11 تیر 1399 ساعت: 08:4
گوشت قرمز به عنوان مهمترین منبع تامین آهن شناخته می شود اما الزاما عدم مصرف گوشت یا به عبارت ساده تر، گیاهخواری زمینه ساز کمخونی و فقرآهن نخواهد بود. خوشبختانه، بسیاری از مواد غذایی وجود دارند که گنجاندن آنها در رژیم روزمره می تواند نیاز بدن به آهن را تامین کند.
این توصیه می تواند برای گیاهخواران، کودکان و نوجوانانی که تمایل به مصرف گوشت ندارند نیز موثر باشد. این مواد غذایی عبارتند از:
دانه های کدو: حدود 30 گرم دانه کدو حاوی یک میلی گرم آهن است که 5 درصد نیاز روزانه بدن را تامین می کند. دانه های کدو را میتوان به عنوان میانوعده استفاده کرد یا پودر آن را به انواع غذاها افزود.
کلم بروکسل یا کلم دکمه ای: این نوع کلم در کنار مقدار فراوان فیبرها، آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها، منبع غنی از آهن محسوب میشود.
عدس: این ماده غذایی کالری پایینی دارد اما سرشار از فیبر، پروتئین و همچنین آهن (3 میلی گرم در هر 100 گرم) است. البته عدس همانند دیگر حبوبات از ابتلا به سرطان نیز پیشگیری می کند.
اسفناج: اسفناج در کنار آهن منبع سرشار ویتامین C است که به جذب آهن کمک می کند. گرچه برای حفظ ارزش تغذیه ای سبزیجات توصیه به مصرف انواع خام می شود اما اگر اسفناج پخته شود، مقدار آهن آن افزایش پیدا می کند. البته منیزیم موجود در آن نیز به حفظ سلامت روده ها کمک خواهد کرد.
برنج قهوه ای: برنج قهوه ای یا به عبارتی برنج سبوسدار یکی از منابع غنی آهن و ویتامین است که این ریزمغذی ها به مقابله با احساس خستگی کمک می کنند. برنج قهوه ای را می توان جایگزین غلات صبحانه کرد و در غذاهای حاوی سبزیجات مورد استفاده قرار داد.
شکلات تلخ: شکلات تلخ به خاطر مقدار بالای کاکائو در تامین نیاز بدن به آهن موثر است و خوردن 2 تکه شکلات کاکائو در روز همانند یک مکمل آهن عمل می کند.
برخی ادویه ها: در این گروه بزرگ، آویشن گیاه معطری است که مقدار زیادی آهن دارد؛ 30 میلی گرم در هر 100 گرم. کاری، زیره و زنجبیل نیز از دیگر ادویه های غنی آهن هستند که توصیه می شود از آنها در انواع غذاها به عنوان چاشنی استفاده شود.
ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع: femmeactuelle.fr
چرا گاهی تغذیه سالم باعث مشکلات گوارشی میشود؟
خواص خوراکی های دیورتیک