29 خرداد 1399 ساعت: 21:3
دانشمندان میگویند کشیدن سیفون توالت ممکن است قطرات حاوی ویروس کرونا را تا یک متر به بالا به درون هوا بفرستد و سطوح را آلوده کند.

به گزارش سلامت به نقل از دیلی میرور با اینکه ویروس کرونا یک ویروس تنفسی است، اما میتوانند سلولهای دستگاه گوارش را هم مبتلا کند و نیمی از بیماران دچار علائم گوارشی هستند، بنابراین ویروس ممکن است وارد مدفوع شود.
یافتههای این بررسی بوسیله پژوهشگران چینی در دانشگاه یانگژو بر اساس مدلسازیهای کامپیوتری نشان میدهد پس از کشیدن سیفون ۴۰ تا ۶۰ درصد از قطرکهای آلوده ممکن است از کاسه توالت خارج شوند و بر روی سطوح مجاور بنشینند و فرد بعدی که از توالت استفاده میکند با لمس کردن آنها آلوده شود.
این پژوهشگران میگویند گرچه هنوز دقیقا معلوم نیست که آیا این ذرات آلوده نشسته بر روی سطوح در حدی هستند که باعث انتقال ویروس کرونا شوند، اما توصیه میکنند مردم پیش از کشیدن سیفون درپوش توالت فرنگی را بگذارند.
این پژوهشگران هشدار میدهند که توالتهای عمومی که کاسه توالتشان درپوش ندارد، ممکن است به محل انتقال ویروس کرونا در میان افراد بدل شوند.
به گفته این پژوهشگران هر چه میزان استفاده از یک توالت بیشتر باشد، مثلا توالت خانوادگی یا یک توالت عمومی در یک محل پرجمعیت احتمال انتقال ویروس از این طریق بیشتر میشود.
توصیه این دانشمندان این است که افراد پیش از کشیدن سیفون درپوش کاسه توالت را روی آن بگذارند، نشمینگاه توالت فرنگی را پیش از استفاده ضدعفونی کنند و دستهایشان را پس استفاده از توالت بشویند، چرا که ممکن است ذرات حاوی ویروس روی دستگیره در یا دستههای توالت نشسته باشد.