بر مزیت‌های بسیاری که دارند، به‌ندرت باعث ابتلا به بیماری‌های ناشی از مواد غذایی می‌شوند. بنابراین تا زمانی که گوشت‌های دریایی را به‌خوبی می‌پزید، باید خیال‌تان از بابت ایمنی آنها راحت باشد. 

 

گوشت‌ها و استیک‌های طعم‌دارشده 


یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها درباره گوشت قرمز و عوامل بیماری‌زای مرتبط با آنها به نحوه فرآوری بعضی از گوشت‌ها و استیک‌های طعم‌دارشده برمی‌گردد. بعضی از شرکت‌ها و فروشگاه‌ها امروزه پیش از بسته‌بندی یا عرضه این گوشت‌ها، از روش‌های مکانیکی برای سوراخ کردن سطح آنها استفاده می‌کنند. به‌گفته محققان اگر این تجهیزات استرلیزه شده باشند، بسیار بعید است که باکتری‌ها را وارد گوشت کنند اما اگر استرلیزه نشوند، باید به این احتمال هم فکر کرد. گوشت‌های طعم‌دارشده اما خطرات بیشتری دارند، چون متخصصان تغذیه اساسا نسبت به این مواد غذایی خام خوش‌بین نیستند و آنها را بستر مناسبی برای رشد عوامل بیماری‌زا می‌دانند. بنابراین آنها به مردم توصیه می‌کنند که همیشه گوشت‌ها را خودشان در خانه طعم‌دار کنند. 

 

مرغ 


مرغ از گوشت‌هایی است که مسئولیت بسیاری از بیماری‌های ناشی از مواد غذایی را بر عهده دارد، اما بخشی از این ماجرا به استفاده بیشتر ما از گوشت مرغ برمی‌گردد. ضمنا بسیاری از موارد آلودگی‌ها و بیماری‌های مرتبط با مرغ به نحوه آماده‌سازی یا پختن این گوشت و همچنین آلوده شدن آن در آشپزخانه به‌علت سهل‌انگاری برمی‌گردد. برای جلوگیری از این اتفاق باید تخته‌گوشت جداگانه‌ای برای خرد کردن گوشت خام مرغ داشته باشید تا مانع از انتقال باکتری‌های مختلف از قسمت‌های مختلف آشپزخانه به گوشت مرغ شوید. ضمنا وقتی که مرغ بسته‌بندی شده را خریداری می‌کنید، نباید آن را پیش از پختن با آب بشویید، چراکه خود این کار از عوامل آلوده شدن مرغ و سطوح مختلف آشپزخانه است. 

 

گوشت چرخ‌کرده 


گوشت چرخ‌کرده اساسا خیلی راحت‌تر می‌تواند با عوامل بیماری‌زا در تماس قرار بگیرد. بنابراین بسیار مهم است که گوشت‌ چرخ‌کرده را کاملا مغزپخت کنید و از مصرف تکه‌های نیمه‌خام گوشت‌چرخ‌کرده خودداری کنید. اگر تا کنون به همبرگر آبدار فست‌فودی علاقه داشته‌اید یا در خانه این کار را انجام می‌داده‌اید، قطعا برای محافظت از سلامت خودتان باید چنین کاری را متوقف کنید. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع:Reader’s Digest

چطور الگوهای غذایی با شیوع کروناویروس تغییر کردند؟
مصرف چه میزان لبنیات در دوران کرونا برای شما لازم است؟
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو