باورهای درست و غلط درباره نوشیدن شیر در دوران کرونا
25 خرداد 1399 ساعت: 21:3



شیر یکی از خوراکی‌هایی بود که در دوران کروناویروس بحث‌برانگیز شد. گروهی از افراد به‌دلیل کلسیم سرشار شیر تصمیم گرفتند از این خوراکی مهم بیشتر در برنامه غذایی خودشان استفاده کنند تا به سیستم ایمنی خودشان کمک کرده باشند و گروهی از افراد هم به‌دلایل مختلف سعی داشتند که از مصرف شیر خودداری کنند.

از این‌رو در ادامه این مطلب قصد داریم که شما را با تعدادی از باورهای درست و غلط درباره نوشیدن شیر در دوران کروناویروس آشنا کنیم. 

 

باور غلط: شیر می‌تواند جایگزین دیگر ابرغذاها (سوپرفودها) شود 


واقعیت این است که شیر کامل و غنی‌شده با ویتامین D می‌تواند حدود 30 درصد از نیازهای تغذیه‌ای روزانه را برای بدن تامین کند و ابرغذاهای دیگر قادر به تامین این 30 درصد نیستند. به همین دلیل 70 درصد باقی‌مانده از نیازهای تغذیه‌ای روزانه را نمی‌توان صرفا با خوردن شیر تامین کرد. بنابراین کسانی که فکر می‌کنند با مصرف شیر به‌جای دیگر ابرغذاها در دوران شیوع کووید-19 به سیستم ایمنی کمک کرده‌اند باید بدانند که شیر به‌تنهایی هرگز کافی نیست. 

 

باور غلط: مصرف شیر باعث افزایش وزن می‌شود 


یکی از تصورات نادرستی که باعث شده تا بعضی افراد از مصرف شیر دوری کنند، همین تصور است. با این‌حال، یافته‌های تحقیقاتی تا کنون به این نتیجه نرسیده‌اند که مصرف شیر ساده با چاقی در کودکان و بزرگسالان مرتبط است. شیر در گروه غذاهای کامل قرار می‌گیرد و حاوی قندهای طبیعی است. بنابراین، این ماده خوراکی به بدن در کنترل گرسنگی‌های کاذب کمک می‌کند و برای پیشگیری از ابتلا به اضافه‌وزن و چاقی اهمیت زیادی دارد. 

 

باور غلط: بدن انسان نمی‌تواند شیر گاو را هضم کند 


درست است که بدن بعضی از افراد قادر به هضم لاکتوز یا همان قند طبیعی موجود در شیر نیست اما از این مساله نمی‌توان نتیجه گرفت که بدن انسان نمی‌تواند شیر گاو را هضم کند و بنابراین، نباید از شیر استفاده کرد. حتی بعضی از افراد مبتلا به تحمل‌ناپذیری لاکتوز هم همچنان می‌توانند بدون کمک داروها، مقادیری از انواع شیر را بدون مشکل هضم کنند. ضمن این‌که امروزه می‌توان از شیرهای بدون لاکتوز استفاده کرد یا از داروهای مخصوص برای هضم لاکتوز کمک گرفت. 

 

باور غلط: شیر برای روده‌ها مضر است 


بعضی افراد گمان می‌کنند که شیر برای روده‌ها مضر است و بنابراین خصوصا در دوران کروناویروس نباید از شیر استفاده کنند تا سیستم ایمنی را به خطر نیندازند. با این‌حال، چنین تصوری کاملا نادرست است و تحقیقات علمی تا کنون اثرگذاری منفی هیچ کدام از انواع لبنیات بر سلامتی روده‌ها را تایید نکرده‌اند. حتی می‌توان گفت که ماجرا دقیقا برعکس است زیرا تحقیقات مختلفی نشان داده‌اند که مصرف متعادل محصولات لبنی (خصوصا انواع تخمیری مانند کفیر و بعضی از پنیرها) می‌تواند برای میکروبیوم روده مفید باشد. 

 

باور غلط: شیر سرشار از هورمون‌های مضر برای سلامت انسان‌هاست 


شیر به‌طور طبیعی حاوی هورمون‌هایی مانند پروژسترون و IGF1 است و دستگاه گوارشی ما آنزیم‌های ویژه‌ای برای تجزیه این هورمون‌ها دارد. بنابراین، هیچ کدام از این هورمون‌ها در حالت اولیه‌شان توسط بدن جذب نمی‌شوند. اگر از نوشیدن شیر به‌دلیل این باور غلط خودداری می‌کنید باید بدانید که شیرهای دارای مُهرهای استاندارد خطری برای شما ندارند. 

 

ترجمه: ندا احمدلو

منبع: India Times

 

برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد