5 اصل غذایی در تورهای مسافرتی
25 خرداد 1399 ساعت: 14:3



اگر باوجود شیوع کروناویروس تصمیم گرفته‌اید با تورهای مسافرتی به سفرهای کوتاه‌ بروید باید ابتدا این اصل مهم را رعایت کنید
1. اگر باوجود شیوع کروناویروس تصمیم گرفته‌اید با تورهای مسافرتی به سفرهای کوتاه‌ بروید باید ابتدا این اصل مهم را رعایت کنید که در صورتی مجاز به ثبت‌نام در تورها خواهید بود که حداقل مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای یا چاقی نباشید یا در گروه افراد میانسال یا سالمند قرار نگیرید. افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند مبتلایان به دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی-عروقی، کبد چرب و بیماری‌هایی که باعث نقص ایمنی بدن می‌شوند (مانند افراد میانسال، سالمندان و مبتلایان به چاقی)، ‌بیشتر در معرض خطر ابتلا به کووید-19 قرار دارند. متاسفانه با وجود کاهش مرگ‌ومیر ناشی از کووید-19 در کشور، احتمال ابتلا به آن همچنان وجود دارد بنابراین افرادی که از آنها نام بردیم، بهتر است از رفتن به سفر (مخصوصا با تورهای مسافرتی) خودداری کنند تا سلامت‌شان را به خطر نیندازند. 

2. اگر قرار است وعده صبحانه در تورهای مسافرتی پخش شود، باید بسته‌ فاقد مواد فله‌ای میان مسافران توزیع شود. این بسته می‌تواند شامل پنیر، کره، مربا یا عسل‌های تک‌نفره کنار نان‌های بسته‌بندی تک‌نفره و چند عدد دستمال کاغذی بسته‌بندی‌شده و همچنین پدهای الکلی باشد. توزیع و دریافت خوراکی‌های فله‌ای مانند نان‌ها و پنیرهای باز در این نوع سفرها به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود. 

3. اگر قرار باشد نان باز میان مسافران توزیع شود، تورها باید مجهز به دستگاه‌های گرمکن باشند تا افراد بتوانند نان را قبل از مصرف کاملا حرارت دهند. 

4. وعده اصلی غذایی به‌هیچ‌وجه نباید شامل انواع گوشت‌های کبابی باشد زیرا گوشت‌های کبابی به‌خوبی مغزپخت نمی‌شوند و سلامت مسافران را به خطر می‌اندازند.
به تمامی سرگروه‌های تور توصیه می‌شود در این دوران تا حداکثر امکان از غذاهای کاملا بسته‌بندی (انواع برنج‌ها و خورش‌های کنسروی) که این روزها به‌وفور در فروشگاه‌های زنجیره‌ای یافت می‌شوند، استفاده کنند و حتما بسته‌بندی این مواد غذایی را قبل از توزیع میان مسافران به مدت 20 دقیقه در آب جوش بجوشانند. 

5. اگر قرار است آشپز همراه با تور به سفر بیاید، او علاوه بر برخورداری از سلامت کامل، باید هنگام تهیه غذا از ماسک، دستکش و کلاه استفاده کند. ضمن اینکه پخت کامل غذا در حد مغزپخت شدن تمامی ترکیبات غذا باید توسط آشپز رعایت شود.

  دکتر سیدعلی کشاورز
متخصص تغذیه و استاد داشنگاه علوم پزشکی تهران
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد