مهم ترین دغدغه های شیردهی در دوران شیوع کرونا
4 فروردین 1399 ساعت: 12:1



افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ برای همه افراد جامعه نگران کننده است اما امکان دارد که با استرس بیشتری برای مادران شیرده همراه باشد. از آنجا که مراقبت از نوزادان و شیرخواران نیاز به دقت و توجه بیشتری را می‌طلبد، مادران در این روزها نه تنها نسبت به سلامت خود که در مورد فرزندان نیز حساس خواهند بود. اما سازمان بهداشت جهانی و یونیسف، اطلاعات مرتبط با شیردهی و مراقبت از شیرخواران را ارائه دادند تا نگرانی خانواده ها برطرف شود.
سازمان بهداشت جهانی و یونیسف در دوران اپیدمی ویروس کرونا نیز مانند همیشه بر اهمیت تغذیه کودکان با شیرمادر تاکید دارند. این سازمان ها حتی اعلام کرده اند که اگر مادر دچار علائم بیماری باشد، بازهم می تواند شیردهی را ادامه دهد زیرا شیر مادر تاثیر جدی در روند رشد و تقویت سیستم ایمنی کودک دارد. البته باید مسائل بهداشتی مانند استفاده از ماسک، شستشوی مکرر دست ها با آب و صابون و ضدعفونی سطوح آلوده حتما مدنظر قرار گیرد. همچنین در موارد علائم شدید بیماری، بهتر است شیر مادر دوشیده شود و توسط فرد دیگری به کمک قاشق یا شیشه شیر به کودک خورانده شود.

کرونا از طریق شیرمادر منتقل می شود؟

ازآنجا که عامل بیماری کووید-۱۹ یکی از ویروس های جدید است، ارائه اطلاعات دقیق و قطعی در رابطه با آن، نیاز به بررسی و پژوهش های بیشتری خواهد داشت. تا امروز، تنها یک مطالعه در چین روی شش مادر شیرده انجام شده است که در ویروس در هیچ یک از نمونه های شیر آنها وجود نداشته است. البته متخصصان بر این باورند که کرونا یک ویروس تنفسی است و امکان انتقال آن از طریق شیر مادر و تماس پوستی پایین است. در واقع، پژوهش ها حاکی از آن است که ویروس ترشحات عطسه و سرفه فرد بیمار یا ناقل به دیگران سرایت می کند. از همین رو، براساس گزارش انجمن متخصصان زنان و زایمان کانادا، انتقال ویروس از مادر به نوزاد از طریق مایع آمنیوتیک، جفت یا شیر مادر بعید است.

تغذیه با شیرمادر و محافظت در برابر بیماری؛ آری یا نه؟

شیرمادر از کودک در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت می کند اما در مورد کووید-۱۹، نیاز به بررسی های دقیق تر خواهد بود. گرچه ممکن است آنتی کورها از طریق شیرمادر به کودک برسد اما در مورد تاثیر محافظتی این فاکتورها در برابر کروناویروس نمی توان پاسخ قطعی داد. این در حالی است که کرونا یک ویروس جدید است و در نتیجه هنوز آنتی کورهای مقابله با آن در بدن خانم ها و از جمله مادران شیرده تولید نشده تا از طریق شیر به کودک برسد. البته کودکانی که از شیرمادر تغذیه می شوند، نوعی قند به نام الیگوساکارید را از این طریق دریافت می کنند که نقش محافظتی در برابر عوامل بیماری زا دارد.

ترجمه: مریم سادات کاظمی
منبع:WHO
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد

طراحی و اجرا توسط: هیاهو