در دوران کرونا، در وعده صبحانه قندهای ساده نخورید
4 فروردین 1399 ساعت: 12:1



براساس تحقیقات و توصیه‌های متخصصان انجمن تحقیقاتی تغذیه و سلامت اروپا، مصرف قندهای ساده همیشه و به خصوص در دوران شیوع کرونا در وعده صبحانه مضر بوده و باید مصرف منابع غذایی پروتئین و بویژه پنیر را جایگزین آن کرد.
صبحانه اصلی‌ترین وعده غذایی در روز است و لازم است به بدن برای فعالیت‌های بیولوژیکی، مواد مغذی متنوع را برساند. مصرف قند در ابتدای روز، نه تنها به تدریج سبب ضعف سیستم ایمنی می شود بلکه با متوقف کردن روند مصرف چربی سبب افزایش کلسترول در خون شده و زمینه ساز چاقی، افزایش التهاب و بیماری های متابولیک است. همچنین مصرف قندهای ساده زمینه ساز ترشح انسولین از پانکراس است که چند ساعت بعد می‌تواند سبب ایجاد حالت تهوع و گیجی در فرد شود.

افرادی که در ابتدای روز قندهای ساده مصرف می‌کنند، معمولا به سرعت دوباره گرسنه خواهند شد و تمام طول روز به ریزه خواری می‌افتند. متخصصان توصیه می‌کنند بجای مصرف نان و مربا یا کیک و شیر در ابتدای روز نان و پنیر مصرف کنید زیرا آنزیم‌هایی که برای هضم چربی و پروتئین ترشح می‌شوند یعنی لیپاز و پروتئاز بعد از خواب در بالاترین سطح ممکن هستند.

البته میزان پنیر توصیه شده برای افراد سالمند یا بی تحرک حدود 100 گرم و برای افراد فعال در حدود 170 تا 140 گرم است. به علاوه، نیمی از وزن پنیر باید نان مصرف کرد. 10 گرم کره یا یک قاشق چای خوری روغن زیتون نیز نیاز بدن به چربی را رفع می‌کند. البته در صورتی که تمایلی به مصرف پنیر ندارید باید از تخم مرغ و یا انواع حبوبات استفاده کنید.

ترجمه: سمیه مقصودعلی
منبع: leparisien
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد